Mopsi's

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2009.
Seuraava

Katoava ääni

Kolme päivää puhumista, kovaäänisestikin (paitsi perjantaina, siunattu rauha ja normaali puheääni) ja kolme päivää kahvia, viiniä ja mausteisia ruokia eikä lääkitystä.

Nyt on sitten kurkku totaalisen käheän karhea ja vähän kutiseva. Ääni menee nopeasti näillä eväillä. Närästänytkin on kunnolla, joten kai menen resepti kädessä jälleen hakemaan vähän vatsahappoja kuriin laittavia tabuja.

Ärsyttää ajatus taas jokapäiväisestä lääkkeiden muistamisesta :S

Ehkä oman äänen säästämiseksi voi sen verran kuitenkin vaivaa nähdä.

Ikävä vaiva opettajalle. Ehkä voin sen perusteella joskus vaatia rauhallisen ja hiljaisen luokan? (toki tietysti joku pölö pedagogi voisi väittää, että luokan hiljaisuus on opettajasta kiinni, mutta kyllä mä sanon, että oppilaat on syypäitä kaikkeen ja aina, nih.)
___

Tällä viikolla alkaa ensimmäistä kertaa aktualisoitua se, että kalenteri on täynnä. En ehdi tehdä kaikkea, jos en jostain vähän nipistä pois. Ahdistavaa alkaa valita kivojen asioiden väliltä :S

___

edit: juu resepti esiin: kurkku kutiaa, yskin koko ajan ja jumpassa tulee vatsahapot ylös heti...:S

vitun ikävä tunne ku maha kiehuu :S

....miksi ihminen on niin epätäydellinen (tai no jos opevaistot tässä iskee, niin olemme vain erilaisia ja kaikki pienet henkkoht kärsimykset voi kääntää kasvukokemukseksi ja blaablaa...)


Psykologiset testit

Psykologinen testi.

Mies menee testiin. Pöydällä laatikko, jonka kannessa on eri muotoisia reikiä. Pöydällä pino eri muotoisia palikoita.

Psykologi käskee laittamaan palikat laatikkoon.

Kaveri katsoo hetken laatikkoa. Ottaa laatikon pöydältä. Avaa kannen ja lanaa kädellään kaikki palikat kerralla laatikkoon. Kaveri laittaa kannen takaisin päälle.

Palikat laatikossa.

Testin tulos voisi olla:

1) ei kykene suorittamaan yksinkertaista tehtävänantoa
tai
2) osoittaa huomattavaa kykyä ratkaista ongelmia luovasti
tai
3) yksilö osoittaa selvästi merkkejä kapinallisesta luonteesta
tai
...

Se psykologisten testien tuloksista.

Ne ovat vain testejä.

___

Siskolta meni itseluottamusta, kun kouluun hakiessaan psykologiset testit ilmoittivat hänen olevan kaikessa vain "keskitasolla, keskinkertainen".

Psykologi oli ääneen puhelimessa ihmetellyt, että "jaa, olet tehnyt lasten kanssa töitä jo monta vuotta vai? sepä vähän outoa, kun testien mukaan et ole sosiaalinenkaan kuin keskiverrosti.".

Tökeröä ja epäammattimaista. Ehkä kuitenkin ihmettely osoittaa eniten tyhmää uskoa oman alansa kaikkivoipaisuuteen.


unpaired

Viikonloppu opiskeluystävien parissa oli siinä sitten.

Hauskaa oli, epäterveellisesti tuli syötyä, paljon juotua ja rahaa meni hieman yli budjetin.

Hieman häiritsi olla yksin parien joukossa. Kohtalaisen usein parit pyörivät keskenään tai kuhertelivat toistensa kainaloissa. Siinä sitten olin minä yksin. Jei.

Vähän nihkeää paikoin.

