Mopsi's

Näytetään bloggaukset elokuulta 2009.

Early bird catches the life

Heräsin 6.50. Siis 6.50.

Miksi?!

Oliko eilen liikaa ohjelmaa? Johtuuko tämä nyt tiistain kelloherätyksestä, koska mun aivot virittyy yhden aamun mukaan. Vaikka olis heränny klo 10 kuukauden, nii yks kellollinen aamu ja ding, herään viikon melkeen samaan aikaan ku kellolla ekan kerran.

Noh, istun nyt sitte koneella. Tähän aikaan kyllä kunnon kansa rientää jo töihin, joten turha valittaa :)

___

Eilen olikin oikeen superpäivä, tai no melkein, ku heräsin kaheksalta. Ehdin siivota keittiön kaappeja ja hyllyjä, pyyhkiä pölyt ja huuhdel lalasikokoelmat, imuroida, pestä lakanat ja tyynyn, kerätä kasaan kirpparitavaroita ja hinnoitella ne, käydä parin kamun kaa kolmella eri kirpparilla ostoksilla ja omia bisneksiä hoitaas, palauttaa noksun kirppisoston takas, tavata lyhyesti kiinnostavan homopoika, käydä siskolla kaffeella, hinnotella lisää kirppistavaraa, kuunnella uutta musiikkia (Ludovico Einaudi), pyöräillä höyhentyynyn kaverin kuivuriin toiselle puolelle kaupunkia (tää oli klo 21, mutta tehospurtti meni päivän liikunnasta :), soittaa pianoa ja nostella puntit.

Ainoo mikä unohtu, oli syöminen :S. Mulle käy joskus nii, et jää ruoka välistä. Aamupalalla menin (tai no päiväpalalla), kunnes illalla sitten 23 aikaan (!) vasta pieni lämmin ateria. Muuten elin päivän parilla omenalla ja jukurtti-myslillä. Huono homma, mutta toisaalta oon oikeesti pieniruokanen.

Illalla olin ihan että ihmeissäni, että kun herää ajoissa, saa elämässä jotain aikaankin :)

___

Päätin sitten leipoa vuokaleipää, köyhä kun olen :)


Peukalo ei toiminut :/

Aateltiin lähtee kamun kaa Tampereelle kiertelee kirppareita. Oli jo majapaikkaki hankittuna. Tarkotus oli liftailla tänää sinne ja huome takas.

Ottiko joku kyytiin?! Eipä tietenkään. Kaveri on liftaillu vaikka minne ja missä ja oli eka kerta, ku jäi ilman kyytiä. Ehkä se oli se, että meitä oli kaks tai sitte mä vaan oon ruma, tai sitte turkulaiset vaa on täysiä mulkkuja. Veikkaan jälkimmäistä.

Siinä sitten seistiin 2,5 h väliin kaatosateessa, väliin vähä vähemmässä sateessa ja väliin pilkahti aurinko.

Oon peukkuneiJtsyt ny sitte vieläki, tai no ainaki melkein. Koin sen surkeimman puolen asiasta :)

___

Mutta ei päivä hukkaan menny. Oli meillä sitten iha kivaa. Käytii herättää noksu ja juomas sumpit, sitte syömäs yolla ja sitte torkuilla kamun luona ennen ku mentii kirpparilla käymään.

Tuli nyt ainaki käveltyä taas, varmaa pyöreesti 10 km. Liikunta on iha mukavaa oikeastaan, varsinki tämmönen hyötysellainen. Eikä tee pahaa vähä verrytellä kroppaa ennen ku alkaa yo:n jumpat.

Ja niin, oon menos myös saksan kielen alkeita lukee :)

Ohjelma syksylle alkaa kertyä pikkuhiljaa. Ootan jo innolla, et pääsen kirjottaa jotain kalenteriini! :P


Koeajo

Käytin ekaa kertaa mummulta saamaani valurautapannua. Oon sen puhdistanu ja rasvapolttanu varmaa 25 vuoden hiljaiselon jälkee.

