• martin

Epäjumalat ajatuksista

Ihminen on Jumalan kuva ja kaltaisuus. Ihmisessä on todella aavistus Jumalasta - ihmisessä s e l l a i s e n a kuin Jumala hänet loi.
Ihminen kuitenkin rupeaa epäilemään, kyseenalaistamaan. Juuri silloin hän nostaakin itse jotain itsessään epäjumalankuvaksi. Näin voi olla esimerkiksi seksuaalisuuden alueella. "Olenko minä todella tällainen vai voisinko olla tuonkaltainen, kun se kuulemma täällä on oikein?" Ihminen vaihtaa Luojan tarkoittaman luotujen ajatuksiin.
Homo yrittää vaihtaa itsensä heteroksi ja palvoo heterosuhdetta.

------------------------------------------------------

Täysin toiseen asiaan.
Luciano Pavarotti on tänään menehtynyt. Rauha hänen sielulleen.
P.S. Classic Radio esittää kello 21.00 lähtien Verdin Requiemin.

6 kommenttia

Tom Dooley

6.9.2007 20:16

Aamen, tuohon ensimmäiseen.
Kaipasimme Sinua saunassa. Joko tervehtynyt?

Rauha hänenkin sielulleen, siis Pavarottin.

martin

6.9.2007 20:45

Kiitos kysymästä, TD! Minulla on edelleenkin kuumetta ja en jaksa kovin paljon olla ylhäällä.

piano

8.9.2007 18:28

Jos ihminen on Jumalan kuva, onko Jumala silloin se mikä pitää ihmisen elossa eli henki tai sielu? Jumala on suuri sielu, henki, miksi sitä nyt haluaakaan sanoa? Pohdintaa.

martin

8.9.2007 19:02

Ilmoituksensa mukaan (ainakin) rakkaus ja oikeudenmukaisuus. En halua määritellä määrittelemätöntä. Ihminen elää jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta eli ei vain pidä elossa vaan tekee eläväksi. Nyt ja kertakaikkisesti.
Se, että ihmisessä on Jumalan henkeä, ei tee mitenkään pelkällä logiikalla näistä lähtökohdista Jumalasta henkeä tai sielua.

arkadas

9.9.2007 10:16

Jos ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, eikö se tarkoitakin, että Jumala on monimuotoinen? Mutta miksi sitten konservatiivisimmat uskovaiset (vanhalestadiolaiset yms) peittävät tuota kaunistakin kuvaa usein niin "rumilla" vaatteilla?

martin

9.9.2007 12:49

Ovat nöyriä. Kauneus/Rumuus on katsojan silmässä. Heille tietyn näkeminen on koreilua - silloin se myös on sitä heille. Ihmisten asettamia rajoja.
Jumalan rajattomuus on aavistettavissa kuvassaan, ihmisessä.