• Massa

Näin homo äänestää Osa 1/2 Vihreät (Konden housut)

Naapurilähiön jengissä pyörivä Konde oli kaverinsa kanssa riisunut paitansa ja nojaili ränsistyneen ostarin pihalla missä kaksi suhteellisen epätoivoisen oloista kirpputorikauppiasta yritti myydä rihkamaa. Lopulta pojat päättivät kokeilla saisivatko hekin vähän rahaa ja rupesivat huutelemaan ohikulkijoille yrittäen saada näitä ostamaan heidän päällään olevia vaatteita. Sipsuttelin siinä hetken aikaa ympyrää, aloin lipomaan valuvaa valkoista jäätelöä ja seurasin tilannetta. Kaverini oli minulle myöhemmin vihainen kun en yrittänyt jäätelön jälkeen taskuuni jääneillä 1,8 eurolla tehdä kauppoja. Hän olisi todella tarvinnut Konden housuja.

Tuo episodi sai minut jostain syystä ajattelemaan seuraavia vaaleja ja niitä puolueita joiden ehdokkaat olisivat valmiita vaikka maistamaan Idi Aminin suklaata saadakseen lisää vaikutusvaltaa. Vaikka Keskustalla on suorastaan hengästyttävän pitkät perinteet vuosikymmenien varrelta tässä harrastuksessa niin nykypäivän politiikassa Vihreä liitto hoitaa tuon vielä tyylikkäämmin ja hienovaraisemmin.

Suomalaisessa politiikassa on vähitellen alkanut näkymään maan vaurastuminen. Hyvin pitkään ja osin vieläkin kolmen suurimman puolueen saamat äänimäärät olivat täysin samoja vuodesta toiseen. Maalainen äänesti keskustaa, duunari demareita ja jos jotain oli kertynyt säästöönkin niin silloin kokoomusta. Elintason noustessa entistä useampi haluaa maksaa vähemmän veroja ja kuluttaa enemmän. Vasta sitten kun eläkeikä lähestyy ja erilaiset vaivat lisääntyvät aletaan ihmettelemään sitä minne se hyvä sosiaaliturva katosikaan. Kokoomuksen nousun voi siis kuvitella vielä jatkuvan.

Konden kaupantekoa katsellessa en voinut olla ajattelematta Vihreitä ja sitä aika muhkeaa äänisaalista jonka nämä erityisesti homoilta saavat seuraavissakin vaaleissa. Homothan äänestävät ainakin kaupungeissa melkein pelkästään kahta puoluetta: Vihreitä ja Kokoomusta. Vihreitä äänestävät homot ovat itse asiassa hekin usein kokoomuslaisia, mutta jättävät äänensä Vihreille koska uskovat näiden parhaiten ajavan oman vähemmistönsä asiaa. Niinpä ajattelin keskittyä näihin kahteen puolueeseen jotta juuri sinä homoystäväni voit seuraavissa vaaleissa valita oikein!

Palataanpa hetkeksi Kondeen. Kuten tiedämme nuorisojoukot toimivat aika usein viidakon lakien mukaan. Uudella tulokkaalla on ihan mieletön paine nostaa omaa statustaan nuoleskelemalla ryhmän vahvojen yksilöiden mielipiteitä. Kuinka helppoa ujolla nuorella olisikaan käyttää paksuja vanhoja silmälaseja, pitää päällä äidin kutomaa neulepaitaa ja kuunnella Fröbelin Palikoita. Sen sijaan kaupungin pensaita leikkaava alkoholisoitunut isä joutuu ostamaan seuraavan kuukauden perheelleen Saarioisten maksalaatikkoa kun pojan on pakko saada uudet Billabongit tai Osirikset. Jou män.

