• martin

Aikojen loppu

Lopun ajoilla on merkkinsä, joista ne voidaan aavistaa. Joitakin niistä on ilmoitettu. Danielin kirja mainitsee tiedon lisääntymisen. Se onkin lisääntynyt valistuksen ajasta lähtien yhä kiihtyvällä vauhdilla, nyt aivan huikealla vauhdilla.
Matteuksen evankeliumi puhuu lopun aikoja edeltävistä ajoista 24:nnessä luvussaan. Ihmiset taistelevat keskenään, esiintyy vääriä profeettoja, on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Nämä ovat meille tuttuja tapahtumia ja ne eivät ole merkkejä lopun tulosta. Mutta lopun tulosta on sen sijaan merkkinä se, että hyvää sanomaa on julistettu kaikkialle maailmaan. Mutta kuten sanottu, myös vääriä julistajia on. Mikä uskomattominta, heidän on mahdollista tehdä jopa ihmeitä harhauttaakseen ihmisiä. Väärille julistajille on ominaista ainakin se, että he sanovat Pelastajan olevan jossakin paikassa maan päällä.
Paavalin toinen kirje tessalonikalaisille mainitsee ennen lopun aikoja tulevasta uskosta luopumisesta ja laittomuuden täydellisestä vallasta. Jumalan tilalle tulee ihminen. Ihmiset itse v a l i t s e v a t vääryyden ja saavat siitä tuomionsa.
Johanneksen ilmestys puhuu erityisesti lopun ajoista. Sen mukaan ostaminen ja myyminen käy mahdottomaksi kaikilta, jotka eivät alistu epäjumalanpalvelukseen.

Taloudellisen sidonnaisuuden kiristyminen johtaa vaikeisiin aikoihin uskovan elämässä. Paavalin toisen kirjeen Timoteukselle mukaan synnissä pysyvät ihmiset ovat lopun aikoina vain itseään rakastavia, rahaa rakastavia. Rahan tuoma valta saa heidät rehenteleviksi ja pöyhkeiksi. He eivät kiitä menestyksestään kuin itseään. He kapinoivat muita auktoriteetteja kuin itseään vastaan. Pääasia on saada ”omasta” tulostaan nautintoa. Omat tulot eivät ole muita varten, vaan olennaista on oikeus saada kohdistaa kaikki hyvä itseensä.
Tällaiset ihmiset uskovat maallisen tiedon voimaan, mutta eivät kykene näkemään ihmisen vajavuutta ja sidonnaisuutta.

Toivo saa lopulta täyttymyksensä niiden osalta, jotka uskovat rakkauteen ja oikeudenmukaisuuteen: ”ja Hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut”.

7 kommenttia

Torontosta

8.3.2011 03:16

Ilman uskonnollista,religion teksteja on muitakin ennustuksia niinkuin Nostradamus. Hanen selvan nakemisiaan on tapahtunut toteen ja lisaa tulossa. En tieda mita Bible sanoo mutta maailman kulku ei ole uskonnon ohjaamaa.
I don't care what happens on earth after I'm gone.

Rokkihomo

8.3.2011 13:29

Ja joskus kommentti vahvistaa edellistä kommenttia.
En itse odota lopun aikoja enkä tiedä onko sellainen nyt.
Tiedän vain että yhteisvastuun ja yhteisöllisyyden aika taisi tosiaankin jo olla ja mennä.
Harmi.

martin

10.3.2011 22:51

Torontosta!
Maailman kululla on selvä suunta ja tarkoitus, jonka Jumala on ennen aikoja tahtonut.
Rokkihomo! Yhteisvastuun ja yhteisöllisyyden aika ei näytä olevan nyt tosiaankaan. Harmi.

Kauneuspilkku

11.3.2011 11:47

En ole lueknut raamattua enkä kyllä nostradamustakaan. Mutta lopun ajan meininki kyllä on olemassa ja kiinnostavaa kaikki mitä kirjoitit raamatusta, kannattaisi varmaan lukea...

martin

14.3.2011 22:22

Kauneuspilkku!
Rohkaisen mielelläni lukemaan ja päättelemään omin aivoin.

Torontosta

18.3.2011 01:55

martin, jos Jumala on kaiken maailman menon tulevaisuudessa tahtonut mita tapahtuu, Nostradamus on ennustanut ja selvin nahnyt tapahtumat mita tulossa, satoja vuosia sitten hanen elaessaan. Hanella ei ollut Jumalan kanssa mitaan tai uskonnollista yhteytta. Just the fackts. Uskotko martin etta Jumala on halunnut taman kaiken tuhon viime vuosina maailmalla?

martin

18.3.2011 22:42

Torontosta!
Jumalalla on maailmalle lopullinen tarkoituksensa. Sen takia hän sallii pahan tapahtua. Hän ei itse ole pahassa, mutta sallii sen hyvän ohessa ja varjossa tapahtua.