Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2018.

Tab Hunter, Hollywoodin homolegenda on poissa

Todella miehisen kauneuden ruumiillistuma, Hollywoodin 50-luvun ruhtinas Tab Hunter eli suuren osan elämästään kaapissa, kunnes pystyi avautumaan homoudestaan. Hän lähti 9. heinäkuuta pitkälle ikuisuusmatkalleen 86 vuotiaana.

Tab Hunter, oikealta nimeltään Arthur Andrew Klem, oli amerikkalaisen miehen ideaaliruumiillistuma. Hän oli blondi, hyvän ja lihaksikkaan vartalon omaava ja hänellä oli siniset silmät. Tämä kaikki teki hänestä todellisen suosikin 50-luvun amerikkalaisessa elokuvassa.

Näyttelijän poismenosta ilmoitti hänen pitkäaikainen kumppaninsa Allan Glaser, todeten kuolinsyyn olleen sydäninfarkti.

Sodanjälkeisessä Amerikassa Tab Hunterista tuli Hollywoodin todellinen suosikkinuori, joka edusti kalifornialaisen maskuliinisuuden perustyyppiä!

Hunter teki useita rooleja menestyselokuvissa ja hän esiintyi myös laulajana. Hänen vastanäyttelijöidensä listalla ovat lähes kaikki aikakauden suuret nimet. Vuonna 1957 hän oli Yhdysvaltojen singlelistan ykkönen kappaleellaan ”Young love”. Kuitenkin hän palasi tähteyteen 1980-luvulla useiden elokuvien myötä.

Kun Hunter lumosi miljoonat ihailijattarensa, niin hänellä oli oma raskas salaisuutensa, sillä hän oli homo. Kuitenkin 50-luvun Amerikassa homous oli laitonta ja vain kaappi oli ainoa mahdollisuus tähteyteen ja sen säilyttämiseen.

Suosikkinsa yksityisyyden suojaamiseksi Hollywoodin magnaatit kehittivät romansseja hänen vastanäyttelijättäriensä kanssa. Näin Hunter liitettiin romansseihin mm. Debbie Reynoldsin ja Natalie Woodin kanssa. Kuitenkin suurten kulissien takana Tab Hunter koki rajut suhteet luistelija Ronnie Robertsonin ja Antony Perkinsin kanssa.

Vuonna 2005 Tab Hunter, avustajanaan haamukirjoittaja Eddie Miller, päätti kertoa elämänsä totuuden elämäkerrassaan ”Tab Hunter Confidential, The Making of a Movie Star”. Kirjassa hän kertoa järjestelmästä. joka pakotti hänet valehtelemaan vuosikymmenien ajan seksuaalisesta suuntauksestaan.

Kirjasta tehtiin dokumenttielokuva vuonna 2015 (tänään se on katsottavissa Netflixissä), jossa hänen ystävänsä Clint Eastwood, Debbien Reynolds ja Robert Wagner antavat tunnustuksensa näyttelijälle, joka vietti suuren osan elämästään ja urastaan kaapissa, vaikka se olikin kultainen niin se oli samalla kovin ahdas.

Dokumentissa erityisen avoimesti homoksi julistautunut näyttelijä George Takei kuvaa Tab Hunteria amerikkalaisen miehisyyden ruumiillistumana. Tähän näkemykseen ja mielipiteeseen on helppo yhtyä.