Me aikuiset olemme jotenkin erilaisia? Jos joku luulee ettei samanlainen ryhmän paine toimi esimerkiksi politiikassa ja aivan yhtä leimaavana, miettiköön uudestaan. Yksi pahimmista esimerkeistä on Vihreä oikeusministerimme Tuija Brax. Kun alan muistelemaan en ole kuullut Tuijalta oikeastaan ensimmäistäkään omaa mielipidettä. Tuija pomppaa televisioon kun jotain uutta lakia ollaan sorvaamassa. Siinä Brax sitten vähän anteeksipyytelevän oloisena hymyilee ja kertoo mitä milloinkin eri valiokuntien ja työryhmien kovan linjan edustajat ovat laittaneet hänet kertomaan. Tuijan tehtävä sätkynukkena ei ole kiitollinen mutta hyvin hän tuntuu roolissaan viihtyvän. Onko tällainen kuitenkaan pätevän oikeusministerin toimimista?

Olen itse monta kertaa äänestänyt Vihreitä ja varsinkin Heidi Hautalaa jota edelleen jossain määrin arvostan. Menneet ovat kuitenkin menneitä. En ymmärrä miten edes vähän politiikkaa seuraavaa vihreiden äänestäjää voi olla haittaamatta se että puolueen tärkeimmistä perusajatuksista ei pidetä kiinni. Itselleni ydinvoima ei ole elämän ja kuoleman kysymys mutta se on ollut perinteisesti koko Vihreän Liiton keskeisimpiä teemoja. Eikö teitä rakkaat Vihreiden äänestäjät haittaa yhtään miten nopeasti Vihreät päättivät jatkaa hallituksessa kun lisäydinvoimasta päätettiin? Eikö teitä oikeasti haittaa yhtään että puolueen tärkein päämäärä on ainoastaan jatkaa hallituksessa seuraavallakin kaudella? Ihanko oikeasti uskotte että Vihreät myyvät periaatteensa kerta toisensa jälkeen vain siksi että pääsevät jatkamaan juuri Teidän asioittenne puolustamista hallituksessa?

Valitettavan monelle homolle riittää ainoastaan se että Vihreät ovat olleet kaikkein myötämielisimpiä homojen oikeuksille. Heillähän on myös muutama homopoliitikko joita monen tätä sivustoa lukevan kuvittelisin haluavan äänestää. Elämä on kuitenkin aika paljon muutakin kuin adoptoimista tai perinnönjakoa. Vihreät eivät kuitenkaan ole ainoa puolue joka on ollut suopea tasa-arvolle. Se että puolueen listoilla on joku Oras Tynkkynen ei silti tee Vihreistä päätä pitempää suhteessa muihin puolueisiin. Suvaitsevaisia löytyy useammasta ilmansuunnasta.

Jokaisella on tietysti täysi oikeus äänestää ketä huvittaa jonkun yksittäisen asian takia. Ratsastavathan äärioikeistolaisetkin maahanmuuton vastustamisellaan ja keskustalaiset rahan pumppaamisella maakuntiin rikkaiksi väitetyistä kaupungeista. Joten tuossa jatkumossa äänen antamisessa Vihreille muutaman homosympatian perusteella ei ole mitään kummallista tai edes tuomittavaa. Näkökulmasta riippuen se kuitenkin saattaa olla aika koomista.

Eräs hyvä ystäväni jaksaa aina muistuttaa minua siitä että odotan homoilta liikoja paasaamalla blogissani ja keskustelujen puolella asioista jotka eivät voisi tätä lukijakuntaa yhtään vähempää kiinnostaa. Homot ovat hänen mukaansa kiinnostuneita ainoastaan omista oikeuksistaan eivätkä välitä muiden ihmisten ongelmista yhtään mitään. Totta tai ei niin välittömästi kun adoptiot ja perinnönjaot ynnä muut on saatu kohta kuntoon niin aika monet Vihreitä äänestäneet homot siirtyvät takaisin Kokoomuksen puolelle.

9 kommenttia

Splenetic

2.8.2010 17:39

Moni ministeri vaikuttaa joidenkin toisten sätkynukeilta. Vanhanen oli tietysti täysin mahtava esimerkki tästä Kataisen puppeteer-näytöksestä.