Tuli kanapihveistä vähä raudan makusii, mutta ei kai pikkusesta rauta-annoksesta haittaa oo :)

Jotenki muute ihanan helppokäyttönen. Vähä öljyä riittää, ei tarvii varoo millä vehkeellä paistettavaa kääntelee, voi heittää uunii huoletta, eikä tarvii jäähdytellä niinku pinnotettua pannua vaa voi huuhella heti (ja pitääki). Jotenki yllättävän helppokäyttönen toi valurauta.


Aikaonnea

Ostin uuden kalenterin. Hieno, tarjouksessa Akateemisessa. A suositteli. Tää on hieno, ku vielä A:n opastuksessa päällystän tän jollai hienolla kankaalla tai paperilla.

Kalenterissa on jotain rauhottavaa. Siitä näkee, mitä on tulossa ja se antaa semmosta järjestystä elämään. Toisaalta siinä on ohjelmaa, että tietää jotain elämääkin olevan.

Saa myös tyydytystä päivistä, jotka ovat tyhjiä ja toisaalta hetkistä, jolloin kalenterin voi jättää pöydälle ja lähteä viikonlopunviettoon ilman sitä :)

Mutta on tää hieno, kierteellinen ja tommonen hieno sivumerkkijuttuki, mitä voi siirtää aina oikeeseen välii. Joka päivälle on 19 asti merkitty ajatki. Ei mitään ylimääräistä ja tarpeeksi tilaa kirjoittaa, mutta kuitenki kompaktin kokonen. Voivoi, miten voi pieni ihminen saada onnea elämää säätelevästä kapistuksesta. Tekee aikuisellekin hyväksi asettaa niitä rajoja. Kyllä ne virtuaalirajat ja seinät vaa tiettyä turvallisuutta tuovat.

___


"Ei ilmaisjakelua, kiitos!"

Katsoin tuossa juuri mainospinoa omalla eteisen pöydälläni. Helvetisti t u r h a a paperia :S. Vaikka pidänkin mainoksista pienenä keskeytyksenä arkeen, ajattelen tässä vakavasti liimailla oveen ei ilmaisjakelua -ilmoituksen. Toisaalta, paperinkeräykseen ne päätyvät lopulta kuitenkin, joten en toiminnallani varmaankaan vähennä paperin määrää :(

Big A ei innostunut Ikean mainoksesta tai sen jakajasta ja päätti kunnon kansalaisena ja kuluttajana lähettää seuraavan palautteen:

"Hei vaan täältä Turun seudulta. Ovessani lukee: 'ei ilmaisjakelua'. Niinpä kun ilmaiseksi jaeltu IKEA-mainos kolahti luukusta sisään, avasin oven ja palautin opuksen (ystävällisesti toki) jakajalleen. Hän (ystävällisesti myös, ja asiaansa ilmeisesti uskoen) kertoi sitten minulle että 'tämä ei ole mainos, tämä on lehti. Ei mainos.'

Käsittääkseni kuitenkin nimenomaan ikean mainoksesta oli kyse. Ehkä voisitte selventää näitä käsitteitä jakajillenne, jottei brändiinne liitettäisi typeryyttä.

A."

Vastaus tuli samantien:

"Hei A,

Pahoittelen, että sinulle on jaettu tuo kuvasto, vaikka nimenomaan olet ilmaissut, ettet ilmaisjakelua halua. Kuvasto on tosiaan mainos ja siksi ilmaisjakelun mukana eikä sitä missään nimessä tulisi jakaa postiluukkuihin tai laatikoihin, joihin on kiinnitettynä "Ei mainoksia/ilmaisjakelua" merkintä. Olen välittänyt viestisi eteenpäin Suomen suorajakeluun,joka jakelusta vastaa.

