Mopsi's

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2009.

Pätkätyöläinen, tohtorikin?

En ehkä voi vielä puhua otsikon aiheesta millään syvällä rintaäänellä, mutta vähän kuitenkin voin :)

Opettajan sijaisuudet ovat ikäviä siinä mielessä, että maanantaina et tiedä, onko töitä ja milloin on jos on. Epävarmuus ei oo kivaa ja vaikeuttaa suunnittelua, elämän suunnittelua siis. Mielummin vakkariduuni 5 päivää viikos ku 0-5 päivää miten sattuu ja lyhyel varotusajal. Vähän kuluttavaa, vaikka kuluttavaa siitä tulee vasta sitten kun tarvitsee maksaa vuokra omalla työllä, eikä opintorahoilla ja asumistuella...

Kolme päivää duunia tupsahti nyt mun lomaani, siitä edellinen :)

___

Poikkis mutisi tossa, ku valitin "lomaa", että mites se väikkäri? Ja niin tosiaan, jotenkin olin homman jo haudannut, mutta miksikäs ei? Se olisi ehkä sellainen jatkuva elementti elämässä, jos vaikka duunia ei heti vakituisena tai pidempänä pätkänä löydy.

Valittis aiheen hyvin (lue: hyödyllinen itselle uran kannalta) ja ottas tavotteeks 2-3 vuotta, sillee vaikka 5-10 tuntii viikos tekis. Vois sitä jotain apurahaakin hakea ;)

Ehkäpä, ehkäpä, ei kai se turhaa näyttöä työelämässä oo, jos on väikkärin tehny kunnallisalan johtamiseen jotenki liittyen??

___

Mul on kolme kauheeeen kokosta pattia toises jalas :S Ensin tuli toiseen jalkaan vaikka kuinka monta pientä, ne meni ja nyt tuli toiseen jalkaan kolme suurta, ainaki 2-3 cm halkasijaltaan. Epäilen nokkosrokkoa, eli allerginen reaktio. Uusi pyykinpesuaine kenties, sen vaihdoin juuri? Ihan ku hyttysenpuremii, mut ei oo kuitenkaa. Huoh, kortisonii vois käydä hakees ja kattoo mitä tapahtuu...

___

Dejá Vú vaimitenseoli...iski, oonkohan nähny tän jakson tästä ohjelmasta ennenkin?!

___

Skanssiin tutustuminen on lauantaina, noksun ja sen systerin kaa. Katsotaan, onko kenkävalikoima yhtään edustavampi ku muualla kaupungissa (jossa se on aika köyhää...). Paaljon ihmisiä, joten lasi viiniä olis hyvä ottaa ennen menemistä...hmm, suostuiskohan joku muu kuskiksi, jos me poikkiksen kaa tuhottas skumppa siin aamutuimaa :D (nokus perhaps?).

___

En oo muuten blogannukkaa äiteen äitistä, eli mummustani. Mummu muuttaa.

yli viiskytvuotta asunut miehensä kanssa rakentamassaa talossa ja ny muuttaa sitten rivitaloon, vanhustentaloo, jossa palveluu (ruokailuu, saunaa, hoitajaa jms.). Suku huokasee, kun mummu on vähän turvallisemmas paikas (83 veeltä on lääkkeet vieneet motoriikkaa ja vähä huteraa meno) eikä kolmikerroksises talos.

Mutta, suku ja rahat...huoh! Serkku ostaa to-be-miehensä kans sen talon ja arvata voi, että mummun lapset (mun äitee ja sen sisarukset) o tarkkoina, että tulee kunnon hinta talosta ja mä huolehdin siitä, ettei mitään irtaimistoa siirry sillee vahingos ennakkoperintönä yhelle serkulle (paljon arvokasta tavaraa, joka ei mummun yksiöö mahu).

suku ja raha-asiat indeed...nooh, semistressii...mut paljon kivaa oon mummulta saanu: kuuden hengen valkoposliinisen kahviastiaston, valurautapannun, kauheen kasan pakasterasioita (pikkukamajärjestelijäneurootikon määäärkä uni...), hienot puiset vanhat varastolaatiot, tai semmoset mihi voi lajitella kamaa, semmosta pikkukamaa (tulee niinku hyllyy, voin laittaa kuvaa jossai vaihees). Semmoset hienot, et voisin kuvitella aboan vajaan ne :D. Kaiken näköstä pientä jäi kaapeista käteen, ku mummu ei tarvii.