___

Perjantain sijaisuus yläkoulun erkkaopena oli mukava. Vanhemmat oppilaat parin hengen ryhmissä olivat ihan kivaa opiskelijapohjaa opetettavaksi. Huumoria voi viljellä, eikä opettajan homouskaan ole mikään issue, mitä nyt vähän pientä vihjailua ja kuittia. Huumorilla pärjää pitkälle.

tytöt (ja pojatkin...): "Sä oot ihan antti tuisku! siis oikeesti!"
ope: "käytän vähemmän meikkiä."

tunti jatkuu :)

Tosin, jos opetat erkkana yläkoulussa, saa kyllä olla itsellä aika hyvät taidot aika monesta aineesta. Ko. ope opettaa ruotsia, englantia ja matikkaa. Siinä sitten itsekin jouduin oikein tunnin pari käymään läpi alkulukuja ja alkutekijöihin jakoa jne. Eihän se vaikeaa ole, mutta kun asia ei ihan jokapäiväistä höttöä itselle ole, niin johan on ymmärtämistä itsellä. Ja asia pitäisi halilta erityisen hyvin, jotta sen voi tiiviistää yksinkertaiseen muotoon :S

(=lue, oppilas ei tajunnut mitään, kun ei tajunnut opekaan...:S)

___

Absolut Torrista vielä sen verran, että kun viikon rasvannut kainaloita, ei kunnolla kosteutettu iho enää kutissut uudella käyttökerralla. On aika luksusta olla hikoilematta kainaloista. Ei tule nihkeä olo lainkaan eikä ala päivän mittaan tuoksua ihmiselle :)

Ja voi käyttää monia vaatteita, joita ei ole ennen käyttänyt, koska ne ovat hieman liian tiiviitä päällä. Sitä paitsi, opena aina palelee, mutta jos on kunnolla vaatteita, alkaa äkkiä ees taas juostessa tuoksahtaa hieltä. No problem. Myrkkyähän se on, mutta elämänlaatua se parantaa, vaikkei hikoilu nyt mikään suuri ongelma olekaan ollut.

___

Hieman huono olo kyllä vkonlopun ruokavaliosta. Onneksi jumpat alkavat tiistaina.


Alumiinikloridia

"Alumiinikloridi on syövyttävä, palamaton yhdiste, jonka kemiallinen kaava on AlCl3. Se on hygroskooppinen aine ja voi räjähtää joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. Yhdisteestä käytetään myös nimiä alumiinitrikloridi ja alumiini(III)kloridi."

Aaah, tästä syystä ei Absolut Torria saa laittaa kosteisiin kainaloihin.

Kaikkea sitä tulee keholleen siveltyä. Toi Torrkin on 20 % alkoholiliuos ja toi yllä on vaikuttavana aineena. Täähä on ku hunajaa hivelis kasvoille...


Detention

Uhkaillen, kauniisti, rumasti, ilkeesti, sovitellen...ei tajuu. Annoin sit jälki-istuntoa tunnin, ku ei menny perille. Puhuttelin, "joo, ookoo" ja ovella jo jatkuu vinoilu. Meni hermo. Jälkkäriä jälkkäriä. Joku raja silläkin mitä täytyy kestää.

Jos olis oma luokka, etsisin ehkä vähän oppilaslähtöisempiä ratkasuja kuin jälki-istunto. Sijaisena tyydun virallisiin kurinpitotoimenpiteisiin.

Luokka kyllä huomas, että mulla pullistu kaulasuonet, ku yritin olla hermostumatta siihen sähläriin iha totaalisesti. Vaati jo vähän itsehillintää, etten sanonu sille suoraan, että nyt se turpa kiinni.

Tosin sitten mun pedagoginen puoli analysoi tilannetta niin, että luulisin oppilaalla olevan jonkinasteinen tarkkaavaisuushäiriö, koska paikallaan pysyminen ja keskittyminen olivat todella haastavia. Ehkä jopa onkin, en tiedä, koska salassapitovelvollisuus estää kertomasta näitä juttuja sijaiselle. Jos oppilaalla on joku diagnoosi, niin sitten olin aika rankka, mutta niillä tiedoilla mennään mitä on.


Seuraava