Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2020.

Kuka kukin on tai oli?

Jokin aikaa sitten eli 27.9.2020 esittelin ranskankielisen teoksen, jossa oli tietoa LGBT-kirjallisuudesta. Valitettavasta tuota mielenkiintoista kieltä, jolla kijra on kirjoitettu. ymmärretään aivan liian vähän maassamme.

On kuitenkin olemassa myös amerikankielien teos, jossa aakkosellisessa järjestyksessä luetetaan elämäkertatietojen avulla erinaiset LGBT-henkilöt, joilla on ollut tai joiden voidaan otaksua olleen jossain määrin LGBT ihmisiä.

Tämä teos QUEERS IN HISTORY saa Amazonin kaupassta osakseen mainoslauseen:

Queers in History is the first comprehensive biographical compendium of important historical and contemporary figures who were/are gay, lesbian, bisexual, or transgender. From Egyptian pharaohs, Catholic popes, and Abraham Lincoln to Bishop Gene Robinson, Neil Patrick Harris, and Angelina Jolie, Queers in History brings these figures, from their work to their sexuality, to life.

The hundreds of people whose stories appear in this book are some of the most intriguing personalities of their times: actors and actresses, writers and musicians, businessmen and politicians, scientists and soldiers. But this irresistibly readable encyclopedia intended for gays and straights alike doesn’t just report those details that get left out of the standard biographies; it reveals a fascinating picture of queer society and culture throughout recorded history, from the homosexual traditions practiced by samurai in Japan to the modern struggles for equal rights in America. Sir Ian McKellen offers a foreword.

Tätä teosta on myynnissä sekä uutenä että käytettynä. Mielestäni se on tutustumisen arvoinen, sillä siinä nähädään miten monipuolien on sekasuaalisten vähemmistöjen henkilöhistoria. Se loistaa mitä moninaisempana ja kirkkaampana.

Teoksen on toimittanut Keith Stern ja johdannon on laatinut Ian McKellen,


Prostituutiotako?

Luin eräästä ranskankielisestä blogista seuraavaa: ennen pandemiaa eräs yliopistossa opiskeleva nuori mies oli kirjoittajalle kertonut, että hän opiskellessaan on saanut oppia kuinka useat oppskelijat tienaavat. He harjoittavat toimeentullakseen kaikenlaista prostituutiota eli homo, bi- tai heteroseksuaalista. Mutta miten on nyt pandemian aikana toimeentulon laita?

Käytä maskia!
Käytä maskia!

.


Tehkää ulkona...

Siis belgien näkemys, kun massa on keskimaari 120 kuolluttä per päivä, siitä miten pitäisi toimia koronan aikana. Vielä se meillä SUomessakin toimii, mutta kun tulee kovat pakkaset, niin mitäs sitten tehdään?

Tehkää ulkotiloissa kaikki mitä on mahdollista!
Tehkää ulkotiloissa kaikki mitä on mahdollista!