• Massa

Ennustus vuodelle 2009

Taas on yksi vuosi saatu päätökseen. Perinteiseen tapaan Masa on tutkinut tarot-korttejaan ja posliinipallojaan laatien ennusteen vuodelle 2009. Tunnetusti poikkeuksellisen optimistisena ihmisenä Masa haluaa näin katsoa tulevaan. Monen teistä kohdalla näyttääkin aika lupaavalta.

Vuosi alkaa kireässä pakkassäässä. Kylmän jakson jälkeen sää lauhtuu nopeasti ja tästäkin talvesta näyttäisi tulevan aika vaihteleva. Helsingin seudulla lunta ei aivan valtavia määriä näyttäisi olevan luvassa. Pulkkamäkeen kuitenkin päästään lopulta. Varmuudella voin kertoa että ensi kesästä tulee parempi kuin edellinen. Hellejaksoja on tulossa, mutta paikoitellen on myös epävakaisempaa.

Lähi-Idän tilanne pysyy uutisotsikoissa koko alkuvuoden ajan enkä mitenkään pysty näkemään isompaa käännettä parempaan edes vuoden loppua kohti. Israelin armeija jatkaa mielivaltaisia iskujaan Gazan alueella. Irakin ja Afganistanin alueilla on myöskin epävakaata. Loppuvuodesta näyttäisi uhkaavasti siltä että syntyisi uusi iso aseellinen selkkaus jossain päin maailmaa.

Suomessa huomio kohdentuu kuitenkin enemmän omiin asioihin. Maan johto on huolissaan taloudellisten näkymien heikkenemisestä. Silti yleisesti uskotaan että Suomi selviää syventyvästä lamasta paremmin kuin useimmat muut maat. Suhdanteet jatkavatkin selvää laskuaan mutta mitään todella dramaattista ei tapahdu. Osakkeiden hintakehitys näyttää huolestuttavalta ja asunnot halpenevat paikoitellen hieman.

Suomalaiset saavat silti myös iloisia hetkiä. Erityisen hyvältä näyttäisi formuloissa kun suomalainen kuljettaja taistelee mestaruudesta ihan viime hetkille asti. Kansakunnan innostus on valtavaa. Lätkän MM-kisoissa Kanada, Venäjä ja Suomi näyttäisivät saavan jalkeille varsin vahvat joukkueet.

Muualla maailmassa jalkapallo säilyy otsikoissa. Manchester Cityn ostaneet arabit tuhlaavat pelaajahankintoihin uskomattomia summia. FC Barcelonan vuosi näyttäisi hyvin menestyksekkäältä. Real Madrid vaihtaa vuoden aikana jälleen valmentajaa. Suomen maajoukkue menettää valitettavasti mahdollisuutensa seuraaviinkin arvokisoihin.

Kulttuurin puolella myös tapahtuu. Kotimainen musiikki jatkaa voittokulkuaan Suomessa. Albumien myyntilistalla suurin osa top ten albumeista on kotimaisia. Ostajat tuntuvat tänä vuonna suosivan vanhoja tuttuja suomirockin klassikkoartisteja. Monta tuttua nimeä suorittaa comebackin tänä vuonna. Ulkomaisista nimistä keväällä aikuisväestöä kiinnostaa esim. Bruce Springsteenin uusi albumi. Nuorison innostus metalliin ei vähene. Vuoden 2008 idolstähdet näyttävät sammuvan nopeasti lyhyen alkuinnostuksen jälkeen.

Muualla maailmassa RnB jatkaa voittokulkuaan. Popin puolella Rihannan nimi tulisi korteista selvästi esille. Uusi albumi myy miljoonia ympäri maailmaa. Shakiran uusi levy tuo uutta nostetta artistin uralle. Robbie Williams saa myös aikaan uutta matskua mutta aivan entisaikojen suosioon ei ole paluuta. Suomessa nämä artistit yhä edelleenkin jäävät raskaamman osaston varjoon.

Elokuvien puolella suuret elokuvat ovat yhä suuria. Aika moni ihminen tulee näkemään Star Trekin. Myös Terminatorin jatko-osa täyttää salit Suomessa ja muualla. Television puolella Salattujen Elämien suosio ei ota laskeakseen. Loppuvuodesta Idols kerää yli miljoona katsojaa.

Helsingin klubeissakin tapahtuu. Danny Saucedo ja BWO esiintyvät DTM:ssä monen muun ruotsalaisen homopopparin kanssa. Herkussa ensi vuonna erityistä suosiota nauttivat euroviisuillat. Manskussa 2009 karaoke on erityisen suosittua. Pääkaupunkiseudulla avataan myös monia uusia kahviloita. Suurimpaan suosioon pääsevät ensi vuonna Robert's ja Wayne's.

Teinit ostavat vuonna 2009 erityisen paljon energiajuomia. Keski-ikäiset ja sitä vanhemmat ovat ensi vuonna kiinnostuneita sauvakävelystä. Vesijuoksu on myös tässä ikäluokassa todella suosittua. Alexander Stubb nousee ensi vuonna yhä suositummaksi poliitikoksi maassamme. Paavin homovastaiset mielipiteet herättävät ensi vuonna närkästystä. Masa vaeltelee samoja katuja päämäärättömästi ja täyttelee useamman kilon erilaisia papereita. Mikko saa pillua Jaanalta.

Ennusteessani on tyytyväisyystakuu toisin kuin monella muulla halvalla puoskarilla. Jos 99% ennustetusta ei tapahtuisikaan niin Masa lupaa lahjoittaa teille haluamansa palkinnon tai uuden ennusteen veloituksetta. Tätinne pyhittää vuodenvaihteen tulevan ja menneen meditoimiseen mutta toivottaa kaikille juhlahenkisille onnea ja menestystä vuodelle 2009!

3 kommenttia

millikan

30.12.2008 18:40

Shokeeraavia ennustuksia, kuinka nyt tällaisista muutoksen tuulista selvitään. Mistä päästäänkiin omaan veikkaukseeni yhdeksi tulevan vuoden tärkeistä keskustelunaiheista, ilmastonmuutokseen.

Massa

30.12.2008 19:13

Ainiin, miten tarot-korttini jättivät mainitsematta tuon. Voi jopa olla pelottava mahdollisuus että ilmastonmuutoksesta ei päästäisi edes yhteismielisyyteen...

audinkopoika

1.1.2009 05:45

Heh..ompa veikkaukset aika lähellä omaani. Anteeksi ennusteet...
Hyvää Uutta Vuotta 2009 :)