Ystävällisin terveisin
Ella
IKEA Oy
Asiakaspalvelu
puh. (09) 3482 9400"

Kiitettävää nopeutta :)

__

edit: "meikän :D hymiö oli myös palautteessa, ja antoi viitteitä sen positiivishenkisyydestä. mutta nyt se on jätetty pois blogipalstaltanne. Toivoisin, ettei minua esitettäisi näin valheellisesti ja tarpeettomasti negatiivisesssa valossa.
"

Nyt A innostu palautteenannosta...lapset :P


Taiteiden yö vs. Suxes

Tyypillistä suunnittelua: "Hmm, hei, tänään on taiteiden yö Turussa! Tuolla olis tommosta ohjelmaa, toi on kiinnostava, käydään tuollakin ehkä. Hmm, Sussussa on karaoke, sielläkin vois kääntyä...Toi ei toisaalta oo kauheen kiva, toiki vähä...eikä toi...mennää vaa sussuu karaokee."

No sussussa on karaoke joka su ja to ihan normaalistikin, joten taiteiden yö oli hieno tekosyy mennä baariin. Hyvä ilta olikin!

Ensin kadulla tuli opiskelijaheterotuttuja vastaan ja eräs luokkatoverini, vapaa luonnonlapsiheteronainen, tarttui kainalooni kuulleessaan baari-illasta. No, tuo vapaa eläjä nautti illan aikana ihan kiitettävästi alkoholia ja tansitti homomiehiä vasemmalta ja oikealta sekä vieraili useammassakin pöydässä. Loppuillasta oi rakas ystäväni oli kielaillut ainakin kahden varatun (!) homon kanssa niin tanssilattialla kuin pöydässäkin.

Jotta ilopilleri valopilkun jälkeen saatiin vierasmajaansa, päätimme iloisesti kainaloista kantaen sulloa nauravan naisen lähimpään taksiin ja antaa osoite. Taksikuski näytti, tuota, kyrpiintyneeltä, mutta paketti pääsi perille turvallisesti.

Ekspoikaystäväkin kävi kääntymässä ovella, mutta humalainen ystäväni halasi ja pussasi ja pyysi liittymään meidän seuraamme ja samalla pelotti poikaystävän pois. Harmi, olisi sitä voinut sanan pari vaihtaa, kun ei tiedä mitä toiselle kuuluu :(

Rokkihomokin oli paikalla miahensä kanssa. Kauheen sulonen pari. Molemmat vähän semmosia unelmoivia tyyppejä ja ku antaa alkoholia, nii vähä enemmä viäl. Ja rokkari kehtas esittää vielä pienelle hennolle ja herkälle homomopsille rivoja eleitä baarin ulkopuolelle. Kauhee trauma jäi nyt kyllä siitä. Nih.

Ja tapasin uuden tuttavuudenkin. Ystävämateriaalia, ei sitä toista. Siskon ja sen muijan tuttava opistoajoilta. Miellyttävä ihminen vaikka teatteriseuraksi. Erinomaisen sosiaalisesti taitava, täytyy sanoa, näin opettajana. Harva pystyy miellyttämään niin montaa eri ihmistä ja haraamaan niin harvaa vastakarvaan.

Olen varmaan jo seinäkukkamateriaalia, ku useempi sussun vakkari juttelee meikäläiselle. Sillee kotoinen baari, etten ihmettele, miksi siellä käydään.

___

Jaahas, ja mustikoista. Taisi tulla 1,5 tunnis täys litra. Tosin oli vähän kiire ja paikka johon osuimme, oli tehokkaasti parturoitu jo. Harmi, mutta syö tuosta nyt pari päivää kyllä ja erinomaisen makuisia. Ehkä uudelleen, ehkä vain otan äiteeltä sitten valmiiksi kerätyt ja pakastetut :P

___

Olenkohan kauhean ilkeä, kun eilenkin oli sussussa ihan selkeä heteropari. Siinä vaiheessa ku muija meni tiskille, ois tehny mieli käydä vähän kopeloimassa sitä kaveria ja pyytää vaiks tanssimaan :D

