Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset elokuulta 2012.

Kaikille avoin avioliittolaki

Näin julistaa Ranskan uusi pääministeri Jean-Marc Ayrault sosialistipuolueen perinteisessä kesäkokouksessa, ns. kesäyliopistossa. Tapahtuma on sosialistipuolueen keskeinen ohjelmien julistamisen foorumi ja varsinkin hallituksessa olon aikoina ko. tapahtumat ovat aina muodostaneen alkavan syksyn ja hallintovuoden keskeiset toimintatavoitteet.

Hallituksen tarkoituksena on esitellä tasapuolinen avioliittolaki lokakuussa, ja voimaan sen pitäisi tulla tulevana vuonna. Laissa on keskeisenä tarkoituksena taata avioliitto kaikkialle sukupuoleen katsomatta ja samalla taata yhtäläiset adoptio-oikeuden avioparien sukupuoleen katsomatta.

Tämän lupasi pääministeri Ayrault puolueen nuorisoliikkeen kokouksessa, joka pidettiin em. Kesäyliopiston yhteydessä


Rufus Wainwright avioitui

Kanadalainen laulaja ja lauluntekija Rufus Wainwright on avioitunuet 23. elokuutta 2012. Hänen puolisonsa on saksalainen Jorn Weisbrot (39v.), joka on Berillinin oopperan asistentti ja Toronton Luminato-festivaalin johtaja. Hei ovat seurustelleet jo viiden vuoden ajan.

Rufuksella on tytär aiemmasta asvioliitostaan tytär Viva Katerine, jonka aiti on Leonar Cohenin tytär Lorva Cohon. Vasta avioituneet kasvattavat yhdessä Rufuksen tyttären.

Aivoituminen tapahtui mienessä Montaoukin kylässä New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa, joka on vuodesta 2011 lähtien sallinut avioliitot samaa sukupuolta olevien kanssa.


Mika – siis kuka?

Etusivullaan Têtu-nettisivusto kertoo kuvien ja demojen kanssa, että Mika sanoo: ”Kyllä, olen homo”.

Kyseessähän on tietenkin R’n’B Frank Ocean –yhtyeen 29 vuotias libanonilais-amerikkalainen laulusolisti kertoi amerikkalaisella Instinct-lehdelle olevansa homo, jos aikovat asiaa kysyä. Aiemmin hän on antanut tosin lausuntoja biseksuaalisuudestaan, joka täten nyt muutti.

Laulaja ilmoitti asiasta kun hän tekee mainontaa ja markkinointia kolmen , 17. Syyskuuta ilmestyvän levynsä The Originen of Love puolesta. Kuitenkin jo vuosi aiemmin heinäkuussa Mika omisti uuden albuminsa nimikappaleen, laulaessaan Lontoon suurimassa homoklubissa Heaven’issa, miehelle jota hän rakastaa.

Mitä useampi julkimo uskaltaa, niin sitä paremmin voivat myös tavalliset homo hengittää.