Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2011.

Miesten kesken

Levin korvessa vietetyn lomana aikana saattoi lukea useitakin kirjoja, se oli siis täydellistä nautintaa. Olinkin varannut luettavakseni melkoisen pinon varastoon kertyneitä teoksia.

Toki ensimmäisenä pitää mainita Jukka O. Miettisen toimittama teos Miesten kesken, joka on jo vuonna 1993. Siis lähes parisen kymmentä vuotta siiten.

Miettinen on koonnut yhteen homoeroottisen kirjallisuuden novelleja, kertomuksia tai lyhyitä osasia maailmankirjallisuudesta. Varsinkin hänen johdantonsa on mielenkiintoinen ja loistava katsaus kirjallisuuden homoteemoihin.

Kirjoituksia on niin lännestä kuin idästäkin ja aikahaarukkakin on melkoinen. Kuitenkin kokonaisuus pysyy hienosti toimittajan hallussa ja vaikka olen aiemmin lukenut joitain teoksia ja kertomuksia niin ne luki mielellään uudemmankin kerran. Olivathan ne nyt eräänlaisessa teemoitetussa kontekstissa.

Kuvassa Levin korvessa oleva piilopirtti, ihan siinä Ounasjoen törmällä.


Loma Levin korvessa!

Parin viikon mittainen loma Levin korvessa on nyt takana ja pallu arkisiin rutiineihin on tapahtunut tänään. Jotenkin vaan ihmeessä jaksaa ajaa tuhat kilometriä samana päivänä, joskin muuta tauko ja Oulussa pidempi ruokailutauko. Kannattiko tehdä matka? Tietenkin!

Perillä löhöilin, luin ja olin tekemättä yhtikäs mitään. Ei ollut nettiä tai muita sivistyksen kiusauksia ei edes päivän lehtiä. Toki TV oli ja näin siitä maailan menon, viinaspäissä örveltämiset ja johtajien kootut selitykset.

Levin rinteessä oli vielä lunta jäljellä, vaan en kukaan lasketellut. Kevä oli sinnekin tullut. Kuten kuvasta näkyy.