• mopsi22

Työpaikkailmoituksia mol.fi

"Etsimme kaihdinalalla toimivalle asiakkaallemme Myyntipäällikköä Turun alueelle.

Sinun tulisi olla mielellään jo myyntityössä kannuksesi ansainnut, kaihdinalan sekä Turun alueen tunteva myyntitykki. Kaihdinalan pitäisi olla joka tapauksessa tuttu ja myyntihenkisyys jo äidin maidossa tullutta. Et myöskään säikähdä kovaa työtahtia ja tulokseen sidottua palkkausta.

Jos hallitset kokonaisvaltaisesti kaihdinalan, myynnistä asennukseen olet meidän etsimämme henkilö."

-> niin siis, jäi epäselväksi, etsitäänkö jotakuta joka hallitsee kaihtimet?

* * *
"Tule töihin trendikkäälle alalle johtavaan mediatehtaaseen!

Klikkaa Internetpalvelut Finland Oy on Suomalainen konserniyhtiö, joka toimii mm. vakuutussäästämisen, design kalusteiden, sekä uusmedian aloilla. Nyt etsimme asiakaspalvelijaa uusmediatuotteiden parissa työskentelemään.

Koulutuksellasi tai työkokemuksellasi ei ole väliä, sillä annamme täyden koulutuksen tehtäviisi.

Tarjoamme sinulle:
- Arvostetun palkallisen koulutusohjelmamme, josta hyödyt koko työurallasi
- Alan uusimman, juuri sinulle räätälöidyn tekniikan käyttöösi varmistamaan menestyksesi
- Haastavan ja palkitsevan työn
- Lomamatkan Etelä-Eurooppaan ensi kesänä
- Hyvän ansiotason (kuukausipalkka + reilut palkkiot), keskimääräinen palkka esim. 1500 - 3500 euroa.
- Alan parhaat tuotteet
- Säännöllisen työajan (arkisin 8-16)
- Mukavimmat työkaverit, jotka takaavat viihtymisen työpaikallasi
- Nopeasti kasvavalla muodikkaalla alalla hyvät etenemismahdollisuudet Suomessa ja halutessasi ulkomaillakin
- Mahdollisuus myöhemmin työskentelyyn Tallinnassa tai Espanjan aurinkorannikolla olevissa konttoreissamme

Olet oikea henkilö työhön mikäli:
- Puhut suomen kieltä
- Haluat kehittyä työssäsi, ja oppia uuttakin
- Olet rehti ja reipas
- Olet aktiivinen
- Viihdyt myös puhelintyössä "

-> aurinkorannan kalat tuoksuvat, miten jotenkin näen tuon työn tekijän tuossa linnankadulla jonkin '70-luvulla rakennetun kerrostalon alakerrassa myymässä "uusmediaa"...tai jotain...

Ainakin osaavat mediaihmisinä markkinoida!

* * *
"
Etsimme Turun Crocs Storeen iloista, oma-aloitteista, asiakaslähtöistä ja joustavaa tarvittaessa töihin kutsuttavaa myyjää."

->Ihme vaatimuksia, haluavat sinun olevan aina käytettävissä, mutta ei mitään takeita, että olisi töitä...käytännössä myyt itsesi siis jokaiseksi päiväksi (kiitos kauppojen aukiolojen vapautuksen), muttet voi suunnitella päivääkään elämääsi eteenpäin.

* * *

"kaupan lähetti, Servea Oy, Turku:
kaupanlähetti elintarvike kuljetuksiin."

"haemme luotettavaa, reipasta, oma-aloiteista ja suomen kielen taitoista henkilöä siivoustyöhön palvelutaloon Turkuun"

-> Oikeinkirjoituksessa on monin kohdin toivottavaa. Jos ei ole yhdyssanat edes noin vähän sinne päin oikein, niin en kyllä oleta palkankaan tulevan ajallaan...

* * *

Eniten pistää silmään se, että valtion työnvälitys toimii niin huonosti, että suurimman osan töistä välittävät yksityiset firmat, toki vieden oman siivun välistä. Haluammeko todella sitä, että työmarkkinoille muodostuu välikäsi, uusi sektorit, joka vie siivun pois työntekijän palkasta? Toki se tarjoaa joillain aloilla, joillekin työkohteille mahdollisuuden luoda uusi työpaikka, koska työntekijästä on mahdollista päästä helposti eroon, mutta enemmänkin se vain tuhoaa työntekijöiden jaksamisen.

Olemme siis todellakin muuttuneet korvattaviksi pattereiksi, jotka voidaan vaihtaa kun burnout iskee. Työnvälitysfirmalle vaan soitto ja kas, uusi duunari on tulossa.

Ketään ei oikein kiinnosta se, että hyvinvoiva työntekijä, jolle ajan kanssa kertyy arvokasta hiljaista osaamista omasta työstään ja oman organisaationsa tuntemusta, olisi tehokkaampi ja tuottavampi kuin vaihtuvat duunarit.

Sitä paitsi, vituttaisi ainkin itseä se, että teen työtä ja verottajan lisäksi joku muukin on höyläämässä pienestä palkasta rahaa pois. Onneksi opettajien keikka- ja vakituisetkin työt ovat vielä tämän sektorin ulottumattomissa - toistaiseksi.