Se on vähä nii, et jos sussuun tulee, nii sille altistuu. Mikäs mä olisin ylläpitää homokammosten ajatusta siitä, että nehän käy kiinni heti ja joka paikassa :P

Oli sussussa kyl eilen pari sen näköstäkin kundia, et ehkä 16 täyttäny, mahdollisesti 17. Ja sisällä ne vaan oli...ehkä homopojat sitte näyttää vaa nuorilta nuorina? Näytti myös semmosilta, että eivät kestäis yötä mun kaa vaa hajoisivat ku koskee ;P

summa summarum oli poikkeuksellisen hyvä baari-ilta noin torstai-illaksi. Nyt kana-tomaattipataa mikroon, äitin sämpylöitä vähä paahtimee ja Partyliten vadelma-timjami votiiviin tuli tuoksuttamaan asuntoa. Ihanan laadukas ja mieto tuoksu :9



Puuroa, puuroa

Aineksina Nallen kuntokaura (vehnä- ja kauraleseita) 1,25 dl, vesi 2,5 dl ja merisuolaa ihan pikku hitunen.

Keittoaika, noin 3,5 minuuttia ja haudutus kannen alla noin 4,5 minuuttia.

Koostumus hieman vetelähkö.

Nautittu kotitekoisen omenasoseen kanssa.

Loppupäätelmät: Ikävä koostumus, rakeisen limainen. Maku neutraali. Omenasose toimii, koska ei ole liian makeaa ja toisaalta sen hieman marmeladimainen koostumus tasoittaa puuron omaa rakeista rakennetta.

Halpaa ruokaa, mutta ei tule kyllä tavaksi. Pari kiiviä, omena ja kuppi teetä tuovat suuremman tyydytyksen kuin tämä, tämä...mössö.

___

addition: ei pystynyt syömään...

noloa, mutta en syö tätä ku ei oo pakko :S


Kirpparilöytöjä

On tässä kesälläkin tullut löydettyä yhtä sun toista kivaa.

Mustat tupperwaren säilytysastiat olivat kiinnostavat, sillä niitä ei ole tietääkseni suomessa myyty koskaan. Kullanväriset mokkalusikat löytyivät Kustavista ja ovat passelit isoäidiltä saadun valkoposliinisen kultauksin koristellun kahviastiaston kanssa.

Iittalan Paadar-lasit ovat Parkanosta ja 5 kpl maksoi vain 6 € (normaalisti ovat 6 € kpl...). Kaksi valkoviinilasia ovat ehkä paras löytö. Ovat Riedelin kristallilaseja, käyttämättömiä ja maksoivat á 0,80 €!

Tarjotin on hauska löytö, jonka ostin vain, koska toivon, että sille joskus löytyy jotain käyttöä. Se on vanha, brittiläistä tuotantoa Liverpoolista: Handivaren tarjotin "flower show" no 1646.

Huomenna haen tosta lähikirpparilta Tamara Aladinin Taalari-tuhka-astian, joka oli hintaan 5 €. Eivät nuo kobaltinsiniset harvinaisia ole, mutta niitä ei myydä alle 15 € missään ja olen jostain syystä ihastunut Taalari-astioihin. Yksi tuhkis mulla onkin jo, kaunis violetti väriltään, jota sisko piti käytössä partsillaan (!). Takavarikoin taidelasin...

___

tuli muuten tehtyä päivän hyvä tekokin maanantaina kirpparilla. omistaja oli sähläämässä Lindströmin käsipyyheautomaatin kanssa, ne kun on hemmetin ärsyttävän teknisiä laittaa puhdasta pyyhettä.