Mä huolehdin taidelasin ja astioiden pakkauksessa siitä, että kaikki parhaat meni mummulle, ettei niistä tarvii tapella siinä vaiheessa ku vappuna talo tyhjennetään (eli mitä ei ole ny muutettu, jaetaan tai heivataan mäelle...ja kamaa ON).

Vähän huolehdin siitä, että serkuissa paljon opiskelijoita, jotka tarviis tavaraa, muttei oo paikkaa sitä laittaa. ja toisaalta sitäkin, että menee paljon hyvää käyttökelposta (eli kierrätettävää) kamaa roskalavalle. Ja siitäkin, et mitä menee roskalavalle, nii edes yritettäs kierrättää vähä metallii sun muuta, ettei kaikkee vaa nakata sinne (esim kauheeta kokoelmaa vanhoi nauloja).

Pappa ei heittänyt MITÄÄÄÄN pois, ei koskaan, ever. Pahvilaatikotkin se kuulemma teki ite pahvista, nuuka ku oli. Nyt sitä kamaa sitten on, ja on...ja on ja on... :D

stressivapaasti "ennakkoperintöjakoa" ei tehä...

___

hmm, ei kai muuta bloggailtavaa :D tai se, että vituttaa, että ei oo varaa pianotunteihin :(

ja oon varma, et pelsellä on samat kengät ku mulla ku näin sen sen duunis kerran! se ei vaa myönnä et sil on vagabondin homokengät (tai mä, et ois aika mennä näöntarkastuksee...:P).

joskus syssyl sut bongasin, myöhemmin vasta yhistin. se ei jääny epäselväks, et homo oli kysees, sen verra tyylikkäästi nojailit pöytää ;D


Elämä loppui: Kyllä, ei, ehkä?

No niin.

Ensinnäkin vituttaa. Krapula on, kovakin, miksi lie en tiedä, koska en ole juonut erityisen paljon. Ehkä sitten sekaisin eri juomia.

Peruuntui kiva päivä kirppareilla, koska ystävättäret ovat nauttineet myös alkoholia, ja ovat täten syystä kykenemättömiä.

Meni päiväunien takia sivu suun myös kahden ystäväpariskunnan kanssa vietetty saaristolaismarkkinapäivä.

Ja nämä em. vituttavat koska?

No siksi, että meni pari tenttiä läpi eikä ole oikeastaan enää mitään opintoja tehtävänä. Ei myöskään ole mitään järkevää tekemistä. Pitäisi lomailla, mutta ei ole kuitenkaan rahaa tehdä yhtään mitään muuta kuin maata. Nyt kun olisi ollut vähän elämää, niin no, meni sekin ohi sitten.

Mitä helvettiä teen syyskuuhun asti? En pysty lomailemaan ellei ole jotain järkevää tekemistä siinä ohessa. Nou-life nyt sitten iski, ja nou-friends kanssa. Hohhoijaa.

___

Kyllä, ei, ehkä. Suomen kielen tärkeitä ilmaisuja. Ne vain tarkoittavat eri ihmisille eri asioita.

Minulle kyllä/ei tarkoittaa kyllä tai ei, enkä näitä tästä syystä sano, ellen niitä tarkoita.

Suurimmalle osalle ei tarkoittaa ei, mikä on pieni lohtu. Valitettavan monelle tuo kyllä onkin sitten haasteellisempi käytettävä. Usein kun se voi tarkoittaa myös ehkä.

