Mopsi's

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2010.

Sijaiset

Maanantai. Koulusta soitetaan sijaiseksi. Kysyn, että mihinkähän aikaan.

"Ai kauheeta, ei kukaan mulle sanonu mihin aikaan, mistähän mä sen nyt saan tietää?! Ootas mun täytyy ny, soitan uudestaan, juoksen vähä kattoo."

*

"Joo 9.15, tuut tonne ovelle, se on varmaa lukossa, mutta soita sitte siellä on nro! Joo, hei"

Noniin, vieraaseen kouluun, ei mitään tietoja siitä mitä pitäisi opettaa ja jossakin on "ovi" josta ei kuitenkaan pääse sisään.

Tervetuloa sijaiseksi!

___

Edit:

Puhelin:

"Hei, pääsetkö sijaiseksi tänään?"

"Valitettavasti juuri lupasin itseni toisaalle"

"Voi harmi, olisi ollut pari päivää heti alkuunsa ja mahdollisesti pidempäänkin, mutta ei voi mitään sitten."

Voi perse...tuttu koulukin olisi ollut vielä...

Tervetuloa sijaiseksi!


Ihmiset kauppatavarana, valtio myyjänä

Mtv3 uutisointia siitä, miten yksityistäminen terveydenhuollossa ei toimikaan (tadaa!):

"Esimerkiksi Lahden keskustassa sijaitsevasta Paavolan terveysasemasta kunta omistaa enää osan. Loput potilaista on myyty yksityiselle, lääkäreitä vuokraavalle yritykselle, MedOnelle."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/01/1035552

Tuossahan nätisti tiivistyy nykypäivän suhde talouselämän ja ihmisen välillä...

Kauppatavaraa olemme me, myytävissä...


Homoseksuaalinen mies, vol 2

"Voisiko homoseksuaalisuus olla vain hormonikysymys?

Hormonitalouden tasapainottomuus on eräs toinen selitys, johon homoseksuaaliset turvautuvat. Ikävä kyllä tämäkään selitys ei ole vedenpitävä
Perusajatus juontaa siitä tosiasiasta, että sekä miehen että naisen verenkierrossa kiertää samanaikaisesti molempien sukupuolten sukuhormoneja. Homoseksuaalisen hormoniteorian mukaan miehessä ilmenee naisellisia piirteitä ja homoseksuaalisuutta, jos naisen sukuhormonit hallitsevat hänen elimistössään. Kokeellisissa tutkimuksissa tämä olettamus on kuitenkin kumottu.
Ensinnäkään se ei selitä maskuliinisten homoseksuaalisten ongelmaa. Tietyt lihaksikkaat, atleettiset ja miehekkään näköiset miehet ovat tosiasiassa innokkaita homoseksuaaleja. Jotkut niistä ylilihaksikkaista nuorista miehistä, joiden kuvat koristavat ruumiinkulttuuria esitteleviä lehtiä, ovat kiinnostuneita vain toisista nuorista miehistä. Heillä on kuitenkin selvästi riittävä määrä miehen sukuhormoneja.
Toiseksi, mikäli edellä mainittu olettamus pitäisi paikkaansa, niin suurten testosteronimäärien ruiskuttaminen mieheen pitäisi vaikuttaa homoseksuaalisia yllykkeitä vastaan. Sitä se ei tee, vaan päinvastoin. Aktiiviset homoseksuaaliset, joille annetaan suuria annoksia miesten sukuhormonia, tulevat entistäkin aktiivisemmiksi homoseksuaaleina.
Miksi näin tapahtuu?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että miehen sukuhormoni testosteroni on vastuussa seksuaalisesta halusta molemmilla sukupuolilla. Naisilla testosteronin antaminen saa aikaan seksuaalisen halun lisääntymistä. Tällä tavalla naisille myös kasvaa viikset, heidän äänensä muuttuu baritoniksi, ja heissä tapahtuu muita muutoksia, jotka vaikuttava epäedullisesti heidän mahdollisuuksiinsa nauttia uudesta mielenkiinnostaan seksiin. Sama ilmiö tulee esiin miehillä. Testosteronia saaneet homoseksuaaliset kiinnostuvat seksistä entistä enemmän, kuten oli odotettavissakin, mutta vain homoseksuaalisesta seksistä.

Tässäkö kaikki, mitä tutkimuksissa on saatu selville?

Ei. Lääketieteen tutkijat ovat perusteellisia ja luopuvat harvoin ongelmasta ennen kuin ovat saaneet siitä puristetuksi viimeisenkin tiedonjyväsen. Niinpä he käänsivät menetelmän toisin päin ja ruiskuttivat miehiin suuret annokset naispuolista sukuhormonia, estrogeenia. Ensin he kokeilivat sitä heteroseksuaalisiin miehiin ja sitten homoseksuaalisiin.

