• Massa

Hei! Kuka sinä olet?

Hei. Minun nimeni on Anti-Masa. Ette ehkä tunne minua mutta Masa ei tänään ehdi paikalle. Siksi minä kirjoitan nyt. Olen omistanut koko elämäni Masan vihaamiselle. Olen jo melkein yhdeksän vuotias. Olen kerran jopa täyttänyt Masan postilaatikon paskalla. Eikö ollutkin hauska temppu. Ihan minuakin nauratti.

Täältä Minun huoneestani näkee Masan huoneeseen. Masalla on vähän heikko olo. Tänään oli Masan syntymäpäivä. Soitin Masalle ja sanoin että vihaan sitä ja että se voisi kuolla pois. Olen Masan ystävä. Onko teilläkin tällaisia ystäviä? Koska tänään on juhlapäivä niin voin kertoa Sinulle kaikki Masan salaisuudet joita se ei ole kehdannut Sinullekaan koskaan sanoa. Olisi aika noloa jos Sinä tietäisit ne.

Masa on elänyt jo hirveän kauan. Hänen ja minun mielestäni ihan liian kauan. Masalla ei ole veljiä eikä siskoja. Olisi ollut aika kamalaa olla Masan sisko tai veli. Olisin varmaan oksentanut. Monta kertaa olisin myös voinut lyödä Masaa. Masalla ei minun iässä yhdeksän vuotiaana ollut leikkikavereita. En voi kuvitella kuka olisi leikkinyt Masan kanssa ilmaiseksi. En ainakaan minä.

Mielestäni Masa ei ole kiva ihminen. Olen usein tullut ihan vaan sanomaan että vihaan Masaa. Joskus Masa vastaa ilkeästi takaisin. Tiedän että Masa myös haluaisi olla yhdeksän vuotias. Luulen että Masa on kateellinen minulle aika paljon. Usein kun pelaan palloa kavereitteni kanssa ajattelen Masaa istumassa yksin huoneessaan. Joskus soitan hänelle ja kysyn haluaisiko hänkin tulla mukaan. Sitten kun Masa tulee paikalle juoksemme kaikki karkuun. Hän on kamala.

Ystäväni Karpun mielestä Masa on outo. En tiedä mistä hän tietää sen mutta vihaan silti Masaa. En voi edes kuvitella kenenkään ikinä halunneen pussata Masaa. Karppu sanoi pesseensä itsensä desinfioinnilla kun joutui samaan hissiin Masan kansssa. Masalla ei voi olla perhettä koska kukaan ei halua olla Masan perhe. Minäkään en halua. Olen aika varma että Masa on yksinäinen. Tiedän että Masalla on yhdeksän vuotiaan mieli. Mutta onneksi Masalla on yhdeksänkymmentä vuotiaan ruumis. Siksi Masaa on erittäin vaikea ymmärtää. Minä en halua ymmärtää Masaa. Inhoan häntä ja haluan että Masa kärsii.

Olen onnellinen että Masa on nyt vanhempi. Minusta tulee isona ammattilaisnyrkkeilijä. Masa katsoo minua televisiosta. Masan huoneessa on hämärää. Nyrkkeilen välkkyvässä ruudussa. Masa sanoo mutta siinähän on Anti-Masa. Kohta ovikello soi. Masa tuntee lyönnin mahassaan ja lentää selälleen eteiseen. Masaa sattuu. Minä nauran. Karppu tulee myös sisään ja sylkee Masan päälle.

Usein illalla lähetän Masalle sähköpostissa linkkejä eutanasmiaan. Hollannissa lääkäri antaa sairaalle pahaa ainetta jolla voi nukahtaa kuolemaan. Haluaisin että Masa myös kokeilisi aineita. Minä tykkään luistella talvisin. Haluan joskus oppia kävelemään jäällä myös ilman luistimia. On paljon asioita joita odotan. Toivon vaan että Masa ei tule niitä pilaamaan. Siksi olen tänäänkin vihannut Masaa monen tunnin ajan.

Masa ei tiedä että kirjoitan tätä kirjettä Sinulle. On hyvä että Sinä tiedät nyt millainen Masa on. Jos sinun tekee mieli lyödä Masaa niin minun mielestäni sinun pitäisi tehdä se. Mielestäni Masa voisi myös kuolla pois. Aina joskus kun minulla ei ole muuta tekemistä niin soitan Masalle ja kerron sen. Joskus Masa menee aika hiljaiseksi. Tiedän myös että Masan isä ja äiti oikeasti häpeävät Masaa. Olen pyytänyt Masan isää ja äitiä myöskin myrkyttämään Masan mutta he eivät ole suostuneet. He ovat vähän kummallisia ihmisiä.

Aika varmasti Masaa ei kaipaa kukaan. Minä ja kaverini kuolisimme ennemmin kuin leikkisimme yhdeksänkymmentä vuotiaan kanssa. En silti ymmärrä miksei Masa mene sanomaan hei yhdeksänkymmentä vuotiaille. Hehän voisivat mennä vaikka iltapäiväkävelylle apteekkiin. Sillä aikaa minä ja Karppu syömme karkkia ja hypimme ruohikossa. Mielestäni on hyvä ettei Masa häiritse meitä. Olen joskus nähnyt ruohikossa linnun jonka naama oli Masan näköinen. Se ei kohta enää hengittänyt kun vähän suutuin. Sen mahassa oli jotain punaista. Mutta se olikin jo vanha.

2 kommenttia

millikan

28.4.2008 16:38

Jos Anti-Masa on näin negatiivinen ihminen niin tarkoitaako se, että Masa on positiivinen?

Torontosta

29.4.2008 02:25

What are you on,give me some too?