Ongelman tästä saa aikaan se, että kun minä olen kyllä-mies ja toinen on kyllä-onkin-ehkä-ihminen niin lopputuloksena minä olen tekemässä ja toinen ei sitten olekaan. Miksi sanoa kyllä johonkin, jos ei sitä tarkoita? Kyllä-on-ehkäily näkyy useimmiten eri ihmisten lupausten tekemisessä. Sanon kyllä ja kalenteriini ilmestyy merkintä. Toinen sanoo kyllä ja se onkin sitten ehkä. Probleema on siinä, että minä olen kylläni ympärille jo sijoitellut muut kyllät kalenteriini. Toisinaan hieman risoo se, että sitten niitä kylliä muuttuu turhankin lyhyellä varoituksellä ehkäksi ja eiksi.

Kyllä ja ei käyttöön kiitos. Kyllä ei ole ehkä ilman eri mainintaa.

Tosin, minun ei tarvitse kuin lakata uskomasta ihmisiä, kun he sanovat kyllä johonkin asiaan. Sillähän se ongelma ratkeaa.

Kyllä-on-ehkä-ihmisten mielestä tämä on tietysti pikkumaista pilkunnussintaa ja neuroottista ajanhallintaa. Minun mielestäni yhteiskunnan olemassaolo perustuu siihen. Mutta lienen väärässä, as usual.



Alaspäin

Hmm, huolestuttava huomio:

Olen väsynyt tyhmiin ihmisiin ja luen jonkin verran eri uutislähteiden nettikeskusteluja.

Alkaa tarttua sellainen ei-niin-laadukas tapa kommentoida asioita tunteella, ei faktalla.

Ei vain jaksa mitään turhan hienoa kommentointia harrastaa, jos vastapuolen vastaus on tylii: "elämä on paskaa ja se on vanhasen/jumalan/oluen/kapitalismin vika!"

Huomaan tarttuvani keskusteluihin tunteenomaisesti enkä sitten enää pysty perusteleman kantaani asiolla vaan vedän vähän matalaotsaista linjaa...ärsyttävää.

___

bloggailu menettää merkitystään meikäläiselle. outo tunne, mutta ei pakolla parane. nyt alkaa frasier, sekin tärkeämpää, joten bloggaan taas joskus...


Opettajan työ

...suurimmalla osalla ei taida olla siitä mitääään käsitystä.

täytyy sanoo, et kyllä välii ottaa pannuu lukea kirjoittelua mielipidepalstoilla opettajien työstä. erityisesti ny kun puhutaan opettajien lomautuksista. niihi en ota kantaa, muuta ku siltä osin, et täyttä helvettiä on jos lomautetaan. ei toimi.

mut ihmisillä ei oo mitää käsitystä opettajan ammatista. suurimmalle osalle se on neljän tunnin työpäivää, 4 kk vuosittaiset lomat ja törkeen iso palkka. missä saatanan universumissa noi ihmiset elää?!

ei ne ainakaan opettajina oo...tommosilla eduilla luulis, että kaikki istuis okl:ssa pänttääs behavioralismin kaatumista ja konstruktivismin kaikkivoipasuutta. mut ei, jostain kumman syystä suomes on pulaa opettajista, ainaki vähä. Ja varsinkin miesopettajia tunnutaan itkevän nii keskustelus ku niis kouluissaki mis oon ollu duunis. jos o hyvä palkka ja vitun pitkät lomat eikä oikeastaa mitää duunii, nii mite ei oo enempää täs duunis, häh!?

vituttaa idiootit :D


!¤%¤%&

oo fuckin' koo...siin vaihees ku alan mättää kannettavaa kahel kädel, on aika lopettaa mitä sitte onki tekemässä...

että voi joku hemmetin essee olla vittumainen, vaikka arvosteluki o hyväksytty-hylätty (siis käytännös ku oksennat jotai ja se on sinne päi, nii hyvä)

saaaaatanan turhauttavaa....ei jaksas

oon liian perfektionistinen tekemään paskaa ja liian laiska tekee hyvää.

Vituttaa.

Viini ees ei auta.

huoh...


Iha fiksu sitaatti radios(ta):

"Riidat kestäisivät paljon vähemmän aikaa, jos vain toinen olisi väärässä..."

