• mopsi22

Mummolapalvelu

Eläkepommi, siitä on jauhettu paljn. Mtv3 tässä katselen ja vihdoin tuli jokin muu, kuin kaikkien hallituspuolueiden (ihan oikeutettu) mantra siitä, että eläkkeet pitää saada maksettua vaikka sitten pidemmillä työurilla ja maahanmuutolla. No, en ota näihin tapoihin sen enempää kantaa.

Kuitenkin, kuten haastateltava tuossa totesi, ovat tulevauuden - ja jo nytkin - eläkeläiset hyvin toimeentulevia ja fyysisesti kunnossa helposti parikymmentäkin vuotta eläkkeelle jäämisen jälkeen. Heidän eläkkeensä palautuvat kulutukseen (jota verotetaan kyllä rankasti). Pitäisikin suunnata energiaa myös uusien palveluiden luomiseen eläkeläisille sekä parantaa jo olemassa olevia.

Eivät ne eläkerahat katoa mihinkään kokonaan!

Lisäksi olisi suotavaa mahdollistaa joustava ospäiväinen työnteko niille, jotka toisinaan haluavat tehdä töitä ja antaa osaamistaan kuntien ja yritysten käyttöön omilla ehdoillaan.

Eikä, kuten otsikko toteaa, saa unohtaa sitä, että ne isovanhemmat, jotka hoitavat sairaita lapsenlapsiaan, ovat kansantaloudelle valtava voimavara. Jos isä/äiti on poissa vaikkapa kaksi viikkoa vuodessa sairastelevan lapsen takia, on kustannus valtava. Mummolapalvelut siis vain käyttöön, toki unohtamatta, etteivät ne vanhukset velvoitettuja ole räkänokkien hoitoon. Mutta kenties joku yrittäjä-pappa tai -mummu pistää mummolapalvelun yritysmuotoonkin...

_____

Yleisesti, miksi suomalainen politiikka on niin keppi-orientoitunut?! Miksi ylipäätään aina tarjotaan rangaistuksia, sanktioita ja pelotteita. Missä ovat ne positiiviset tulevaisuudenkuvat - vaikka sitten tuo eläkerahojen kierto ja yhteiskunnan positiiviset muutokset vanhenemisen myötä - sen suhteen, mihin tämä maa ja maanosa on menossa ikääntyvän kansansa kanssa?

Väitän, että yksi syys politiikan kiinnostamattomuuteen on se, että ihmiset eivät saa siitä positiivista fibaa; miksi kaikki on aina vain huonosti?!

____

Ylen uutisoinnista:

"Varusmiehiä voidaan käyttää aputyövoimana lähinnä tilanteissa, jotka uhkaavat välittömästi ihmishenkiä. Siksi varusmiehiä ei todennäköisesti nähdä pelastamassa myöhästelevää junaliikennettä. Varusmiehiltä voi periaatteessa saada työvoimaksi myös maksua vastaan, mutta Kallion mukaan sekään vaihtoehto ei ole kovin todennäköinen. "

Junaansa odottava varmaan ei arvosta kommenttiani, mutta täysin oikein juuri noin, varusmiesten homma ei ole pelastaa valtion monopolia, joka ei osaa varautua lumeen ja kilpailuttaa junansa aurinkoisesta Italiasta...

1 kommentti

sleepygay

23.2.2010 19:42

Itse olen pohtinut samaa aihetta myös. En ole niin työorientoitunut, että läpi elämän työskentely kuulostaisi älyttömän houkuttelevalta. Varsinkin kun hoitotyö on henkisesti välillä todella raskasta, niin jaksaako sitä niin hyvin sitten 80-vuotiaana?