Nooh, kattelin sitä hetken ja siskon kanssa sitte aateltiin, et mennää ny auttaa, siivoojia ku ollaan molemmat oltu ja noitten kanssa tapeltu. Vedettii pyyhe paikallee ja kiitollinen omistajatäti tarjos firman piikkii munkkikahvit :D


Radikaalielämänmuutos (ehkä)

No niin. Elämässä on monia periaatteita tai kynnyksiä, joiden yli astumista ei ehkä kuvittelekaan koskaan tekevänsä. Joitakin sellaisia asioita, joista tehty päätös on pitänyt periaatteellisista syistä, eikä päätöstä ole ehkä kyseenalaistanutkaan lainkaan.

Minullakin tiedostavana ihmisenä on näitä muutama, mutta onneksi vain ihan muutama ja nekin tiedostan.

Kaapissa on äidiltä saatua omenasosestta. No eihän mun kaappi oo semmosta luomuihmettä nähny ja piti oikeen soittaa äiteelle, että minkä kanssa tai miten sä tätä niinku syöt. Se naureskeli pojalleen, tietenkin, äitin oikeudella. Totes käyttävänsä maustamattoman jukurtin (on allerginen kaikille lisäaineille) kanssa, leivonnassa, pannarin päälle ja kaurapuuron kanssa.

Niin, k a u r a p u u r o, yksi nöistä harvoista asioista, joita olen päättänyt olla koskaan syömättä. Ajattelin tässä, että ehkä olisi näin 26-vee päivän kynnyksellä aika maistaa kaurapuuroa. Siinä ei ole ruista, jota en voi syödä ja sen kanssa voi mutustella vaikka mitä marjoja ja hilloja ja sun muuta terveellistä. Ja kai se on sitten halpaakin.

Täytynee ostaa kaurahiutaleita ja alkaa ihmetellä kaurapuuroa...

...kaikkea sitä tällainen daredevil vanhemmiten uskaltautuu kokeilemaan :P

___

Säilöntäajatusta viety sen verran pidemmälle, että meen systerin ja ehkä kamunki kaa mustikkaan. En oo ennen itelleni kerännykkää. Täytyy vaa löytää spotti. Mummulta muutossa onneksi sain kauheen kasan säilöntärasioita. Eikä sitte vituta toi sähkösyöppö pakastinkaa, ku täynnä ilmasta ruokaa :)

___

Tarttis viedä uffille kamaa, vaikka mulla on pieni moraalinen ongelma sen kattojärjestön toiminnan kanssa. Toisaalta, ei jaksais viedä tohon jumalakirpparillekaan, ku mulla on senkin kattojärjestön kanssa vähän moraalisia ongelmia. Ehkä otan tähän semmosen viileen loogisen aattelun: kumpi on lähempänä. Toi jumalakirppis ihan hitusen lähempänä, toisaalta vois kantaa noi uffin laatikkoo, mut neki heittää hirveesti pois.

Pelastusarmeija kyl ehkä kuitenki vähemmän jumalaa ku joku muu. Sprki olis tietty, mut niille ei kelpaa mun saastunut homoveri, joten en niille vaatteitanikaan viä. Ehkä siis tohon pelastusarmeijalle, oon sieltä ostanu kaks pleiseriäki ja myyjä on kiva. Niillä on opiskelija-alennuski. Jätän niille joku päivä tohon vaatteita. Mun kokosia ne kaipaakin, ku yleensä lahjotukset on cirka '80 ja kooltaan mammutti.

___

Oon tässä pyöritelly, ja kamutki sano et miksei, et pitäiskö kokeilla naista, sillee fyysisesti vaa. Heteromiäskaverit ku ei tajuu mitään ees esileikin päälle, oon huomannu järkytyksekseni. Homot tajuu naisten ajatusten juoksusta paljon enemmä.

Jouduin kaverin äijälle lyhyesti selittää, että se esileikki alkaa vähän aikasemmin, kun housujen riisumisesta. Voivoi, oisin niiii mahtava heteropoikkis jollekulle kivalle tytölle.

