Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2011.

Onnentuoja

On maailmassa monta ihmeellistä ihanaa! Ja jotkut vielä tavoittelevat onnea ja menestystä mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Joku kantaa muasaan mitä ihmeellisintä esinettä, jonkun esiintyjän tai kilpailijan pitää tehdä erilaisia riittejä ennen kisaa tai koitosta.

Joillekin se voi olla jokun asian tai esineen koskettaminen, jonka oletetaan ja odotetaan tuovan onnea ja menestystä.

Milanossa futaajat olivat aikoinaan keksineet oivat talismani, se oli futaaja David Beckhamin peppu, jonka koskettaminen ennen peliä tuotti pelimenestystä.


Viljavarastoko?

Otteita menneen kevään kännykkäkuvistani. Tämä on tiedoksi kaikkille, sillä kyllä se kevät vielä koittaa vaikka pakkasista nyt kärsitäänkin.

Kuva on rakennuksesta, joka on toiminut mitä ilmeisimmin viljan varastona. Rakennus on hivenen rappiolla, mutta sen kauneus on yhä jäljellä. Jokainen, joka matkustaa vanhaa 130-tietä Tervakosken ohitse voi tehdä pienen pysäyksen risteyksessä, jossa lukee Napiala. Rakennuksen omistaa varmaankin kuvaajan taakse jäänyt maalaistalo, joka sijaitsee kuusiaidan takana aivan risteyksessä. Kannattaa käydä katsomassa takennus vaikka ajaisikin moottoritietä.

Kunhan joku innostuis kunnostamaan rakennuksen, niin sen ehkä voisi vielä pelastaa.


Älä äänestä homofobia...?

On onneksi mennyt perille tämä kannatettava propaganda. Kristillisten eduskutaehdokas valittelee, että hänen vaaliesiteensä ei kelvannut henkilölle, joka vetosi kristillisten ehdokkaiden tuntemaan homofobiaan. Juuri näin pitääkin olla. Uuden Suomen puheenvuorossa julkaistu itkunsekainen vuodatus on saanut tiukkaa kannanottoa, siitä hyvät homofobian vastaisen taistelun puolustajille, jotka ovat kantaa ottaneet!

Linkkin kirjoitukseen ja vastauksiin:

http://sarimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62148-ala-aanesta-homofobiaa-eduskuntaan


Mutta talvi jatkuu....

Viime talven kuva Hattelmalan harjun Pusupömpelistä. Taustalla häämöttää Hämeenlinnan kaupunki. Tällä kohtaa Runebergin vänrikki Stoolin tarinoissa kerrotaan sanotun:

Hämeenlinna, ensi kerran kun sun kuutamossa näin
Hattelmalan harjanteilta, tuo ei mene mielestäin!

Mutta tämä edellinen talvikin oli runsasluminen kuten parhaillaan elettävä on!


Kohta on kevät!

Kevään ensimmäisinä kukkina tulevat esiin Hämeen kylmänkukat. Ne ovat kevään kauneimmat airueet. Kuva viiime keväältä Hämeenlinnan alueelta.

Kasvi on täysin rauhoitettu, ei saa edes kerätä maljakkoon!


Entä meillä Suomessa?

Ranskalaiset ovat suorittaneet kyselytutkimuksen siitä miten suhtaudutaan seksuaalivähemmistöin yrityksissä. Kyse on siis henkilökunnasta ja yhtiön tai yrityksen asenteesta homotyöntekijöihinsä.

Vuonna 2010, jo0lloin selvitys tehtiin, niin 26 prosenttia oli kohdannut homofobista suhtautumista itseensä. Kokonaisuudessaan 20 prosenttia yrityksistä, jotka olivat selvittelyn kohteena, voitiin luokitella homoihin vieroksuvasti suhtautuviksi.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu Têtu-nettisivustolla.