Mitä heteroseksuaalisille miehille tapahtui seksuaalisessa suhteessa?
He tulivat kaikki nopeasti kykenemättömiksi minkäänlaiseen seksuaaliseen toimintaan. Ei erektiota, ei siemensyöksyä, ei orgasmia, ei halua. Yhdenkään näistä miehistä ei koskaan havaittu kalastelevan miespuolisia partnereita ravintoloissa. Ainoa naissukuhormonin näkyvä vaikutus voitiin todeta muutamassa koeryhmän jäsenessä. Heissä tapahtui rintojen suurentumista ja he menettivät karvoituksensa. He olivat hyvin järkyttyneitä.

Entä homoseksuaaliset miehet?

Tulos oli täysin sama. Hekin menettivät kaiken kiinnostuksensa seksiin. Heidän sukuelimensä kieltäytyivät toimimasta. He jopa lopettivat miespuolisten kumppaneiden etsimisen. Muutamien rinnat kasvoivat ja karvat katosivat. He olivat siitä iloisia.

Eikö homoseksuaalisuus voisi olla synnynnäistä?

Monet homoseksuaaliset ajattelisivat mielellään niin. He haluavat mieluiten suhtautua ongelmaansa samoin kuin kampurajalkaan tai huomiota herättävään syntymämerkkiin; asiaan, jonka kanssa heidän on taisteltava elämän läpi.
Tämä selitys on hiukan pessimistinen. Se merkitsisi samalla sitä, että kaikki homoseksuaaliset olisivat peruuttamattomasti tuomittuja elämään, josta jotkut heistä sanovat niin suuresti nauttivansa. Mutta tosiasiassa niille, jotka haluavat muutosta, sen mahdollisuus on olemassa. Jos homoseksuaalinen, joka haluaa luopua homoseksuaalisuudesta, löytää psykiatrin, joka tietää, miten homoseksuaalisuus parannetaan, hänellä n kaikki mahdollisuudet tulla onnelliseksi, hyvin sopeutuneeksi heteroseksuaaliseksi."

Seuraavassa nrossa käsittelemme sitä, mitä homoseksuaaliset tekevät yhdessä. Sitä sitten riittääkin. Vähän liiankin hyvin on psykiatri asiaan perehtynyt...


Grannies, Burlesque and just allround fun!

Olin eilen katselemassa lepakkosiskon naisen kanssa Burlesqua Manilla teatterilla.

Enpä ole ennen ko. tyylisuuntaan törmännyt, tai ainakaan sitä osannut nimetä, mutta ah, nautin siitä suunnattomasti! Vapaa pukeutuminen, kekseliäisyys, mikään ei ole liikaa, tunnelma vapaa, punaviini myydään pulloittain, salakapakkaa, strippausta, neitsyitä ja paimentyttösiä, korsetteja ja huulipunaa enemmän kuin huulet jaksavat kantaa :)

Musiikki oli erityisen ihanaa bluesin, jazzin, suomalaisen iskelmän hienoja mixejä.

Menen ensi kerrallakin, kun tilaisuus tulee. Riikinkukkoilua luvalla!

___

Klubilla olin järkytynyt syksyn sosiaalistumisaalltoni saldosta: tunsin valtavasti ihmisiä! Mikäs siinä pyöriessä seurueesta toiseen :)

Törmäsinpä aboaankin.

En ole ennen tutkaillut bileitä suhteellisen selvänä sivusta. Aina olen pyörinyt seurueen kanssa jossain nurkassa tai hillunut tanssilattialla. Nyt heilua hytkyin tuttavan kanssa ja naureskelin kello 03.00 jälkeistä paniikinomaista reaktiota löytää joku yöseuralainen :D

...baari-illan päätös on näytelmää parhaimmillaan.

