• mopsi22

Puuroa, puuroa

Aineksina Nallen kuntokaura (vehnä- ja kauraleseita) 1,25 dl, vesi 2,5 dl ja merisuolaa ihan pikku hitunen.

Keittoaika, noin 3,5 minuuttia ja haudutus kannen alla noin 4,5 minuuttia.

Koostumus hieman vetelähkö.

Nautittu kotitekoisen omenasoseen kanssa.

Loppupäätelmät: Ikävä koostumus, rakeisen limainen. Maku neutraali. Omenasose toimii, koska ei ole liian makeaa ja toisaalta sen hieman marmeladimainen koostumus tasoittaa puuron omaa rakeista rakennetta.

Halpaa ruokaa, mutta ei tule kyllä tavaksi. Pari kiiviä, omena ja kuppi teetä tuovat suuremman tyydytyksen kuin tämä, tämä...mössö.

___

addition: ei pystynyt syömään...

noloa, mutta en syö tätä ku ei oo pakko :S

12 kommenttia

millikan

12.8.2009 10:40

Niin, tää söis kotitekoista omenasosetta esim. paahtoleivän kanssa.

mopsi22

12.8.2009 10:52

Joo, luulen kans :D

pelsepuuppi

12.8.2009 11:49

nallen kuntokaura? hmm.. mulla on nallea kohtaan josatin syyst suuri ennakkoluulo.. for real ne tiiä mist johtuu mut on vaan..

mulla on aina myllärin luomut kattilassa, just nyt ruis ja leseinen kaura. mä kyl tykkään, mut toki se vaatii juurikin suolaa ja joskus ihan sen voisilmänkin. mä voisin elää ruispuurolla oikeestaan, tykkää kovasti. mut ymmärrän et kaikki ei diggaa puuroista. toisaalta mulla ei o koskaan mittoja ku mä tykkään et puuro saa olla sillai jämäkkää kamaa ettei liian vellimäistä ja sit vaan kaadan veteen hiutaletta et tuntuu hyvält. välil menee ok välilon huonompaa.

Juksteri

12.8.2009 12:37

Pikapuurot ovat pahoja. Kokeile mieluummin Elovenan tai vastaavan kaurahietaleita, joita keitetään täysi kymmenen minuuttia. Toiset keittävät veteen, toiset maitoon. Maito on vaikeampi, kun se voi palaa pohjaan, mutta maku on parempi (tästä voi olla eri mielipiteitä). On olemassa vesipohjaisia kattiloita, jotka ei polta maitoa pohjaan. Niille on käyttöä etenkin riisipuuron teossa. Riisipuuron keittoaikahan on tunti, eikä kukaan jaksa koko ajan hämmentää. Mikrollakin voi tehdä puuroa.

Ehkä laitoit liian vähän suolaa, jos maku ei toiminut? Kun itse kokkaa alusta lähtien, helposti tulee tingittyä suolasta, sokerista ja rasvasta, kun niitä ei saisi paljon käyttää. Kuitenkin valmisruoissa niitä käytetään. Esimerkiksi oikein tehty kanelipulla on terveyspainajainen, mutta niin hyvää...

cb

12.8.2009 15:46

Mun päivästä ei ainakaan tuu yhtään mitään, jos ei se ala kaurapuurolla. En jaksa syödä mitään muuta niin paljon kuin puuroa, et jaksaisin olla reipas seuraavaan ateriaan saakka. Mä teen joka arkiaamu, yleensä myös viikonloppuisin, n. 5 dl kaurapuuroa mikrossa kahdessa minuutissa, veteen ilman suolaa.. ei maistu kyl yhtään miltään, mut se on tarpeeks nopea ja mauton aamupala mulle.. Vielä kun tekee siitä sellasta tosi jämäkkää, ettei se irtois lautasesta vaikka kääntäis ylösalaisin, niin se myös jäähtyy tosi nopeasti. Tosin sellasta juoksevampaa on mukavampi syödä.

mopsi22

12.8.2009 20:02

Hauskaa, että puurosta löytyy paljon mielipiteitä :D

Ehkä sitten annan puurolle uuden mahdollisuuden. Riisipuuron ymmärrän ja se menisi varmaan kylmänäkin jonkin hyvän hillon tai kiisselin kanssa. Onhan tuo myös jälkiruoka.

Vai että kunnon keittoaika...vois olla kyl paree...

stellagrrrl

13.8.2009 14:09

no joo, laitan mäkin kauhani tähän puuroon. eli keitän omani kookosmaitoon ja lisään päälle demerara-sokeria vai vaniljasokeria. juu toimii, mutta taitaa kumota kaurapuuron edullisena ja terveellisenä vaihtoehtona...

Aboa

14.8.2009 09:21

Koska sulla on nyt ylimääräisiä kaurahiutaleita ja leseitä sekä omppusosetta, käytä loppu tähän:


Omenapaistos

n. 6 annosta

n. 1 kg omenoita tai omenasosetta
2 tl kanelia

Kuorrutus
1/2 dl Oivariinia
2 dl Valio ruokakermaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun
Jäätelöä tai vaniljakastiketta

Kuori ja viipaloi omenat. Levitä viipaleet tai omppusose uunivuokaan ja sirota päälle kanelia. Sekoita ja kiehauta kuorrutuksen ainekset kattilassa. Levitä kuorrutus omenoille. Paista 200 asteessa n. 30 min. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, ettei paistoksen pinta tummu liikaa. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

mopsi22

14.8.2009 11:07

Uu, omenahyvettä, vähän niinku. Mä oon tehny ton nii, että oon laittanu voita ja fariinisokeria kattilaan ja sitte kaurahiutaleet joukkoo, tulee ihanan karamellimainen fariinisokerista.

En oo kyl koskaan omppusosetta käyttänyt, se vois antaa iha oma maun toho, ku on niinku maut kondesoitunu vähä tiiviimmäksi. Voiski tehä pitkästä aikaa kavereille, jos ne tulee kaffelle...

mopsi22

14.8.2009 11:07

ja pinnat aboalle, ettei yritä tuputtaa puuroa! arvostan :)

Aboa

14.8.2009 13:48

Puuro on perkeleestä.

Aboa

14.8.2009 13:49

Paitsi torstaiaamuna kun työt alkaa kahdenkymmenen minuutin päästä, naama on ajamatta, vaatteet silittämättä ja neljä ensimmästä tuntia on moduksia.