• Massa

Mitä sinulle kuuluu?

Hei! Täällä puhuu Antimasa. Minulla on Masan salasana ja tulin tänne kertomaan. Miten sinun kesäsi on sujunut?

Minä olen ollut nyt neljä päivää kesäleirillä. Missä sinä olet ollut nämä neljä päivää? Olen oppinut leirillä monta hyödyllistä asiaa. Eilen opin tekemään merimiehen solmun. Osaan myös muita solmuja. Solmutuksessa ajattelen usein Masaa. Ajatteletko sinäkin?

Minusta leirit ovat kivoja. Niitä pitäisi olla useammin. On hyvä etteivät aikuiset tule häiritsemään meidän leikkimistä. Varsinkaan Masa. Meillä on täällä kivoja ohjaajia. Ne ovat paljon kivempia kuin Masa joka ei ole ollenkaan kiva. Olen ollut monta päivää iloinen. Paljon iloisempi kuin Masan naapurissa.

Juttelin eilen leirisedän kanssa. Setä kysyi miksi puhun niin paljon Masasta ja kuka Masa on. Sanoin että en pidä hänestä kovinkaan paljoa ja että hän asuu naapurissani. Sitten setä kysyi onko Masa tehnyt minulle joskus jotain pahaa kun käteni puristuu nyrkkiin ja jalka polkee maata. Kukaan ei ymmärrä etten voi paljoakaan sietää Masaa.

Leirillä iso poika sanoi että voisin puhua muutakin kun Masa on jo kulunut. Aloin nauramaan ja sanoin että Masa on joo tosi kulunut. Siinä näette että muutkin antavat ymmärrystä. En vaan halua tietää kaikkia isojen poikien asioita. Teltassa iso poika kysyi olenko harrastanut koskaan itsetyytyväisyyttä. Sanoin etten ole enkä halua ja että on paljon terveellisempää ajatella muita asioita. Kuten Masaa. Eikä olisi aikaakaan kun harrastan myös kaneja ja nyrkkeilyä.

Miksi minä aina kirjoitan sinulle mutta sinä et koskaan minulle? Mikä sinun nimesi edes on? Haluatko sinä tietää salaisuuden? Meidän leirin saunan katolla on kuollut lokki. Se kuoli vahingossa. Joskus kun ei ole muuta tekemistä menen katsomaan sitä ja ajattelen asioita. Minusta ei tule koskaan niin vanhaa ja sairasta että kuolen. Minusta myös tuntuu että Masa ei ole ihan terve. Olen kuullut kun se joskus puhuu itsekseen. Kukaan järkevä ihminen ei puhu itsekseen.

Minä voitin eilen leirikilpailun. Minun piti piirtää ensin kartta, sitten kertoa tarina ja sen jälkeen mennä piiloon kunnes toinen kaveri on tehnyt reitin ja piilottanut avaimet. Minun tarina ei ollut kaikkien mielestä hyvä. En kerro sitä uudelleen. Minä nauroin itse sille monta tuntia. Sain palkinnoksi leirilippiksen. Aion kulkea se päässä koko kesän. Olen varma että Masaa harmittaa nähdä se kun se ei itse päässyt meidän leirille. Ne ei ole tarkoitettu aikuisille eikä varsinkaan Masalle. Mitä olet tehnyt tänään?