Ja kyllä, Vihreiden juttu haittaa aivan helvetisti. Olen itsekin äänestänyt Vihreitä ja ollut jopa puolueen jäsen, mutta tämä Vihreiden käytös Kokoomuksen (joka on melkein kaiken pahan alku ja juuri) puisto-osastona riitti moneen ei-yksistään-homoja -koskevaan, kokkarivetoiseen päätökseen. Näin ollen olen siirtynyt vasemmalle. Ensin tutkailin SDP:tä, mutta Urpilaisen "SDP on keskustaa"-ideologia ei innosta alkuunkaan. Majailen siis Paavon jengissä.

Että tällaista täältä päästä homoskaalaa. :)

Splenetic

2.8.2010 17:40

Piti sanomani, että on mukava lukea poliittista pohdintaa myös Massalta. Jään odottamaan mielenkiinnolla kakkososaa.

Massa

2.8.2010 20:14

Splenetic sattumoisin olen viime viikkojen aikana miettinyt itse ihan samanlaista ratkaisua. Meinasin ensin pissata housuuni kun luin sanan Paavo. Mieleen tulivat rusinapullat ja jalasmökit. Sen jälkeen onneksi muistin sen toisen...

Nermal

3.8.2010 09:09

Minulle tuli mieleen jopa kolme Paavoa. Tuo Massan mainitsema, mutta lisäksi myös yrmyilevä Paavo sekä monta astetta enempi vasemmalla oleva Paavo eri puolueen riveistä. Ja nyt minulle jäi mysteeriksi, kenestä Paavosta on kyse. Turhan suosittu etunimi poliittisissa piireissä :)

Rokkihomo

3.8.2010 09:19

Ainakin tätä vihreitä äänestänyttä haittaa, ja mietitty on.

Viime vaalien jälkeen tuli ihmeteltyä tätä pitkästä aikaa ääneenkin. Ihmettelyä voisi tosiaan jatkaakin.

Massa

3.8.2010 09:30

Ilmeisesti sekä Splenetic että minä molemmat tarkoitimme tuota vasemmalla olevaa Paavoa. Ehkäpä Neuvostoliiton ajoista ja YYA-hengestä (mitä suuresti kammoksuin) on jo sen verran aikaa että heidän perillisilleen voisi harkita antavansa uuden tilaisuuden.

Rokkihomo

4.8.2010 02:06

Ja hemmetti. Hemmetti!
Jos sellaisia kuin "YYA-hengen perillisiä" on olemassakaan, niin katsokaapa pikemminkin kohti niitä kahta kolmesta suuresta puolueesta, joita massa et maininnut. Silloin kun YYA oli välttämättömästi voimassa, sitä kritisoivat ääneen Kokoomus, kristilliset ja joskus SMP tuo persujen isosetä - ja valtaosa YYA:n rauetessa Vasemmistoliiton perustaneista vasemmistolaisista.

Massa

4.8.2010 10:11

Noista ajoista alkaa olla sen verran aikaa että muistini ei kokonaan toimi. Mutta uskon Rokkihomoa tässä asiassa. Noin muutenkin entisten SKP:n taistolaisten harrastama CCCP-palvonta oli ideologisesti täysin ymmärrettävää. Kolmen suuren puolueen kohdalla mitään ymmärrettävyyttä ei ollut. Keskustan touhua voisi näin jälkeenpäin kutsua korruptioksi ja maanpetokseksi. Ylivoimaisesti korneimpia lapsuudenmuistoja taitaa olla mustavalkoisesta televisiosta nähty kokoomuksen ukkeli paasaamassa miten hieno paikka Neuvostoliitto on :D

Splenetic

12.8.2010 05:09

Juu, viittasen Vasemmiston Paavo Arhinmäkeen. Lipponen saa vain selkäpiin karmintaa aikaan. Kukas se kolmas Paavo on? Hei, Paavo Pesusieni eduskuntaan! xD