Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2013.

Veli, sisko kuulet kummat soitot...

Elsa Rautee kirjoitti 30-luvulla oheisen runon. Se kertoo silloisesta maailmasta, joka sortui tappokoneisiin. Onko nyt sama edessä, sillä esim. Venäjällä, siis ihan naapurissa, vainotaan niin homoja kuin vierastyöläisikin. Toiseus on pahasta, se on tuhottava!

"Veli, sisko kuulet kummat soitot
ympärilläs kaikkialla soi.
Rummut jyskää taantumuksen voitot,
luokkataistoin myrskyt salamoi.

"Afrikasta, päiväntasaajalta vierii
voihke hurmekenttien.
Idän mailta myöskin Aasiasta
kuulet sotaratsuin korskehen.

"Sivistyksen etuvartioissa
missä kulttuurilla kerskutaan,
tiedekin vain kehitellä koettaa
uudet keinot joilla surmataan.

"Miksi kansat toisiansa surmaa
työmies työläisiä toisen maan?
Kuka voitot korjaa murhatöistä,
milloin verivelat maksetaan?"

Mutta emmehän me ajattele kuten he, siis me suomalaiset. Mutta venäläiset ne ajattelat niin, mutta emme me ajattele. Vai, oliko se nyt niin.


Se laajenee kuitenkin...

Aamun uutiset maailmalta kertovat, että vähä vähältä LGTB-ihmisten oiekuden saavat tunnustusta. Ei mitään suuria hyppyjä, mutta pienikin askel eteenpäin on aina edistystä.

Nyt Amerikoista kuuluu hienoja uutisia.

Yhdysvaltojen sotilasakatemian kappelissa West Pointissa, eli armeijan ehkä kaikkein pyhymmässä, on ensimmäistä kertaa vihitty avioliittoon miespari.

Nämä miehet Larry Choate III ja Daniel Lennox menivät naimisiin lauantaina. Molemmat miehet ovat valmistuneet West Pointista, mutta kumpikaan heistä ei ole enää armeijan palveluksessa. Paikan valinta oli kuitenkin merkityksellinen ja korosti sitä, että armeija on Obaman aikana kuitenkin muuttunut.

Hääpari itse oli pukeutunut smokkeihin, mutta osalla kahdestakymmenestä vieraasta oli yllään armeijan univormu.

Kuitenkin tässä samssa West Pointissa on ennenkin vietetty samaa sukupuolta olevien parien häitä. Vuonna 2012 vihittiin avioon kaksi naisparia.

Lauantain häät olivat kuitenkin ensimmäiset miesparin häät West Pointissa. New Yorkin osavaltio laillisti samaa sukupuolta olevien avioliiton vuonna 2011.

Lähteet: AP