6 kommenttia

Splenetic

26.1.2010 21:18

I hear ya, I really do. MOL on muutenkin oivallinen aarreaitta mitä eriskummallisimmille työpaikkailmoituksille, joissa on muodon lisäksi rutkasti ongelmia myös sisällön kanssa. Välittäjäfirmat on tosiaan perseestä.

Oletko muuten huomannut, miten ärsyttävästi jotkut käyttävät ilmoituksesta 2/3 oman yhtiönsä taustojen ja erinomaisuuden kertomiseen, mutta itse ilmoituksen työpaikan info-osa jättää monia kysymyksiä, kun se on tehty niin leväperäisesti?

mopsi22

26.1.2010 21:31

Joo, oon samaa mieltä Spleneticin kanssa. Olisiko paikallaan joku ohjeistus ilmoittajille, tai pakollinen kurssitus "työn tarjoamisesta". Työttämät joutuvat työnhakua opettelemaan. Näytteen perusteella päinvastainen ei olisi pahitteeksi sekään.

Miksi on niin vaikeaa vain listata vaatimukset ja muutamalla sanalla, adjektiivit vapaat, kuvata itse työpaikkaa. Onko Suomessa jollain alalla niin huutava pula työntekijöistä, että työpaikkaa täytyy mainostaa noin ahkerasti (=saa meikäläisessä aikaan ainaki sliipatun kuvan paikasta, jossa ei osata sitten tehdä edes työpaikkailmotusta...).

Luokanopeilmotukset yleensä ovat sentään jotenkin järkeviä. Todetaan vaan, että tarvitaan asetuksen se ja se mukaset pätevyydet ja valituksi tulleelta todistus a ja b.

Aboa

26.1.2010 22:02

Näin virkasuhteisena toisaalta toivoisi, että opetusala vapautettaisiin kilpailulle. Kun itse tekee aika paljon töitä ja saa lapsissa aikaan hyviä ajatuksia, harmittaa, että palkka on täsmälleen sama kuin sillä kollegalla, joka ei koskaan tee yhtään mitään. Huomaan ettei se isommin kannusta...

arkadas

26.1.2010 22:36

Monsterissa, mol.fi + muissa työhakupalveluissa on vain 20% työoaikoista - eli julkiset paikat. Näiden lisäksi on olemassa 80% piilotyöpaikkoja. Kiinnitä erityisesti huomiota uutisiin : 1)kasvuyritysten menestystarinat (=tarve uusille osaajille, mutta vähän rahaa rekrytointiprosessiin 2)Uusien liiketilojnen, yritysten, julkisten laitostn ja projektien perustaminen, 3) nimitysuutiset (esim. johdon vaihtuessa henkilökierto vilkastuu, katso mistä yrityksestä uudet henkilöt ovat lähteneet => onko jäänyt entiseen paikkaan osaajapula?
saneeraukset, yritysten fuusioitumiset ja toimipistemuutokset
Yhteydenotto kasvavilla aloilla toimiviin yrityksiin / laitoksiin, jotka palkkaavat aika säännöllisesti uutta väkeä
Kavualat tällä hetkellä IT, uusmedia ja viestintä, aikuiskoulutus, vanhusten palvelut, hoiva- virkistys- ja elämyspalvelut, matkailu, elämänhallinta, työllisyyteen ja yritystoimintaan liittyvät koulutusta ja konsultointia, riskienhallintaa, turvallisuus ja ympäristötoiminnan alat
4) TUTUT JA YSTAVÄT (aikaisemmat työ- ja opiskelukaverit - firmat palkkaavat mieluusti sellaisen, jonka joku työntekijä tuntee ja "takaa") 5)Joku hyvän päivän tuttu (yritysten intraneteissä paikat ovat avoinna ennen kuin menevät julkiseen hakuun)

Ja sitten noihin työpaikka ilmoituksiin ja niihin vastaamisiin: kannattaa selvittää mikä on oleellista ja mikä epäoleellista ilmoituksessa, eli suhteuttaa tehtävätasoon ""vaadittu" osaaminen - jos ilmoituksessa on mainittu, että joku asia on etu, se ei tarkoita, että se taito pitäisi ehdottomasti olla. - Selvitä itsellesi oma core competece - tee hakemus ja CV sen perusteella täsmähakemuksena siihen kiinostavaan paikkaan! Onnea työnhakuun! terv. arkadas (itse urasparrauksessa parhaillaan)

mopsi22

26.1.2010 22:43

Näin kun toistaiseksi ainakin olen hakemassa luokanopen hommia, niin suhteellisen helpolla pääsee :)

Jossain vaiheessa kyllä varmaan eksyn yksityisellekin ja siinä vaiheessa nuo arkadas-ajatukset ovat hyviä!

mopsi22

26.1.2010 22:44

Ja Aboalle: mjoo osaan kuvitella. Itse en kyllä ole mikään ylisuorittaja, mutta tunnen itseni sen verran hyvin, etten myöskään kuuluu siihen ryhmään, jota tarvitsisi patistella tekemään työnsä paremmin; perfektionisti on olemassa...