___

Nyt, sunnuntaina, aamulla hilpaisin sangen aikaisin, klo 11 aikaan jo, brunssille mussukan kanssa (sori jos olet blogiini täällä törmännyt, mutta mussukalla mennään :P). Parin tunnin aamukahvi Börssissä, ihmisten katselua ja kuulumisten vaihtamista. Nyt olen perjantaihin asti sitte leskenä, kun toinen lähti työkeikaille toiselle puoelle Suomea :(

Kyllä tuossa torstaina kyläillessäni ko. herran luona ja katsellessani, kun toinen liihottelee koticollegeissaan pitkin poikin, totesin tyytyväisenä oloni mukavaksi, luontevaksi ja että tuossa on mies, jonka kanssa elämä voisi olla erittäin antoisaa :) Ihastumista, ihastumista, rakastumista(kin) <3

Nyt yritän välttää vanhoja virheitä ja olla ripustamatta omaa elämääni seinälle odottelemaan toisen tieltä. Marssijärjestys siis olkoon oma elämä ja sen osana parisuhde, ei parisuhde elämänä ja omat jutut jossain siellä sitten välissä, jos ehtii tai muistaa :)

*

Klubilla törmäsin eksäänikin. Eipä meillä mitään kaunaa ole ja hyvä niin. Totesin kyllä, että olen muuttunut paljonkin vuoden aikana, syksyn aikana erityisesti. Eksä näytti vieläkin pienemmältä pojalta, mitä oli seurustellessamme. Niin nuori, vaikka tässä nyt itsekään vielä hädintuskin laskeutuneita kiveksiä ole kauaa katseltu :P. No, joka tapauksessa mukava yhteentörmäys. Kahville olikin tarkoitus mennä helmikuun puolella vaihtamaan kuulumisia.

___

Sunnuntai: ostin patonkia ja tuorejuustoa ja karkkia. Olen räknänny ny nii, et ku olen tyät vail nii viikol jossei palkkatyöt ol nii sitte teen opiskelujutui tai yhdistystyät tai jottai muut järkevää. Viikonlopu sit pidetää vapain.

Isoäitini muutti keväällä palveluasuntoon, piristyi valtavasti uusista ihmiskontakteista ja vapautui kokonaisuudessaan.

Hän osaa nauraa nykyään. Nainen, joka on aina ollut vakava ja korrekti, nauraa itselleen. Olemme ihmeissämme, mutta nautimme siitä, että 83-vuotiaana mummu on löytänyt itselleen nauramisen taidon.

Mummua olimme katsomassa, koska hän kaatui ja mursi lonkkansa ja makaa nyt 2 kk (!) sairaalassa. Masentuminen hieman palasi, koska hän pitää vähän omana vikanaan kaatumista. Mutta kun vatsa vihdoin leikkauksen ja viiden päivän ummetuksen saatiin jälkeen lauantaina toimimaan niin kas, piristyipä mummokin. Naureskeli, vaikka ei enää vanhemmiten oikein löydä sanoja. Huono homma hätäisen suvun parissa. Sitten nauretaan ja odotellaan ja sitten asia palaa mieleen jossain vaiheessa. Välillä hoetaan tavuja ja haetaan sanaa, sitten nauretaan kovaa ja päivitellään, että ei ny tuu,. Ja sitten jossain vaiheessa lause pamahtaa kirkkaana (käskymuotoisena yleensä :P) ilmoille.

Sisareni pesi isoäitini tekohampaa.

Lopuksi hampaaton hymyilevä ja jo vanhemmiten rehevistä muodositaan luurangonlaihaksi kutistunut mummoni huikkasi sängynpohjalta lauantai-iltaa viettämään lähteville lapsenlapsilleen: "sitten muistatte käyttäytyä ihmisiksi!" :D

<3


Homoseksuaalinen mies, vol 1

Kirpputorilta löytyy: Kaikki mitä olet halunnut tietää seksuaalisuudesta. Psykiatri David Reubenin teos kultaiselta vuodelta 1969. Kirja sai minut nauramaan, varsinkin sen homoseksuaalista miestä käsittelevät tekstit.

Ja jotta en nauraisi yksin, aloitan kirjoitelmasarjan "Homoseksuaalinen mies", jossa lainaan suoraan ko. tekstejä siinä järjestyksessä kuin niitä kirjassa käsitellään :)

Ehkä vähän lyhentelen, mutta aina asiallisesti merkitsen lyhentelyni ja kommenttini sun muut :P

So...

kirjoitusvirheet ovat omiani...

Ja en edes ota kantaa teksteihin, sillä ne puhuvat puolestaan :D
___

Vol 1

"Mitä miesten homoseksuaalisuus on?

Miesten homoseksuaalisuus merkitsee sitä, että miehet tuntevat emotionaalista ja seksuaalista kiinnostusta toisiin miehiin. Tiettyjen anatomisten ja fysiologisten rajoitusten takia heillä on tiellään eräitä suuria esteitä. Useimmat homoseksuaaliset pitävät tätä haasteena, johon he vastaavat tavattoman kekseliäästi ja loputtomasti energiaa käyttäen. Tämän prosessin kuluessa he joskus muuntuvat osapäivä-naisiksi. He suosivat vaisellisia vaatteita, käyttävät ehostusta, omaksuvat naisellisa tapoja ja joskus jopa yrittävät saada elimistönsäkin muutetuksi naiselliseksi.

