• mopsi22

Maalaisunelma

Henkisesti valmistaudun muuttamaan työn perässä perähikiän takanurkkaan johonkin Kainuun kulmille. Mikäs siinä vuosi pari parempaa kaupunkisijoittumista ja virkaa odotellessa kerätä vähän työkokemusta ja rahaa metsän keskellä.

Asuminen olisi edullista ja aikaa jäisi vaikka mihin, kun ei ole mitään elämää missään. Väitöskirjaa voisi rauhassa ladon nurkassa väsäillä Mansikin seurana.

Mielessäni siintää jo ensimmäiset kommentit liittyessäni paikalliseen emäntäkerhoon: "On se meirän uus nuar miäsopettaja vaa sitte komia ja pätevä ja nii hiano tavakki sillä. Pulla olla hyvää ja tuoret ku se viimeks toi ja vaik mää vähä ihmettelenki et miäs kutimis, nii kyl se villasukkaa vaa aikaseks saa. Eihä sil varmaa kyl, niinku sil Sohjo pojallakkaa ku siäl Sohjo talo peräkammaris oleskel ja sen naapurin rengen kans meni ja soittel, nii mittää emäntää kotonaa ol tol opettajal. Mut on se vaa nii viksuu miästä ja nykyää se o tämmöst, erilaist vähä."

Olisi mukava liittyä paikalliseen marttayhdistyksee, keski-ikä 60 ja parikinkymmentä naista siinä nii tommone vuostuhat elämänkokemusta ympärillä kertomassa totuuksia. Oppisi siinä sumpin ja nisusen ohella vähä, että mite maailma makaa ja perinnekuviointien neulontaa sukkiin.

Kylänraitilla voisin olla avoimesti vähän outo ja "semmonen homoseksuaali", vaikka ehkä en paikalliseen Esson baariin eksyisikään, noin niinkun itsesuojeluvaiston estämänä. Lapset koulussa olisivat tietysti nii punaposkista ja potraa maalaistyttöä ja -poikaa, että ei paremmasta materiaalista väliä. Tietokoneesta ei olla kuultu, mutta mustikka erotetaan kuusesta.

Ois se vaa poikaatte romanttista.

Ekan yön jälkeen, ja susihavainnon, saattaisin olla toista mieltä. Aikaa miettiäkin asioita, kun huuhkaja huhujaa ja hyttyset pörrää. Vaikka onhan se toisaalta se naapuritilan nuori poika hankkijat-lippiksessä ja pullottavissa haalareissaan ihan hyvää "uimaseuraa" hiekkakuopalle ;9

6 kommenttia

arkadas

10.1.2010 21:54

Loistava kuvaus ;)

letala

10.1.2010 21:56

Noh noh.. Mopsi! Nyt sä pidät meitä maalaisia ihan takapajuisina.. =OP

mopsi22

10.1.2010 22:06

Nii no, letala, koko Suomi on Euroopan perähikiän kylmä nurkka :D

letala

10.1.2010 22:11

No se, mikä kulloinkin on peränurkassa, riippuu aina katsantosuunnasta Mopsi hyvä..

Kolmoisritti

11.1.2010 02:51

Vältä kuin ruttoa. Se on sama kuin henkinen itsemurha.

mopsi22

11.1.2010 10:40

Mieleni on vapaa, eikä sitä ympäristö muuta :)