• Massa

Postiamasalta Jari Sarasvuolle

http://trainershouse.fi/fi-fi/Topics/GrowthLetter/kasvukirje-05-2010.aspx

Arvoisa Jari Sarasvuo

Olen iloinen että nautit kesästä ja voimasi lisääntyvät entisestään. Onnittelen myös avioliittosi johdosta. Olkoon avioliittosi menestyksellinen ja ennen kaikkea tuloksellinen. Toivotan teille molemmille työteliästä yhteistä taivalta!

Halusit että me muut lupaisimme yleviä asioita, jotka parantaisivat maailmaa. Voin mielihyvin luvata jotain sellaista. Olen valmis tekemään kaikkeni jotta sinun arvomaailmasi ei leviäisi yhtään laajemmalle kuin mihin se on jo nyt levinnyt. Linkin viimeisimpään hengentuotokseesi antoi hyvä ystäväni, joka sanoi viiltävänsä ranteensa auki jos joutuisi elämään sinun utopiassasi. Myös minä tekisin samoin.

Toivotan onnea ja menestystä jatkuvaan uusiutumiseen ja loputtomaan talouskasvuun. Ilmeisesti se kuitenkin ottaa aika koville kun kirjoitustesi taikasanoja ovat elpyminen, palautuminen ja stressi. Me laiskat, taitamattomat ja tulevaisuuspelkoiset emme joudu miettimään samanlaisia asioita. Mutta jatka ystäväiseni ihan vapaasti uusiutumisprosessiasi. Voisit ehkä seuraavaksi ulottaa sen myös kirjoitteluusi. Aika lailla samaa kasettia olet veivannut jo viimeiset 15 vuotta.

Mielestäsi Eurooppa mätänee. Hidastaisimme siis tuota kehitystä jos päättäisit lopulta siirtyä jonnekin muualle missä ideologiasi saisi laajempaa kannatusta. Singapore voisi olla hyvä vaihtoehto mutta epäilemättä USA on sinun tapauksessasi se varmin valinta. Siellä sinun ei tosiaankaan tarvitsisi maksaa vanhojen, väsyneiden tai taitamattomien aiheuttamia laskuja. Lupaathan harkita?

Olen itsekin varsin surullinen Euroopan nykytilasta. Ennen kaikkea niissä Euroopan maissa joissa oma kulttuuri on nuori ja ohut (Pohjoismaat ja Baltia) uskotaan yhä enemmän siihen että perinteillä ja eletyllä elämällä ei ole sen suurempaa merkitystä. Tehokkuus ja tuottavuus määräävät kaiken. Vain hädissään "uusia" ideoita kierrättävät työikäiset ja "innovatiiviset" ovat meillä kiinnostavia ja yhteiskunnalle tärkeitä. Laitankin toivoni niihin Euroopan maihin, joilla on pitkä historia ja selkeä omanarvontunto. Kun puusta ollaan laskeuduttu satoja vuosia aiemmin niin siinä ajassa on usein myös ehditty huomata ettei kansakunnan onnellisuus kulje täysin käsi kädessä talouslukujen kanssa. Silloin ei kyllä valitettavasti taida myöskään hirveästi olla tilausta ylipalkatuille mikkihiirille, jotka järjetöntä maksua vastaan käyvät kertomassa uudesta tehokkaammasta elämästä niille, joilla ei ole ennenkään ollut työn takia aikaa omalle elämälleen.

Mutta suosittele sinä ihmisille harjoittelua, työnohjausta ja sinnikästä rutistusta. Ja jos tuota kaikkea ei omasta takaa löydy niin epäilemättä sinä ja yrityksesi olette valmiita auttamaan ihan pientä korvausta vastaan. Olen pahoillani mutta tarjouksesi ilmaisesta vinkistä ei tällä kertaa ole itselleni ajankohtainen. Jos kuitenkin luet blogiani (mitä suuresti epäilen) niin voin tehdä sinulle oman lähes yhtä houkuttelevan tarjouksen. Voin kertoa sinulle miten luvalla sanoen hieman yksipuolinen maailmankuvasi voisi laajentua jo 48 tunnissa (tehokasta ajansäästöä kun vertaamme oman firmasi 48 kuukauteen) jos luopuisit jatkuvan menestymisen pakkomielteestä.