Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2012.

Ranskassa merkittävä kaapistatulo

Ranskan pääministerin Jean_Marc Ayraultin lähin avustaja Jean-Pierre Guérin tuli kaapista mennen viikon perjantaina. Hän piti puheen Seine-et-Marne- alueen neuvostossa, jonka jäsen hän on.

Hän oli päättänyt kertoa poikkeuksellisesti omasta yiksityiselämästää. Hän totesi asuneensa jo viisitoista vuotta saman miehen kanssa, ja että heillä on viisivuotias poika. Perheen ongelmat ja ilot ovat aivan samoja kuin missä tahansa parisuhteessa. He siis muodostavat perheen.

Hän ei ovannut sanoa, että solmisiko häna viotiilon ystävänsä kanssa. hän ei vaadi itselleen mitään, Mutta tällä rintamalla hän kuitenkin kannataa tasa-arvoa kuten muissakin asioissa. Hönen mukaansa tässä on kuitenkin kysymys paljon suuremmasta asiasta, eli kaiken diskriminaation poistamisesta.


Pariisi ja kollit elokuvassa!

Katselin juuri roheen tunnin kestävää elokuvaa, netistä tietty. Kyse oli Todd Verowän tekemästä elokuvasta Rue des Mauvais Garçons eli Pahojen poikien katu.

Päähenkilö, keski-ikäinen, ranskalainen ja pariisilainen Calude (Yann de Monterno) tapaa kadulta makaamassa nuoren, amerikkalaiseksi osoittautuvan kaverin ”Bratt” (Kevin Miranda), joka on komea ja täydellisen nuoren miehen perikuva. Claude taluttaa/kantaa löytökaverin kämpilleen, vaan nukkuu yönsä kiltisti olohuoneen sohvalla.

Siinä sitten on ihmissuhteen moninaiset kiemurat ja niistä lisää vielä löytökaverin halua pysyä salaperäisenä, tietenkin hän paljastuu lopulta jenkkilän näyttelijäksi, mitenkäs sitä muuten elokuvassa!

Elokuva on kuitenkin tavallaan ylistys Pariisille kaupunkina ja siinä on hienoa kohtauksia itsestään kaupungista. Tekee mieli mennä sinne ja yrittää kohdata nuoruutensa kaupunki. Tosin, eihän sitä ole edes enää olemassakaan, kun ei ole sitä nuoruuttakaan!

Ps. Haluttaessa, niin privaatisti tiedot filmin löytämisestä.


Gradukeskustelu

Tänään osallistuin todella mielenkiintoiseen nettikeskusteluun. Nuori tutkija Turun yliopistosta keskustelutti pienryhmää netin välityksellä. Tutkimuksen aiheena oli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen internetin käyttö.

Aihe oli mielenkiintoinen, sillä jo varhain heti www-järjestelmän alusta olen ollut leikissä mukana. Siten ennen oli nettipurkkeja, joihin osallistuin hitaalla ja tökkivillä yhteyksillä. Mutta kehitys on kehittynyt ja olen vain niin onnellinen tuosta tapahtuneesta kehityksestä.

Nykyiset nuoret uskaltavat paljon enemmän tuoda julki omat seksuaaliset preferenssinsä. Koko ilmapiiri on vapautuneempi ja avoimempi. Mikä sitten onkaan juuri netti osuus tapahtumissa, sitä on heti tässä ja nyt kovin vaikea sanoa. Mutta oma roolinsa sillä kuitenkin on.

Itse koe netin kolmeen jakautuvana asiana.

-Ensimmäinen on omat yksityiset leikit eli kaikki sooloseksiin liittyä, ja samalla vaikuttaminen netin välityksellä. On kyse sitten tällaisista sateenkaariväelle tarkoitetuista sivuista tai ihan kaikille avoimista ja yleisiksi tarkoitetuista sivustoista esim. lehtet jne.

-Toiseksi tulee suhteiden solmiminen netin välityksellä, siis erilaiset mesekanavat jne. Jopa osittain blogien tapaiset yhteydet, jotka toimivat kaksisuuntaisesti.

-Kolmanneksi tulee henkilökohtaiseen tapaamiseen, kohtaamiseen, seuranhakuun ja jopa pariutumiseen liittyvät asia.

Minusta netti antaa rajattomat mahdollisuudet niin hyvään kuin pahaankin. Se mahdollistaa osallistumisen aktiivisti tai sitten passiivisen seuraamisen. Eivät kaikki voi haluat kaikkea.

Tärkeintä on kuitenkin se, että toivottavasti ei aika entinen koskaan enää palaa, jolloin kaikki piti tehdä salaa!


Gaspard Ulliel on Yves Saint Laurent!

Ranskalainen ohjaaja Bertrand Bonello on valinnut tulevan henkilökuva-elokuvansa päätähdeksi ranskalaisen näyttelijän Garperd Ullielin. Hän esittää tulevassa henkilökuvassa tunnettua ja tunnustettua muotisuunutelija Yves Saint Laurentia.

Projekti tuotiin julki Cannesin elokuvajuhlilla. Bonello keskittyy henkilökuvassaan vuosiin 1968 – 1976, jolloin Sain Laurentin ura oli loistokkaimmillaan ja hänen kansainvälinen maineensa korkeimmillaan.

Käsikirjoituksen ovat yhteistyössä laatineen Bonello ja Thomas Bidegain. Tuotanto ei ole tehnyt vielä kaikkia oleellisia päätöksiään ja esim. vielä on valitsematta henkilö joka esittää Sain Laurentin pitkäaikaista miesystävää Pierre Bergétä.

Garped Ulliel esiintyy parhaillaan Joe Ortonin näytelmässä ”Que faire de Mister Sloane?”, jota esitetään Pariisilaisessa teatterissa. Kyseessä on musta farssi, jossa Ulliel saa muut keskeiste roolien näyttelijät Carlotte de Turkeinheimin ja Michel Fayn järkyttymään.