• mopsi22

Elämä loppui: Kyllä, ei, ehkä?

No niin.

Ensinnäkin vituttaa. Krapula on, kovakin, miksi lie en tiedä, koska en ole juonut erityisen paljon. Ehkä sitten sekaisin eri juomia.

Peruuntui kiva päivä kirppareilla, koska ystävättäret ovat nauttineet myös alkoholia, ja ovat täten syystä kykenemättömiä.

Meni päiväunien takia sivu suun myös kahden ystäväpariskunnan kanssa vietetty saaristolaismarkkinapäivä.

Ja nämä em. vituttavat koska?

No siksi, että meni pari tenttiä läpi eikä ole oikeastaan enää mitään opintoja tehtävänä. Ei myöskään ole mitään järkevää tekemistä. Pitäisi lomailla, mutta ei ole kuitenkaan rahaa tehdä yhtään mitään muuta kuin maata. Nyt kun olisi ollut vähän elämää, niin no, meni sekin ohi sitten.

Mitä helvettiä teen syyskuuhun asti? En pysty lomailemaan ellei ole jotain järkevää tekemistä siinä ohessa. Nou-life nyt sitten iski, ja nou-friends kanssa. Hohhoijaa.

___

Kyllä, ei, ehkä. Suomen kielen tärkeitä ilmaisuja. Ne vain tarkoittavat eri ihmisille eri asioita.

Minulle kyllä/ei tarkoittaa kyllä tai ei, enkä näitä tästä syystä sano, ellen niitä tarkoita.

Suurimmalle osalle ei tarkoittaa ei, mikä on pieni lohtu. Valitettavan monelle tuo kyllä onkin sitten haasteellisempi käytettävä. Usein kun se voi tarkoittaa myös ehkä.

Ongelman tästä saa aikaan se, että kun minä olen kyllä-mies ja toinen on kyllä-onkin-ehkä-ihminen niin lopputuloksena minä olen tekemässä ja toinen ei sitten olekaan. Miksi sanoa kyllä johonkin, jos ei sitä tarkoita? Kyllä-on-ehkäily näkyy useimmiten eri ihmisten lupausten tekemisessä. Sanon kyllä ja kalenteriini ilmestyy merkintä. Toinen sanoo kyllä ja se onkin sitten ehkä. Probleema on siinä, että minä olen kylläni ympärille jo sijoitellut muut kyllät kalenteriini. Toisinaan hieman risoo se, että sitten niitä kylliä muuttuu turhankin lyhyellä varoituksellä ehkäksi ja eiksi.

Kyllä ja ei käyttöön kiitos. Kyllä ei ole ehkä ilman eri mainintaa.

Tosin, minun ei tarvitse kuin lakata uskomasta ihmisiä, kun he sanovat kyllä johonkin asiaan. Sillähän se ongelma ratkeaa.

Kyllä-on-ehkä-ihmisten mielestä tämä on tietysti pikkumaista pilkunnussintaa ja neuroottista ajanhallintaa. Minun mielestäni yhteiskunnan olemassaolo perustuu siihen. Mutta lienen väärässä, as usual.

5 kommenttia

millikan

19.4.2009 20:47

Valitettavasti moni ihminen hermostuu myos siita kun sanoo "ehkä". Ei mitään ehkiä, sano kyllä tai ei! Mitä sitten sanoisi.
Helpointa olisi kai sanoa aina vain ei. Tai olla sanomatta mitään.

mopsi22

19.4.2009 22:47

Niin, toki ajattelin, joskaan en näemmä kirjoittanut, että ehkään tulee aina liittää määritelmä, millä edellytyksillä ehkä on joko kyllä tai ei :)

millikan

20.4.2009 12:36

Joskin sitten alkaa mennä lakitekstien puolelle että liitetään kaikki mahdolliset reunaehdot..."kyllä paitsi jos Trinity tulee tarjoamaan minulle punaista ja sinistä pilleriä tai olen äkillisesti sairastunut tai tapan-ne-kaikki-vittuuntunut tai tulee maanjäristys tai..."
Suattaap olla silleen tai suattaap olla olematta. Savolaisuuteenkaan en voi tukeutua.

mopsi22

20.4.2009 16:59

lakitektimäisyys on valitettava sivujuonne, kun bf myöden ystävät ovat monet oikeustieteen puolelta...odotan innolla sitä kottikärryllistä sopimuspaperia, joka ilmestyy eteeni jahka joskus rekisteröidymme ;D

millikan

20.4.2009 18:54

Juu, luonnontieteilijät (joihin mina ja suuri osa tutuistani kuulumme) voimme olla myos aika rasittavia tuossa, kun se eksaktiuden vaatimus kuuluu alan kielenkäyttoon, ja "nolla ei ole tieteellinen luku".
Joten asiat ovat tai eivät ole todennäkoisesti, luultavasti, suurella varmuudella, mahdollisesti, "arvellaan että", "on esitetty että"...mieluummin kuin kyllä tai ei. Samalla niihin kyllään ja eihin voi sisältyä automaattinen "kunnes toisin todistetaan" reunaehto :)