Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset elokuulta 2010.

Danny Miller / Aaron Livesy

Näyttelijä Danny Miller joutui homofobisen hyökkäyksen ja pahoinpitelyn kohteeksi. Kuitenkin tämän 19-vuotias näyttelijä on tunnetusti hetero.

Hän oli poistumassa isänsä tähdittämän näytelmän esityksestä kun hänen kimppunsa käytiin ja hän koki herjauksia ja lopulta kaksi henkilöä suoritti pahoinpitelyn.

Danny Miller näyttelee meilläkin esitettävän saippuasarjassa Emmerdale Aaron Livesyn roolia. Tämä roolihamo tuli ulos kaapista vuonna 2008. Ja todellisuudessa näyttelijä poistui esityksestä naispuolisen kollegansa kanssa.

Eivät edes heterot säästy nykyisin homofobiseíltä hyökkäyksiltä.


Homojen palkat

Ranskassa on julkaistu, Liberation-lehdessä 21. elokuuta 2010 tutkimus homoseksuaalien palkkatasosta ja yleensä palkkauksesta.

Tutkimuksen tekivät Thierry Laurent ja Ferhat Mihoubi Evryn yliopiston taloustieteen tutkimuslaitokselta.

Tutkimuksen mukaan yksityisellä sektorilla mieshomoseksuaalien palkat olivat 6,5 prosenttia heikommat kuin heidän heteroseksuaalisten kollegoidensa palkat. Julkisella sektorilla vastaava ero oli 55 prosenttia heteroiden eduksi.

Vastaavasti Lesbojen osalta ei vastaava ero löytynyt. Heidän palkkansa oli jopa 2 prosenttia parempi kuin heidän heterokollegoidensa.

Samassa tutkimuksessa todetaan, että homot ovat usein ammattipätevämpiä kuin heterot, sillä homoista 40 oli suosittanut korkeakouluopintoja kuin heteroista vastaava luku oli 24 ptosenttia.


Yo - Me

Ricky Martinin muistelmateos ilmestyy Yhdysvalloissa 2. marraskuuta seka englanninkielisenä että espanjankielisen versiona. Koskahan me saadaan se suomeksi? Kyllä sen pystyy lukemaan alkukielilläkin, mutta suurelle yleisölle se olisi parempi kun se käännettäisiin suomeksi.

Viime helmikuussa Ricky Martin ilmoitti blogissaan, että jo usean kuukauden ajan hän oli ajatellut kirjoittaa elämänkertansa. Tämän projektin hän totesi tuovan hänen elämäänsä käännekohdan. Ja kun hän oli kirjoittanut ensimmäiset lauseensa, niin hän oli varmistunut, siitä, että teos auttaisi häntä vapautumaan asioista, joita hän oli säilönyt minäänsä jo pidemmän aikaa. Ne asiat olivat liian raskaita omassa sisikunnassaan säilytettäviksi.

USA Today lehti julkaisi kirjan kansikuvan, eikä ole paha!