___

hesarin nettikeskustelusta:

"Miksi aina Vihreät ovat asialla kun on jotain järkevää tekeillä. Vapaa kauppa on normaalia muissa maissa ja mikä on parempaa aikaa kuin viikonloppu tehdä ostoksia."

ehkä vihreät ovat Juuri siksi asialla, kun on jotain järkevää tekeillä, tai ehkä se asia jopa On järkevä siksi, että vihreät ovat asialla. kirjoittajan kritiikki katoaa huonoon kieleen...:)


"nii siis saadaankse me niinku kysyy niinku henkilökohtanen kysymys??"

Historian tunti alkaa. Oppilaat, tuollaiset 12-veet, teinihormoneja jyllää ja iltapäivällä alkaa jo keskittyminenkin hajota.

Mopsi-ope istuu (paskan)tärkeän näköisenä open pöydän takana oppilaiden valuessa luokkaan. Pyörittelee papereita.

Pöydän eteen saapuu luokan pelle ja eräs tytöistä.

oppilaat: "hei, tota saadaanks me kysyy kysymys, niinku sulta niinku kysymys. semmonen niinku henkilökohtane kysymys??"

mopsi-ope miettii, että antaako nyt oppilaille sitten lupaa kysyä henkilökohtaisia kysymyksiä opelta vai ei. ajatuksen ollessa kesken suu jo totesi, että juu kysykää vaan.

oppilaat: "niis siis tota, nii, ooksää niinku homo?"

ope:"öh, no tuo on kyllä aika henkilökohtainen kysymys enkä sitä nyt taida kommentoida..."

oppilaat:"se ei kommentoi sitä mitenkää, se ei kommentoi sitä!"

mopsi-open aivot toteavat, että jos suu olisi ollut kiinni, niin aavistus olisi tämänkin estänyt...aivoissa kun oli jo pieni itunen ajatusta, että nonii, ny ne kysyy tätä, kun oppilaat eteeni tulivat :)

mutta asiallisesti kysyivät, vastaus mielestäni tarpeeksi asiallinen ja tuntikin jatkui ilman mitään sen suurempaa asiaan kiinni jäämistä.

ja oon aika heteroo opena, missä lienevät nähneet mut bfn kanssa pikkiriikkiset pikkurillit pystys skumppalasit kädes imuttaas :D


Asiasta puolue a on mieltä x, joten puolueen B on oltava siitä meltä -x

On kaksi puoluetta, vaikkapa kokoomus ja demarit. Miksir tuntuu olevan niin, että poliittisessa elämässä nähdään kaikki asiat vastakkaisina (no toki siis siksi ainakin, että puolueet yrittävät profiloitua johonkin suuntaan suhteessa toisiin).

Ärsyttää sellainen pohjaolettamus, joka ihmisillä on, että jos kannattaa toista, inhoaa toista; jos toinen on hyvä asiassa A, niin toinen on automaatiolla huono asiassa A. Mustavalkoinen vastakkainasettelu on raivostuttavaa.

Eihän nykymuotoinen politiikka toimisi ilman vastakkainasettelua, mutta silti tyhmyys ärsyttää :) (oma vika, mitäs luen hesarin keskustelupalstoja...)


Ärsyttävää otsikointia

Samaa valitan, mutta miksi hesarin ja ylenkin täytyy sortua huonoon otsikointiin?! Ihan sellaisia perustavanlaatuisia juttuja, joita opetetaan jossain määrin jo alakoulun puolella, viimeistään yläkoulussa.

Tuossakin on meikäläisellä auki uutinen, joka otsikoitu: "Huuhkajat ja Venäjä vetävät väkeä Olympiastadionille". Koko jutun tekstissä ei mainita huuhkajia mitenkään, eikä niistä puhuta millään tasolla. Miksi ihmeessä huuhkajat on ängettu informatiiviseen otsikkoon, jos niistä ei uutisessa puhuta?! Pikkujuttu, mutta periaattees vituttaa. Noita on muitankin, eniten täysin harhaanjohtavia (lue: raflaavia) otsikoita, joissa ei oikeastaan puhutakaan otsikon asiasta.

Vähä ny ammattitaitoo pliis kahdelta päämedialta sentääs.