• martin

Hyvän iloinen palaaminen

Oikeudenmukaisuus ja epäoikeudenmukaisuus edeltävät tuomiota, jossa Oikeudenmukaisuus itse jakaa tuomionsa. Silloin tulevat piinatuiksi ne, jotka piinaavat. Silloin Kuningas vaatii kostoa niille, jotka eivät tunnusta oikeudenmukaisuutta ja rakkautta. Näiden armottomien rangaistus on ikuinen ja se on ikuinen tuho.
Sillä tänä tuomion päivänä Kaikkivaltias hävittää pahan – kaiken tuskan ja kärsimyksen.
Ihmisten omassa autiossa maailmassa kuuluu Jumalan ääni; ääni, joka kutsuu kaikki tuomiolle; tuomiolle tekojen mukaan.
Silloin rakkauden teot ja rakkaudettomuuden teot saavat palkkansa.
Kaikkivaltiaan rakkaus on ollut pohjaton – Hän on antanut itsensä meille armoksi, hänen tuomionsa on oikeudenmukainen.
Silloin on ihana vapautuksen ja ilon hetki tuolla puolen kuoleman – Jeesuksessa, joka on Kristus.
Ylistetty ja kiitetty olkoon Herran nimi lopullisessa oikeudenmukaisuudessa!

2 kommenttia

Torontosta

22.11.2010 03:25

En ymmarra tata kaikkea textia,, taytyyko minun odottaa kuoleman jalkeen saada kaikki hyva,siihen asti. Eiko ripittaytyminen ( confession to preast , minister) anna valiaikaa, synneista tunnustaminen ja unohtaminen by glergy?

martin

22.11.2010 15:30

Torontosta!
Ymmärrän hyvän näin:
Ei Sinun kaikessa tarvitse odottaa hyvää kuoleman jälkeiseen aikaan. Paljon hyvää on jo nyt. Sen kokonaisen ja kaikkinaisen hyvän, joka oli paratiisi-tilassa paluu tapahtuu viimeisen tuomion jälkeen. Silloin ei taas ole enää pahaa (eikä oikeastaan hyvääkään), on vain ikuinen riemu.
Sama on oikeudenmukaisuuden suhteen. Nythän on maailmassa jatkuvasti epäoikeudenmukaisuutta. Se poistuu täysin viimeisellä tuomiolla. Sen jälkeen ei ole erikseen oikeudenmukaista eikä epäoikeudenmukaista. On vain Jumalan valtakunta.

Rippi, jota ei minusta tarvitse tehdä papille vaan myös itselle käy, suo helpotuksen sillä, että voi uskoa asiansa toisen, Jeesuksen, synneistä Puhdistajan, haltuun. Näin ei tarvitse kantaa taakkaa pahoista teoista, jos ne uskoo lopullisesti sovitetuiksi. Sovitus edellyttää ehdottomasti a i t o a katumista.