Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset elokuulta 2018.

Kulttuurillista varastamista

On paljon puhuttu kulttuurillisesta varastamisesta. Oikeastaan kultturit kehittyvät vain lainamalla tai varastamalla vaikutteita muista kulttuureista. Sellainen kulttuuri, joka on itseriittoisesti vain oma itsensaä on tuomittu näivettymään ja kuihtumaan pois.

Jo barokin aikana Jean-Philippe Rameau (1683-1769) kirjoitti hienoa musiikkia, jonka aiheena olivat intiaanit. Ohessa eräs tämän musiikin sovellus Les Indes galantes. Les sauvages.

Onko kyseessä kultturillinen varastaminen vai jotain muuta vaiko uuden rakentamista?

https://www.youtube.com/watch?v=3zegtH-acXE

Turkkilainen sateenkaari

Turkin poliisi, joka suhtautuu erityisen vihamielisesti Gay Pride-toimintaan, osoitti suurta ystävällisyyttä. Sen piti hajoittaa Gay Pride vesitykeillä, mutta se kuitenkin loi niiden avulla sateenkaaren.

Joskus typeryyskin voi olla hienoa ja kohteita palkitsevaa!


Kuka on Christine Hallqvist?

Vermontin osavaltiossa Yhdysvalloissa tehtiin merkittävä päätös, jonka teki demokraattisen puolueen osavaltion päättävät elimet. Tämä päätös tehtiin 14 elokuuta 2018. Mikäli vaalit menevät demokraateille myönteisesti niin kuvernöörin tehtävässä 6. marraskuuta, niin valituksi tulee ensimmäinen transhenkilö kuvernöörin tehtävässä Yhdysvalloissa.

Christine Hallqvist
Christine Hallqvist

Tulevan marraskuun vaalit ovat merkityksellinen presidentti Trumpin kannalta ja siksi siihen liittyy paljon erilaisia tunnetiloja. Ja Christine on jo päässyt historian lehdille, koska hän on ensimmäinen Yhdysvaltojen kahden suuren puolueen asettama kuvernööriehdokas ja näin olisi ensimmäinen transhenkilö Yhdysvaltojen kuvernöörinä.

Christine on 62 vuotias insinööri sekä ympäristöaktivisti ja Vermontin sähköyhtiön entinen toimitusjohtaja. Hänen vastustajanaan n republikaanien nykyinen senaattori Phil Scott. Näin ollen Christinen tulee saada puolueelleen enemmistö tämän pienen koillisen osavaltion vähän yli 600.000 äänestäjästä.

Koko LGBT-yhteisö tervehtii ilolla tätä tulevaa mahdollisuutta ja toivoo voittoa Christinelle ja samalla demokratialle.


Juuri näin!

Kerrankin on homolla muutakin kuin Toyota tai Opel allaan. Kun on vielä persuksessa sateenkaarilippu ja tunnuskin oikein. Kaikki on sii kohdallaan!