• Massa

Ilmainen kahvi tällä kupongilla!

Tervetuloa juhlistamaan Masan sairasloman loppumista. Kuten tiedätte, Masa on kuluneen vuoden ajan saanut olla ylpeä itsestään. Laiskasta paskiaisesta kun lopulta tuli sairas paska. Hieno perhonen siis kuoriutui harmaasta toukasta. Valitettavasti vaan Masa on kalenterin mukaan tervehtymään päin, jolloin tilanne palautuu entiselleen ja Masa jää vuosiksi kotimaahan istumaan tuolillaan ja mesettämään. Sairas paska kun saa matkustaa, mutta työtön tai toimeentuloton luuseri ei.

Masa on ajatellut juhlistaa aikakautensa vaihdosta toisella pitkällä matkalla. Huomenna olisi tarkoitus lentää Bergamoon, sieltä jatkaa Milanoon ja lentää lopulta (hyvin yllättävästi varmaan) Marokkoon. Koko kiertue on jälleen suunniteltu halvimman lentolipun periaatteella. Halpalentoja yhdistelemällä Helsingistä Marrakechiin lentää tällä kertaa noin 170-180 eurolla. Ja koska noin kuuden viikon aikana täytyy myös asua ja syödä, valinta on jälleen kerran osunut Agadiriin kaikesta huolimatta. Kun siistin huoneen saa kympillä per yö ja ruokaa parilla eurolla, on valmis antamaan anteeksi pienet puutteet viihtyvyydessä. Ikuinen auringonpaiste on myös yksi hyvä syy palata takaisin.

Menomatkalla Milanossa Masa tapaa parin vuoden takaisen tuttunsa Claudion ja on tämän luona yötä. Listaamalla maailman kiimaisimmat ihmiset Claudio voisi sijoittua jonnekin 70:nnen sijan tienoille, ehkä jopa yhtä pykälää ylemmäs. Masa on varautunut lähtemään laukkuineen ja reppuineen ulos yöhön jos tilanne käy epämukavaksi. Mutta onneksi tätinne ei enää tässä vaiheessa elämää tuollaisiin ongelmiin joutune. Tutuistuin tähän pelkkää italiaa puhuvaan saalistajaan omituisella tavalla. Näin hänet Riminin homorannan läpi kulkiessani melkein joka päivä. Claudion iskuase on täysin mielipuolinen tuijotus, joka sai muutaman päivän jälkeen taas toistuessaan Masan nauramaan kippurassa. Uno sguardo assolutamente maniaco. Kaikesta huolimatta Claudio tyytyi ystävyyteen ja uskonkin että hän edelleen käyttäytyy siivosti. Muussa tapauksessa saatan soittaa teidät apuun keskellä yötä.

Marrakeshista alkaen Masaa saattelee reilun viikon ajan yksi pitkäaikaisimmista ja parhaimmista ystävistäni JB. Hänen tapansa katsella maailmaa on aika erilainen kuin laiskuuteen mieltyneen Masan. Yksi kaupunki, yksi päivä, yksi ohjelma, yksi kartta. Muutoksia aikatauluun ei odotettavissa. Jossain on kuulemma jo juna odottamassa joka lähtee aamutuimaan 5:50. Tervetuloa aamukahville Safin asemalle Marokkoon. Erilaisesta luonteestaan huolimatta "Johnnyboy" on ollut Masalle aivan korvaamaton ystävä. Toivon että Masalle tyypilliset pikkuongelmat kuten myöhästelyt, mystiset katoamiset ja erilaiset sekasotkut eivät aiheuta liikaa ongelmia järjestelmällisyyteen tottuneelle ystävälleni. JB:n lähtiessä kohti uusia kaupunkeja ja seikkailuja Masa palaa loppuajaksi Agadiriin. Jossa tällä kertaa aikoo olla harvinaisen kiltisti. Jännitys kun on kovin yliarvostettu juttu. Ainakin jos se tapahtuu oman hengen kustannuksella.

Sairaslomansa kunniaksi Masa tekee tarjouksen josta on vaikea kieltäytyä. Jokainen blogini lukija on kutsuttu vapaavalintaiselle ja ilmaiselle kahville tai teelle (myös muut virvoitusjuomat voivat tulla kyseeseen etukäteen pyytämällä) jonnekin reittini varrelle. Jos et ihan huomenna ehdi Italiaan niin tarjous on voimassa helmikuun ajan Agadirissa. Masa on varsin helppo bongata vastaamalla mielessään kysymykseen: "Kuka voisi olla Masa?" Lupaan tuoda tullessani aikaisen kevään. Yrittäkää pärjätä sihen asti ilman tätiänne. Heitän kyllä matkan varrelta taas välillä viestiä.