Toimivatko kaikki homoseksuaaliset tällä tavalla?

Eivät kaikki. Homoseksuaalisten käyttäytyminen vaihtelee laajoissa puitteissa; kuitenkin useimmat homoseksuaaliset miehet jossakin elämänsä vaiheessa esittävät jotakin puolta naisen roolista.

Eivätkö jotkut miehet ole luonnostaan homoseksuaaleja?

Kun homoseksuaaliset yrittävät ymmärtää ongelmaansa, he yhtenä monista selityksistä takertuvat väitteeseen, että he ovat luonnostaan sellaisia kuin ovat. Yhdeksännellätoista vuosisadalla jotkut homoseksuaaliset miehet pitivät itseään miehinä, joiden sisällä eli nainen, joka pyrki ulos. Ilmeisesti miehet eivät olleet kuitenkaan onnellisia tästä keksinnöstään, ja pian koko ajatus hylättiin."

Ja seuraavassa osassa käsittelemme homoseksuaalisuuden hormonaalista perustaa :)



Ihmisoikeusvaltio

Yle uutisoi:

"Valitukset Kelan päätöksistä ovat edelleen pahoin ruuhkautuneet Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan. Palkatusta lisäväestä huolimatta päätöksiä joutuu odottamaan yhä keskimäärin 14 kuukautta, kun kohtuullisena pidetty aika on puoli vuotta.

- -

Ruuhkaan ovat juuttuneet pääasiassa pienituloisten kansalaisten valitukset Kelan asumistukipäätöksistä, työkyvyttömyyseläkkeistä, sairauspäivärahoista ja muista perusturvaetuuksista. Romo myöntää, että jonot ovat kohtuuttomia.

- Tällainen käsittelyaika ei ole kohtuullista eikä ihmisten oikeusturvan kannalta hyväksyttävää. Olemme satsanneet siihen kaikki mahdolliset voimavarat viime vuoden aikana.

Viime vuonna lautakunta saikin lisää käsittelijöitä, ja isolla ponnistuksella valitusten kasa on sulanut parilla tuhannella. Tavoitteeseen ei päästy, mutta viime vuonna tilanne ei ainakaan enää pahentunut.

- Mittarit on saatu käännettyä parempaan suuntaan. Käsittelemättömiä asioita on kuitenkin niin paljon, että ratkaisua ongelmaan ei ihan nopealla aikavälillä pystytä saamaan. "

Käsittämätöntä, tämä suomalainen systeemi. Mihinköhän tarkalleen ottaen valtionhallinnon tehokkuusohjelma on ajateltu kohdistaa? Jos kunnan virastoissa istuu muutama eläkettä odotteleva ja kahvia keittävä virkamies, liekö tarvettä tehostaa niin paljoa, että koko homma kusee?

Toki silloin kun homma ei toimi, on mainio aika lopettaa se. Kuristaa kunnes henki ei kulje ja voi todeta, että tapetaan nyt kunnolla sitten, ettei jää kitumaan.

Tässä olisi taas esimerkki siitä, ettei Suomenkaan ihmisoikeudet nyt ihan aina niin hyvissä kantimissa ole. On hyvä todeta, että asiat ovat hyvin täällä, mutta ei sitä edelleenkään saa käyttää perusteluna sille, mikseivät ne voisi olla vähän paremmin vielä.

14 kk and counting...siinähän odotat, jos alkuperäinen päätös ollut täysin kieltävä, no money...vitun kallistakin luulisi olevan maksella monen vuoden jonoa saati sen käsittelyä, saati niitä korvauksia, joita aletaan kohta vaatia ylivenyvistä käsittelyajoista (jos ei muuta, niin on jokin oikeusaste käytössä ja verorahaa palaa...). Joku valtion verorahoilla kustantama elin nämä hommat joutuu hoitamaan eli aina maksaa. Miksei voida tehdä kerralla kunnollista? Isäni jo opetti minulle, että jos jotain alat tehdä, nii alota sillee, että teet sitte loppuun asti ja kunnolla kans. Muuten mitää järkee oo.


Väliaikaköyhyys

Valmistun, jään työttömäksi, opintotuki loppuu. Mitenkähän tämäkin järjestelmä on rakennettu, sillä kelan päätökset kestävät tovin ja sitä odotellessa, pitäisi jostain yskiä vuokra.

Sosiaalitoimeen vain toimeentulotukea hakemaan. Taidan vain olla liian "varakas" ollakseni asiakkaaksi kelppaava; ei liene siis mitään irtoava.

