• oscari

Kuka kukin on tai oli?

Jokin aikaa sitten eli 27.9.2020 esittelin ranskankielisen teoksen, jossa oli tietoa LGBT-kirjallisuudesta. Valitettavasta tuota mielenkiintoista kieltä, jolla kijra on kirjoitettu. ymmärretään aivan liian vähän maassamme.

On kuitenkin olemassa myös amerikankielien teos, jossa aakkosellisessa järjestyksessä luetetaan elämäkertatietojen avulla erinaiset LGBT-henkilöt, joilla on ollut tai joiden voidaan otaksua olleen jossain määrin LGBT ihmisiä.

Tämä teos QUEERS IN HISTORY saa Amazonin kaupassta osakseen mainoslauseen:

Queers in History is the first comprehensive biographical compendium of important historical and contemporary figures who were/are gay, lesbian, bisexual, or transgender. From Egyptian pharaohs, Catholic popes, and Abraham Lincoln to Bishop Gene Robinson, Neil Patrick Harris, and Angelina Jolie, Queers in History brings these figures, from their work to their sexuality, to life.

The hundreds of people whose stories appear in this book are some of the most intriguing personalities of their times: actors and actresses, writers and musicians, businessmen and politicians, scientists and soldiers. But this irresistibly readable encyclopedia intended for gays and straights alike doesn’t just report those details that get left out of the standard biographies; it reveals a fascinating picture of queer society and culture throughout recorded history, from the homosexual traditions practiced by samurai in Japan to the modern struggles for equal rights in America. Sir Ian McKellen offers a foreword.

Tätä teosta on myynnissä sekä uutenä että käytettynä. Mielestäni se on tutustumisen arvoinen, sillä siinä nähädään miten monipuolien on sekasuaalisten vähemmistöjen henkilöhistoria. Se loistaa mitä moninaisempana ja kirkkaampana.

Teoksen on toimittanut Keith Stern ja johdannon on laatinut Ian McKellen,

3 kommenttia

Jare88

28.11.2020 08:20

Kiitos. Tilasin tuon.

oscari

28.11.2020 23:41

Hei Jare88, hienoa kun tilasit. Kun tutustut teokseen, niin olisi kiva kuulla mielipiteesi, se on enemmän kuin tärkeä meille kaikille niin moninaisesti kukkiville!

Jare88

8.12.2020 10:15

Joo, yritän muistaa tulla kertomaan. Kirja tulee jenkeistä Kustin polkemana, joten voi mennä tammikuullekin ennen kuin pääsen edes alkuun. Saa nähdä, joudunko maksamaan jonkun tullimaksun.