• mopsi22

Kirpparilöytöjä

On tässä kesälläkin tullut löydettyä yhtä sun toista kivaa.

Mustat tupperwaren säilytysastiat olivat kiinnostavat, sillä niitä ei ole tietääkseni suomessa myyty koskaan. Kullanväriset mokkalusikat löytyivät Kustavista ja ovat passelit isoäidiltä saadun valkoposliinisen kultauksin koristellun kahviastiaston kanssa.

Iittalan Paadar-lasit ovat Parkanosta ja 5 kpl maksoi vain 6 € (normaalisti ovat 6 € kpl...). Kaksi valkoviinilasia ovat ehkä paras löytö. Ovat Riedelin kristallilaseja, käyttämättömiä ja maksoivat á 0,80 €!

Tarjotin on hauska löytö, jonka ostin vain, koska toivon, että sille joskus löytyy jotain käyttöä. Se on vanha, brittiläistä tuotantoa Liverpoolista: Handivaren tarjotin "flower show" no 1646.

Huomenna haen tosta lähikirpparilta Tamara Aladinin Taalari-tuhka-astian, joka oli hintaan 5 €. Eivät nuo kobaltinsiniset harvinaisia ole, mutta niitä ei myydä alle 15 € missään ja olen jostain syystä ihastunut Taalari-astioihin. Yksi tuhkis mulla onkin jo, kaunis violetti väriltään, jota sisko piti käytössä partsillaan (!). Takavarikoin taidelasin...

___

tuli muuten tehtyä päivän hyvä tekokin maanantaina kirpparilla. omistaja oli sähläämässä Lindströmin käsipyyheautomaatin kanssa, ne kun on hemmetin ärsyttävän teknisiä laittaa puhdasta pyyhettä.

Nooh, kattelin sitä hetken ja siskon kanssa sitte aateltiin, et mennää ny auttaa, siivoojia ku ollaan molemmat oltu ja noitten kanssa tapeltu. Vedettii pyyhe paikallee ja kiitollinen omistajatäti tarjos firman piikkii munkkikahvit :D

6 kommenttia

pelsepuuppi

11.8.2009 20:39

noi riedelit on kyl löytö.. ja tarjotinkin mahtava.

mopsi22

11.8.2009 21:05

tarjottimen pohja on vielä ihanasti ihan baby-blue. nään unta, että löydän joskus tohon sopivat '70-luvun värikkäät mehulasit :)

...ja haluisin mökin ittelleni, että voisin kaikkee tommosta hauskaa viedä sinne...kaupunkikämpän ku ehkä haluisin pitää semmosena tyylipuhtaampana, en sekamelskana :)

Nermal

11.8.2009 23:12

Kateeksi käy henkilöitä, jotka onnistuvat tekemään tuollaisia löytöjä kirppareilta :) Itse en ikinä onnistu bongaamaan sieltä mitään, mutta toisilla on silmää :) Nyt pitäisi joku päivä lähteä etsimään jotain seinille ripustettavaa uuteen asuntoon.

mopsi22

11.8.2009 23:31

Kirppiksillä pitää myös rampata ahkerasti, jotta joskus jotain löytyykin. Itse kierrän siinä toivossa, että löydän jotain noitten riedel-lasien tyyppistä, eli joku myy jotain, jonka hintaa ei tajua. Toinen on just se, että toisen roska on toisen aarre -ajattelu. Joku myy halvalla jotain semmosta, mistä haluu eroon ja mä näen sen mahtavana elementtinä vaikka sisustukseen.

Paljon tulee kierreltyä nii, ettei mitää tartu käteen, eikä siitä mitään tuliskaa, että kaiken vähänkin kiinnostavan kantas kotiin. Paljon oon jättäny myös ostamatta, joskin jonkin harvan kerran oon sitä katunu.

Pikku paikkakuntien kirpparit parempia ku isojen kaupunkien, vaikka täältäkin bongaa khyl :)

pelsepuuppi

12.8.2009 09:04

sit on näitä juttuja et esim. poikksi ihan liekeis arabian ruskasta. mä en sano mitään siitä sen enempää mut sitähän aa aika haövalla monest paikkaa just nyt. voi olla et se nousee joskus ihan mieltsin upeeks ja halutuks keräilykohteeks ja se on sit siin vaihees hienoo ku on jo koko 37685 oanen sarja kaapis. mulla on vaan nöyrästi apila ja kaj franck kun sykähdyttää..

yhtäkaikki, pieneten paikkojen kirpiikset ON parempia, enemmän kamaa ja oikeesti sillai enemmän kohtuuhinnalla. salon suurkirppis ollua kauan aika jeessi (vaik sekin hiukan viime aikoina menny kreisisk..) ja on turussakin muutamia ku kandee käydä. mut avain on juurikin siinä et tarvis käydä usein.

riedelii en o kyl koskaa nähny.. toisaalta ku en juo muuta ku skumppaa ni mul ei olis ees tarvet valkkarilaseil..

mopsi22

12.8.2009 09:53

Ruska on ihan, tuota, kiva. Ja joo, sitä kyllä näkyy mones paikkaa. Ite oon ihastunu suomalaiseen lasiin, vähä kaikis muodois. Ei oo vielä oikee rajautunu, et mikä olis kivointa. Tykkään violetista ja savunharmaasta lasista.

Kaj Franc on aika arvokas ihastuksen kohde :S

riedeliä en oo mäkään ennen tota bongannu mistää ja noista laseista menee skumppakin kauniisti, sen verran on tulppaania. Tosin mun favoritti on skumppaan laake lasi.