• mopsi22

Opetuksen arkipäivää

Tuossa on mainio opetusammattia yhteiskunnallisestikin käsittelevä useasti päivittyvä blogi:

http://www.properuskoulu.net/

ja tuossa opettajan märkä uni:

http://www.videotykki.fi/tuotteet/Smart%20Board%20680.htm

Kun pohtii ensin blogia ja sitten tuota jälkimmäistä, se todellakin jäänee uneksi. Kaikki nykyiset säästöt ja muutokset opetukseen kohdistuen ovat monin paikoin rankempia kuin viime lamassa. Ja ottaen huomioon, ettei senkään laman jälkeen olla saatu takaisin karsittuja varoja, niin nyt karsitaan onksia jo aikaa lahonneesta kannosta; ei ole mistä ottaa.

Lyhytnäköistä...niin surullista, sillä tätä paskaa sataa niskaan monessa muodossa 5-10 vuoden päästä. Sen jälkeen koulujärjestelmän korjaus on hankalaa, kallista ja tulokset näkyvät vasta 10-20 vuoden päästä. Siinä välissä tietenkin pari ikäluokkaa saa huonomman sijan maailmassa kuin edeltävät.

Surettaa, vain surettaa, ihan sillee aidosti. Ja vieläpä lasten puolesta, ei edes oman perseen :S

5 kommenttia

Aboa

28.9.2009 20:43

Ja toisaalta, mitä pahaa on, jos surisi vaikka ihan oman itsensä puolesta. Opettaminen on meille ammatti, ei kutsumustyö. Ei paperityöläinenkään tahdo lisää liksaa sillä perusteella, että tulee parempaa kartonkia.

mopsi22

28.9.2009 20:55

niin, totta.

olen vain löytänyt itsestäni vähän sitä sisäistä opettajaa, ja samalla alkanut välittää siitä, että teen työni hyvin ja että lapsilla on kaikki hyvin...harmittaa se, ettei valtiovalta ole kanssani samaa mieltä siitä, että lapsissa on tulevaisuus.

...

letala

28.9.2009 21:08

Lapsissa on kyllä tulevaisuus.. ja muutten olen kanssasi samaa mieltä, mutta tosta tekniikan ihmevempeleestä en..
Sai nyt ensin kunnon liitutaulun.. =OD

mopsi22

28.9.2009 21:19

mjoo, en sano, etteikö liitutaulussa oo hyvät puolensa, ehdottomasti (mielestäni paljon parempi ku esim tussitaulu).

mutta tietoteknisissä ratkasuissa on monia ehdottomia etuja, joista internetin saatavuus suoraan seinään ei suinkaan ole pienimpiä. sitä paitsi kun opsissa on tietotekniikka niin vahvasti, niin tuota kautta sen saaminen opetukseen mukaan on paljon luontevampaa (jos vaikka saisi edes 10 % hienoista opetussuunnitelman tavoitteista käytyä läpi :S).

mutta kuten sanottu, ei tietotekniikka aina ole autuaaksitekevä, vaan monesti vain lisää tai muuttaa työn luonnetta, ei helpota tai vähennä sitä :)

...mut oon poika ja haluun mun lelut!

Aboa

30.9.2009 11:34

Olen kerran käyttänyt tuota smartboardia, mutta ei se ollut kyllä mitenkään ihmeellinen. Mulla on luokassani tykkiin kytketty tietokone ja dokukamera, ja siitä yhdistelmästä pidän kovasti. Siinä onnistuu sekä kirjallisuusnäytteet että tiedon etsiminen yhdessä netistä.