Ei täs proggikses ois ees mitään kyseenalasta, jos vaan yhenyön juttu, eihä? Nooh, ehkä nyt ei kuitenkaan, mutta jos joku ärsyttävä vosu änkee dtmssä syliin (niinku kerran: vittu ihkuu, homoja, uu uu...lääppi siinä mua ihan avoimesti, ku ei kai homoilla mitään personal spacee oo...prkl) ja vonkuu siinä, nii kai sen vois koeajaa :P

no ei.

___

Partyliten kynttilät odottavat hyllyssä, että maltan joku ilta laittaa tulta niihin. Hyvät tuoksut: gardenia-tryffeli ja vadelma-timjami. Mmmmm, ehkä joku ilta punkkua, kaveri kylään ja Pariisin varpunen dvd-pesään. Vadelma-timjami taustalle käryyn.

___

Olis vähän semmosta kevyttä proggista, ku ehkä pitäs tehä, mut luulen, et tänään nautin vaa olosta. Eka semmonen turku-päivä pitkästä aikaa. Ehkä katon hyllystä jonku kirjan ja meen vaa puistoon juomapullon kaa istuksii ja kattoo ihmisii ja luomaa fantasiia ohi kävelevistä kundeista. Ja siis ehkä luenki vähän :D

___

Oon todennu, et oon aika versitile, noi seksuaalisesti. En oo kauheen ronkeli. Se on kiva olotila, ku kattelee vaiks gaybaaris ihmisii ja totee, et toi o iha ok eikä toikaa paha. Ois kauheeta olla kauhee nirso. Ainoo on ylipaino liiallisena, se on semmonen, et ei kiitos. Ikäkin vähä, mutta kyllä tossa yhessä jaksossa ku Patric Stewart Star Trekissä hihhuloi paidatta nii ei paha jannu, ei todellakaa. Aika timmi :P

...ja jotta ei kuullosta kauheen pinnalliselta, nii kyllä se persoona kuitenki on se tärkein :)
___

Rennot ihmiset elävät kauemmin. Oon ihan järkyttynyt, miten jotenki rennoksi oon heittäytyny. Oon vähä äärimmäisyysihminen, mutta silti, sama ku laihutukses, rentoilu vaatii tämmöseltä ku mä nii sen asentee, et sitte ollaa kaikes rentoi tai ei missää. Ettii sen tasapainon sitte myöhemmin. Mun rento ei kuitenkaa oo jonku semmosen elämä roskikseen -tyypin rento :D

Rentous on jotenki kivaa. Kuka vittu välittää, niinku kaveri tokas kerran. Ei kannata ottaa pulttia mistään turhaa, elämä ohjailee ihan kivasti ilman omaa sähläämistä siinä joukossa (vaikka toki väliin täytyy vähä ottaa asioita niska-persotteella ja alkaa viedä mihi haluaa), aurinko paistaa ja vaik ei paistais, nii kivaa o silti. Ihmisille voi puhuu, jopa turus, eikä ne siitä hajoo. Jos mulkasee pahasti, nii sen oma ongelma, eikä mun (jos mun käsi ei oo sen ihmisen haarois samal...:P).

Ihmiset repäsee liian harvoi!

Yksiki kaveri, joka lukenee tätä blogia, ainakin oman sanansa mukaan ;) (itselleenhän aivovauriota lukemisella hankkii :D) otti ja lähti tall ships racen yhden laivan mukaa, tosta vaa. Viikko purjesdusta ja kauheeta ryyppäämistä ja uusia ihmisiä. Sitte vaa määränpääsatamasta koneella kotio.

Hauskinta on monesti silloin, ku tekee päätöksiä, joita ei ajatteleva pää tekis.

Carpe diemkö se oli?

...tosin, päädyin tässä kerran siihenkin toteamukseen, että toi on jonkun rikkaan hepun keksintö. Hetkeen tarttuminen ku yleensä vaatii massiaki, ainaki sen hetken jälkiseuraukset :D