Tällä haavaa olen päätynyt osapuilleen seuraavanlaiseen lähivuotissuunnitelmaan:
Opiskelen vielä ensi lukukauden, teen maisterin valmiiksi ja pyrin lukemaan kauppatieteen perusteet samalla.
Sitten siirryn opettajan hommaan tarkoituksena olla 3-4 vuodessa rehtori. Ei mahdotonta, oman laitoksen tutkimusten mukaan eikä myöskään valtavan rehtoripulan takia.
Pointtina olisi kerätä (henkilöstö)johtamiskokemusta rehtorina, mahdollisesti ensialkuun pienemmästä koulusta ja sen jälkeen suuremmasta. Rehtoriaikana mahdollisuuksien mukaan kouluttaa itseään, kunnan laskuun mielellään ;). Rehtorin pallilta sitten hakisin sopivaan henkilöstöjohtajan pestiin yksityiselle puolelle.
Näin olin ajatellut. Tarkoituksena olisi siis lähteä kasv.t.maisterina työn kautta hakemaan pätevyyttä johtajan työhön sen sijaan, että pyrkisin johonkin koulutukseen (kauppatieteet yms.) nyt ja istuisin sitten yossa vielä 3-4 vuotta.
Tähän olen päätynyt siksi, että taloudellisesti on kannattavampaa siirtyä työelämään ja opettajana minulla on kohtuullinen mahdollisuus myös opiskella jotain kesäisinkin. Toiseksi, ei ole olemassa mitään sellaista opintolinjaa, joka voisi tarjota arjen työkokemusta ja samanaikaisen itsensä kouluttamisen kaltaista hyötyä.
Kuulostaako järkevältä?
Toki olen joustava, enkä väen väkisin pidä kiinni tuosta, jos elämä muualle vie :D