Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2018.

Fiertés ja Pariisi!

Kaksiviikoisen ( 15. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta) priden kunniaksi on Pariisin kaupunkin johtoa maalauttanut joitakin suojateita sateenkaaren väreillä.Suojateitä on maalattu lähinnä Marais-kaupunginosaan, muutta varmasti tama tapa leviää muuallekin kaupunkiin.

Hienno päätös Pariisn kaupunginjohtajalta rouva Hidalgolta.


Ruhtinaat ja heidän rakastajansa I

Johdanto aiheeseen

Onko edes mahdollista, että ylintä yhteiskunnan valtaa käyttävä ruhtinas ilmaisee julkisesti homoseksuaalisuutena?

Edvard II
Edvard II

Tämän kysymyksen on esittänyt Ranskan Akatemian jäsen ja kirjailija Dominiques Fernandez, ja näin hän on avannut mielenkiintoisen keskustelualueen, joka koskettaa vallankäyttäjiä niin faaraoita, keisareita, kuninkaita kuin ruhtinaitakin ja tietenkin heidän rakastajiaan kautta vuosisatojen.

Antiikin ajoita lähtien homoseksuaalisuus ja erityisesti vallankäyttäjien, on suvaittu enemmän tai vähemmän ymmärtäväisesti tai tyytymättömästi vuosisatojen ajan. Jos keisari Hardianus (76 – 138) tulee julkituo rakkautensa rakastettunsa Antinoosin (n. 111 – 130) kanssa, niin samoin myös Soliman I Suuri (1494 – 1566) (n. 1493 – 1536) kymmenes ottomaanien sulttaani tulee julki kunniahimoisen Ibrahimin kanssa, tosin hän myöhemmin teloituttaa tämän. Myös Englannin Edvard II (1284 – 1327) maksaa kallisti mieltymyksistään miehiin.


Pomo on lähtenyt...

Äitini eli Pomo on siis lähtenyt. Siunauksen toimitti entinen oppilaani, en tiennyt, että se olisi hän. Tietysti naispappi teki tehtävänsä ja Pomo oli aina sitä mieltä, että naisen hoitavat miehiä paremmin papin tehtävät. He ovat empaattisempia. Tätä mieltä hän oli jo ennen keskustelua naispappeudesta.

Pastori luki siunaustilaisuudessa, emme olleet mitään esittäneet, saman tekstin kuin ex-piispa Kantola Pentti Holapnan siunastilaisuudessa. Sekä Holappa että Pomo olivat lähtiessään saman ikäisiä. Teksti toimii todella hyvin molmepien kohdalla.

Kaikella on määrähetkensä,
aikansa joka asialla taivaan alla.
Aika on syntyä
ja aika kuolla,
aika on istuttaa
ja aika repiä maasta,
aika surmata
ja aika parantaa,
aika on purkaa
ja aika rakentaa,
aika itkeä
ja aika nauraa,
aika on valittaa
ja aika tanssia,
aika heitellä kiviä
ja aika ne kerätä,
aika on syleillä
ja aika olla erossa,
aika etsiä
ja aika kadottaa,
aika on säilyttää
ja aika viskata menemään,
aika repäistä rikki
ja aika ommella yhteen,
aika olla vaiti
ja aika puhua,
aika rakastaa ja aika vihata,
aika on sodalla ja aikansa rauhalla.