Mitenköhän nämä tukimuodot sitten pitäisi toimia?! Silloin kun koulutettu suhteellisen normaalia elämämää viettävä ihminen kaipaisi kuukaudeksi kahdeksi tukea, sitä ei kauhean helposti saati nopeasti ole saatavilla.

Jos kuitenkin ryssisin elämäni päin vittua, tuki tulisi tarjottimella heti.

Miksikös tämä nyt näin on?! Täytyy mennä todella huonosti, jotta saa apua nopeasti? Kuulostaa kamalan kalliilta järjestelmältä...

Onneksi voin lainata rahaa vanhemmilta. Minulle sosiaalitoimen kanssa asiointi on enemmänkin tutkailua sen suhteen, miten se toinen puoli tässä maailmassa elää. Tyhmää ajattelua, sillä tällä hetkellä olen kaikkien mittarien mukaan köyhimpien suomalaisten joukossa.

Mietin vain sitä naista tai miestä, jonka parisuhde päättyy, käsiin jää pari lasta ja työt menevät alta. Siinä vaiheessa voi olla sormi suussa, kun väsyneenä yrittää selvittää, että kuka hemmetti antaa rahaa ja miltä luukulta ja koska lapset saavat ruokaa :S

Suhteellisesti ottaen, en liene köyhä, jos globaalissa mitassa mennään, mutta tässä maassa minulla ei ole varaa elää tai asua, tällä hetkellä.

Outoa silti...

...oudompaa vielä se, että täysi rahattomuus, siis totaalinen (velkaakin olen kohtalaisen paljon ottaen huomioon, etten omista velan vastapainoksi mitään :S) ei jotenkin juurikaan haittaa. Toki kun raha loppuu ja tulee nälkä, sitten ehkä, mutta sitä ennen elelen hellyydellä :9

...ja rahattomuus tarkoittaa sitä, että tilin saldo on todellakin 0 euroa :D

Te työssäkäyvät, osaatteko kuvitella tilannetta, jossa teillä ei ole eikä ole tulossa rahaa?!



Maalaisunelma

Henkisesti valmistaudun muuttamaan työn perässä perähikiän takanurkkaan johonkin Kainuun kulmille. Mikäs siinä vuosi pari parempaa kaupunkisijoittumista ja virkaa odotellessa kerätä vähän työkokemusta ja rahaa metsän keskellä.

Asuminen olisi edullista ja aikaa jäisi vaikka mihin, kun ei ole mitään elämää missään. Väitöskirjaa voisi rauhassa ladon nurkassa väsäillä Mansikin seurana.

Mielessäni siintää jo ensimmäiset kommentit liittyessäni paikalliseen emäntäkerhoon: "On se meirän uus nuar miäsopettaja vaa sitte komia ja pätevä ja nii hiano tavakki sillä. Pulla olla hyvää ja tuoret ku se viimeks toi ja vaik mää vähä ihmettelenki et miäs kutimis, nii kyl se villasukkaa vaa aikaseks saa. Eihä sil varmaa kyl, niinku sil Sohjo pojallakkaa ku siäl Sohjo talo peräkammaris oleskel ja sen naapurin rengen kans meni ja soittel, nii mittää emäntää kotonaa ol tol opettajal. Mut on se vaa nii viksuu miästä ja nykyää se o tämmöst, erilaist vähä."

Olisi mukava liittyä paikalliseen marttayhdistyksee, keski-ikä 60 ja parikinkymmentä naista siinä nii tommone vuostuhat elämänkokemusta ympärillä kertomassa totuuksia. Oppisi siinä sumpin ja nisusen ohella vähä, että mite maailma makaa ja perinnekuviointien neulontaa sukkiin.

Kylänraitilla voisin olla avoimesti vähän outo ja "semmonen homoseksuaali", vaikka ehkä en paikalliseen Esson baariin eksyisikään, noin niinkun itsesuojeluvaiston estämänä. Lapset koulussa olisivat tietysti nii punaposkista ja potraa maalaistyttöä ja -poikaa, että ei paremmasta materiaalista väliä. Tietokoneesta ei olla kuultu, mutta mustikka erotetaan kuusesta.

Ois se vaa poikaatte romanttista.

Ekan yön jälkeen, ja susihavainnon, saattaisin olla toista mieltä. Aikaa miettiäkin asioita, kun huuhkaja huhujaa ja hyttyset pörrää. Vaikka onhan se toisaalta se naapuritilan nuori poika hankkijat-lippiksessä ja pullottavissa haalareissaan ihan hyvää "uimaseuraa" hiekkakuopalle ;9