Mopsi's

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2009.
Seuraava

Byrokratialle tulitikkua...

Hmm, talousasiaa, siis oman talouden asiaa, siis rahoista kyse - ja minusta kun puhutaan, niiden loppumisesta ja ei-olemassaolevuudesta.

Tässä alkaa tämä valtiorahoitteinen opiskelijaelämä tulla päätökseensä, koska tukikuukaudet ovat loppu, finito, noumani.

Opintoja kyllä olisi ja tukikuukausia saa lisää, kun otan maisterin ulos laitoksesta, MUTTA valtio ei tue opintoja, jotka eivät "johda johonkin", kuten opintotukilautakunta asian ilmaisi. Itsensä kehittämiseen ei anneta rahaa, ainakaan opintotuen muodossa siis.

Ny sitten on vähä niinku ongelmana se, että tarttis tehä töitä ja opiskella. Töitä ei oo, mutta opintoja olis.

On äärimmäisen vittumaista olla sellaisessa tilassa, että ei tiedä, mistä rahaa tulisi. Työttömäksi jättäytyminen vaikuttaa viimeiseltä itsemurhatempulta, sillä opettajan sijaisuuksien epäsäännölliset tulot tarkoittavat valtavaa paperibyrokratiaa työkkärin kanssa ja lopputulos on kuitenkin se, että parin päivän työ ja mitään et sitten valtiolta saakkaan. Joutunet päinvastoin palauttamaan senkin vähän mitä olet saanut. Omien tulojen vaikutus avuttoman pieneen päivärahaan on murskaava. Pienikin tienisti syö välittömästi avun.

Ymmärrän kannustinloukun paremmin nyt. Taloudellista perustetta tehdä työtä ei oikein ole (yleensä, ei siis mun kohdalla), kun siitä jää käteen suhteellisesti aika vähän? Näin siis, jos työ on huonosti palkattua tai sitä on vähän.

Toisaalta jotenkin kiehtoo ajatus siitä, että pääsis koko hemmetin kelasta eroon, mutta...mukavanpi olla vihollisen kanssa jonka tuntee, kuin siirtyä työkkärin piiriin...

Sama kai se on mikä valtion elin pompottaa.

No suurin asia tässä koko hommassa on se, että niin opiskelusta tai työnteosta tai mistään ei tule mitään, koska stressaan perustulon epävarmuudesta niin paljon. Stressi vaikuttaa keskittymiseen ja nukkumiseen ja rentoutumiseen. Sitten vituttaa 24/7.

Joskus käy mielessä vihreiden perustulo. Eikö sen saisi kasaan jo karsimalla byrokratiasta puolet pois. Mihin tarvitaan sotkuisia kelan ja työkkärin ja sossun järjestelmiä, joita eivät edes niiden käyttäjät enää tunne miljoonien uudistusten ja päälleliimattujen muutosten vuoksi? Jos akateemisella ihmisellä on vaikeuksia selvitellä miljoonia lomakkeita, kuka ne käsittelee ja missä ja mitä hittoa niihin vaaditaan, niin miten samasta suoriutuu peruskoulun keskeyttänyt tuuliajolla oleva nuori, jolla ei välttämättä ole edes apua lähipiirissä saatavilla? Siis toisin sanoen ihmiset, jotka näitä järjestelmiä oikeasti tarvitsevat hengissä pysymiseensä?

Suomen pullistuneelle byrokratialle voisi käydä hindenburgit...puff..

___

On another note, tänään alkaa saksan kielen alkeet. Ei taida keskittyminen riittää :(

___

edit: naurettavinta on, että käteen ei jää mitään, mutta eniten jää, jos jättäydyn kokonaan työttömäksi (eli lopetan nykyisen pienen hommani). tosin tietysti jos on reilusti töitä (vähintään 1,5 viikkoa kuussa sijaisuuskia, mikä ei oo ollenkaan varma) jää jo vähän enemmän käteen. naurettavaa on myös se, että peruspäivärahasta otetaan päältä 20 % veroa...millähän perusteella tätäkin rahaa kierrätetään?!

pointti kuitenkin, että pieniä töitä ei kannata tehdä. ihan vitun perseestä tää systeemi, ei voi muuta sanoa.


Prkleen remontti

Ikkunaremontti. Ilmoittivat tulevansa 31. pvä. Evakoin itseni kotoa päiväksi ja järjestän pienessä yksiössäni tilaa ikkunoiden eteen.

Menen iltapäivällä kotiin. Ikkunat ovat samat kuin lähtiessäni. Lapulla ilmoitus remontin siirtymisestä 1. päivään "sairastumisen vuoksi"

Tämän vielä jotenkin ymmärrän, vaikka en käytännössä pystykään asuntoani käyttämään siirtämättä tavaroita omille paikoilleen, jolloin ne pitäisi siirtää seuraavana aamuna taas pois remontin tieltä ja peitellä uudestaan.

Se mitä en ymmärrä, on, että remonttityövälineet oli varastoitu asuntooni yöksi. Käytännössä sekin vähä tila mikä asunnossani on, täytettiin työkaluilla. En näin ollen olisi saanutkaan tavaroitani pois esimerkiksi sängystäni tai keittiön kaappien edesta jne. Käytännössä en siis asuntoani olisi ilman huomattavaa vaivaa pystynyt käyttämään.

Lähdin siis siskolle yöksi. En enää toista aamua aio herätä sen takia, etten tiedä kellonaikaa remontin alkamiselle. Tosin, en olisi sänkyyni päässytkään >:|

Isännöitsijälle lähetin viestin siitä, että asuntoni ei ole varasto remonttivälineistölle. Saman viestin lähetän remontista vastaavalle urakoitsijan edustajalle.

Vituttaa. Näen aikaa ja vaivaa ja kas, mitään ei tapahdukaan. Päivä meni siinä sitten ja jostain syystä työmiehet näkivät täysin loogiseksi vaihtoehdoksi jättää tavaransa toisen kotiin...

___

edit

Tiistai ja uudet ikkunat ovat paikoillaan. Viiitusti pölyä. Nyt olen saanut siivottua. Kävivät tarkastamassa heti työn jäljenkin.

Hienot ikkunat ja ennen kaikkea eristävät ääntä huomattavasti paremmin kuin vanhat, paremmin kuin uskalsin odottaakkaan. Tarkastajatkin sanoivat, että eniten on ihmetelty sitä, ettei osata enää nukkua kun on hiljaista :)

Isännöitsijälle lähetin palautteen duunareiden varastoimista tavaroistani asunnossani.

Kuitenkin, homma hoidettu ja ohi mun kohdalta. Huomenna vielä pesen noi. Suhteellisen vähin vahingoin siis sain uudet lasit seinääni. Huokaus sille.


Seuraava