• Massa

Magnetogorsk Pride

Masa päätti keskustassa ollessaan tutkailla Priden avajaisia Kolmen Sepän patsaalla. Lyhyen puheen jälkeen esiintymään ilmestyi joukko isokokoisia parrakkaita miehenköriläitä laulamaan homolauluja. Vieressäolija kantoi punaista paitaa, jossa luki suurin piirtein "Palomies, nahkamies, hetskumies, machomies, työmies, kumimies". Ilmeisesti paidan ideana oli että homoja on kaikenlaisia. Ja että homomies erittää testosteronia vähintään yhtä paljon kuin hetskumies. Miltä näyttäisi sama paita tekstillä "neitipoika, vaippapoika, meikkipoika, pippelipoika, namupoika, koirapoika"?

Homoja on siis kaikenlaisia. Varmuuden vuoksi pride-tapahtumiakin löytyy karhuille, sadoille Masoille, kumittajille ja muille ns. turvallisille poikkeaville. Ihan kiva heille. Ja kiitos kun eivät poikkea ihan liikaa tai ainakin ovat tarpeeksi maskuliinisia sopiakseen miehen malliin. Silti jonkun muun huomioon ottaminen juhlaviikolla ei ole itseltäni pois. Varsinkaan kun en edes pidä itseäni kuin osittain homona. Heteroille tosin yleensä kerron olevani homo, koska en halua enkä uskalla alkaa pitämään monituntista seksuaalisuuden luentoa asioista, jotka herättävät hämmennystä turvallisuushakuisissa ihmisissä.

On helppo huomata että teikäläisten tämänhetkinen trendi on näyttää valtaväestölle homojen olevan kaikilta osiltaan ihan samanlaisia kuin heterot. Unohdin tietysti lesbot ja transihmiset, mutta hekin usein unohtavat minut joten menee tasan. En tiedä miten SETA:n toiminta on alunperin linjattu, mutta heidän tilaisuuksissaan jätetään yleensä muistuttamatta, että tuo pyhä kolminaisuus (homo/lesbo/trans) ei ole seksuaalisten vähemmistöjen koko kirjo. Poikkeavuuksia (jos näin saa sanoa) löytyy tunnetusti laidasta laitaan, eikä jokaista millään "ehditä" mainita ystäväkirjassa. Kenenkään ei tarvitse hyväksyä kaikkea eikä kaikenlaista käytöstä, mutta silti jokaisella ihmisellä on oikeus olla olemassa. Järjestönne SETA ei vahingossakaan mainitse näitä vähemmän mediaseksikkäitä ihmisiä, mutta toivottavasti fiksuimmat teistä muistavat heidänkin olemassaolon aina silloin tällöin.

Kirjaston kirkkaat valot häiritsevät albinoksi syntyneen Güntherin herkkiä silmiä aurinkolasienkin kanssa. Silti kirjaston koneelta intialaisen anon-proxyn kautta on turvallista pitää yhteyttä muihin aliherkkiin esineellistäjiin hushmail-osoitteiden kautta. Suomessa esineellistämisestä ja seksualisoimisesta saadut rangaistukset vaihtelevat 3682 päiväsakosta 15 vuoteen ehdotonta. Monessa muussa maassa ihmiset ainoastaan katoavat kun raivoavat väkijoukot löytävät vaarallisen esineellistäjän osoitteen.

Günther huomasi omalaatuiset taipumuksensa jo lapsena. Kun muut pojat katselivat miestenlehdistä tyttökuvia, Günther sai seisokkeja elottomien asioiden katselusta. Koneet ja mallinuket olivat pojan suosikkeja. Loistavasta koulumenestyksestä huolimatta Günther ei osannut kommunikoida muiden kanssa. Erityisesti nyanssien tajuaminen tuntui mahdottomalta. Poikien ivalliset heitot kuten "Ime munaa" tai "vedä käteen" Günther otti kirjaimellisesti. Lukemattomien terapioiden ja lääkitysten jälkeenkään mikään ei muuttunut. Lopulta seksuaalisissa patoutumissaan nuori mies teki ratkaisevan virheen. Luvaton hetki tavaratalon mallinuken kanssa, joka päättyi vartijan ja lopulta kyttien paikallekutsumiseen. Nuorisovankila. Muut vangit tykkäsivät hakata Güntheriä, joka kesti kaiken konemainen hymy huulillaan kadotakseen rangaistuksen kärsittyään Magnetogorskiin. Seksualisoitu mallinukke oli miespuolinen, joten Güntherkin tuntee olevansa osittain homo ja lueskelee myös tätä sivustoa.

Joku on ihmetellyt miksi olen valinnut pitää blogia ranneliikkeen sivuilla ja miksi osallistun keskusteluihinne melko aktiivisesti. En ole ihan varma tuosta itsekään. Luultavasti alunperin haaveilin että syrjintää kokeneet ihmiset hahmottaisivat maailman jotenkin eri tavalla. Osittain näin varmaan onkin. Kuitenkin on monia jotka ovat herkkiä ainoastaan omalle syrjinnälleen. Kaikesta huolimatta haluan ihan vilpittömästi toivottaa hyvää Pride-viikkoa.