• martin

Kun on parisuhteessa on tarkoitus molemmilla jakaa yhdessä elämää. Parisuhteen yhteiset arkiset touhut eivät vaadi muuta selitystä oikeutuksekseen. Tätä ei kuitenkaan kaikki tunnu ymmärtävän.
Meillä kaikilla on myös muita tarpeita kuin parisuhteessa olevat tarpeet ja näitä tarpeita on huomioitava. Parisuhteessa olevien tulisi kuitenkin joustaa juuri parisuhteen hyväksi, ei niinkään toisinpäin. Mikäli joustamista tapahtuu toisinpäin, ei välttämättä parisuhteessa olevat ole oivaltaneet yhdessä jakamista. Helposti ei anneta kylliksi arvoa suhteen toiselle osapuolelle ja suhteen hoitamiselle.
Tässä on kysymys priorisoinnista - priorisoiko parisuhteen olemassaoloa vai jotain muuta. Parisuhteessa yksi on olemassa toista varten ja toinen yhtä varten - sekä ruumiillisesti että henkisesti. Mikäli jakaminen tapahtuu yhdessä ei ole mitään ongelmaa. Yksin jakaminen taas muualle on aina ongelma parisuhteelle, koska se ei ole parisuhdetta - se viittaa parisuhteen valinnan vaillinaisiin perusteisiin. Kun kyse on todella parisuhteen olemassaolon kyseenalaistamisesta, olemme aivan perustavanlaatuisessa kysymyksessä.

Ihmistä ei ole l u o t u olemaan yksin. Häntä ei myöskään ole luotu itseään varten. Ei parisuhteesta ole kuin yhdessä jakamisessa täysinäinen ilo.

6 kommenttia

Rokkihomo

29.4.2010 00:30

...

Torontosta

29.4.2010 02:30

HYVIN SANOIT.

sleepygay

30.4.2010 01:21

Samaa mieltä! :)

Kauneuspilkku

5.5.2010 21:14

paljon hyvää, mutta en ole ihan varma tuosta lopusta, miten niin ei ole luotu olemana yksin, mkiten kukaan toinen ihminen voi sanoa, miksi joku toinen on luotu. Ei kaikilla ole ikävä toisen ihmisen luo. ei vaikka meille kuinka on iskostettu vauvaikäisestä alkaen, että happy endiin kuuluu kaksi ihmistä.

martin

8.5.2010 00:20

Ruumillisesti ihminen on puolikas, joka etsii toista puolikasta tyydytystä varten. Henkisesti ihminen tarvitsee vuorovaikutusta kehittyäkseen. Hengellisesti ihminen on toisia ihmisiä varten täydentääkseen vajavuuttamme. Erottelu johtaa syntymisen, kehityksen ja täyttymyksen estymiseen.

martin

8.5.2010 10:18

Luominen on Jumalan.