• Massa

Paras ystävä

Lämpiminä kesinä olemme saaneet lukea lehdistä oluen ja siiderin kulutuksen nousseen ennätyslukemiin. Nyt sateisena ja viileänä kesänä on hyvä syy juoda entistä enemmän. Olen varma että vielä ennen elokuun loppua rikomme entiset ennätykset. Kun ihmiset pakenevat sisätiloihin sadetta pakoon, on apatian poistamiseksi hyvä syy kaivaa repusta tölkit esiin. Ja kun jano yllätää on parasta ottaa toinen. Lopulta jos aurinko suostuu pilven takaa paistamaan niin tuleekin jo kuuma. Sitten vaan Alepaan täydentämään lonkerovarastoja.

Masa ei viime vuosiin saakka ymmärtänyt juomisen nautintoja. Masan äidin mielestä Kunnon Ihmiset eivät käyttäneet alkoholia. Korkeintaan Yrjösen poika jota äitini metsästi liimaamalla nenänsä kerrostalon ikkunaruutuun. Masakin hihitteli nähdessään porukkaa valuvan kotiin humalassa valintatalon kassit kilisten. Masa ja Masan äiti olivat Kunnon Ihmisiä omasta mielestään. Kunnon Ihmisillä ei ole syytä eikä tilaisuutta juoda. Huono Ihminen juo pullon suusta kaljaa tai väkeviä viinaksia. Kunnon Ihminen maistelee lasin viiniä kerran kuukaudessa ainoastaan tarkastaakseen Gloria-lehden viinivinkkien paikkaansapitävyyden.

Kalevi katsoo apaattisena viidennen kerroksen parvekkeeltaan. Taivas on juuri mennyt pilveen. Alhaalla asfaltilla on jonkun oksennusta. Kalevi oli pyytänyt ystäväänsä kylään. Tämä ei halunnut tulla koska päätä särki. Mutta eipä hätää televisiosta tulee Vaaran Paikka. Ja kun katsoo ohjelmaa voi ottaa pari kaljaa. Kalevi on ihan hikinen. Ei ole hyvä hikoilla liikaa, siinä menettää nesteitä. Kalevi hyllyy hissiin ja ajaa alakertaan. Joku on kirjoittanut hissin seinään sinisellä "Fuck your sleive pitch". Siwa on varmaan vieläkin auki. Sieltä saa uuden korin. Kun se elokuvakin kohta alkaa. Ehkä huomenna joku soittaa tai lähettää postikortin.

Niilo on lähdössä tapaamaan mesetuttavaansa. Ihan vielä Niilo ei ole uskaltanut kertoa omaa ikäänsä ja sotasaavutuksiaan vaan lähtee sokkotreffeille nimimerkillä "BritneyBoy <3". Kukaan ei kuitenkaan halua näin vanhaa enää, ajattelee Niilo. Mutta jos uusi tuttavuus näkee hänen kauniit silmänsä ja kiltin luonteensa niin kaikki menee hyvin. Ikähän on numeroita ja kauneus on sisäistä. Ja näin. Innoissaan Niilo rullaa kainaloonsa kilokaupalla Axea. Saapuessaan homobaariin Niilo tunnistaa heti pienikokoisen napapaitaisen pojan. Niilo istuutuu tämän viereen ja iskee silmää. Toinen nousee tuolistaan välittömästi ja lähtee ulos baarista jättäen lasin pöytään. Niilo tyhjentää pöytään jääneen tuopin ja pyytää välittömästi tuplavotkan. Sisäisesti kauniit eivät humallu tarpeeksi nopeasti miedoista.

Masa löhöää tänään iltapäivällä rantakadun penkillä katsoen vaahtopäitä ja ympärillä pyöriviä lokkeja. Kotiinsa palaava irkkituttava bongaa Masan ja sanoo jotain johon Masa vastaa sanomalla jotain. Parin minuutin kuluttua mies taluttaa pyöränsä ja itsensä pois. Masa tuntee itsensä voimattomaksi. Aika tuntuu kulkevan liian nopeasti ja ihmiset tuntuvat puhuvan jollekin Masalle jota ei ole olemassa. Mutta homeisen kuoren alla oleva sielu ei tunnista tyhjiä ja typeriä sanoja lauseiksi. Se haluaa leikkiä. Aurinko tulee esiin pilven takaa. Masa ajattelee että nyt on lupa tuntea itsensä janoisaksi. Yllättäen repusta löytyy olut ja lonkero. Kun ensin juo hapanta olutta niin sen maku täytyy huuhtoa jollain makealla alas. Äkkiä Masa tuntee olonsa iloiseksi ja rentoutuneeksi. Elämä voittaa seuraavan puolen tunnin ajan.

Kelan kanta-asiakkaana Masa vetoaa Kansanterveyslaitokseen ja muihin Elimiin jotta turhalle, ikääntyvälle ja muuten hyödyttömälle väestönosalle myönnettäisiin alennusta yli neljän ja alle viidentoista prosentin alkoholiostoista. Hyvä Päättäjä haluan kahden kymmenen prosentin kanta asiakas alennuksen (sanat erikseen kirjoitettuna) rikkinäistä sieluani puuduttavista aines-osasista ja niiden välittömään nauttimiseen tarkoitetuista elintarvikkeista. Saadun hyödyn voitte vähentää kustannuksista jotka syntyvät masennuksen vuosittain aiheuttamista haitoista ja hyödyistä. Nimim. Onnellinen edes tunnin ajan päivässä xD

1 kommentti

martin

29.7.2007 00:46

Minä juon runsain mitoin!