Oscarin omia?

Edellinen

Maailman valloittaja Klaus Mäkelä

Ranskalainen blogisivusto: Gay Cultes, Un peu de gayté dans ce monde de brutes julkaisi tänään oheisen, pikaisesti väännetyn, kirjoituksen ja siihen oli liitetty kolme suositusta YouTubesta.

Klaus Mäkelä: jos hän olisi ainoastaan komea…

Orchestre de Paris toimii tällä hetkellä enemmän kuin lahjallaan suomalaisen kapellimestarin Klaus Mäkelän johdolla (kuunnelkaa hänen Sibeliustaan). Tämä nuori muusikko, alkujaan sellisti, on jo kaikkien suurten kansainvälisten orkestereiden halajama. Upean oman orkesterimme johtajan pestin lisäksi (upeaa fransut), hän on myös Oslon filharmonikkojen ylikapellimestari, ja pian hän on Amsterdamin kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin johtajana. Toistaiseksi tässä kaikki. Kuitenkin voi lukea enemmän asiasta YouTubesta (niin Mahlerista kuin ”Chosta”): näin saatte tietää, miksi musiikkimaailma on ottanut hänet vastaan todellisena löytönä.

Alempana on hyvin inspiroiva Ravelin Pavane. Pariisin Filharmonian konsertissa Mäkelä laski puikkonsa liittyäkseen Gauthier Capucon kanssa ylimääräiseen esitykseen, joka hurmasi Pierre Boulez-salin yleisön. 26-vuotiaana Mäkelä ei ole ainoastaan komea ja sympaattinen: olemme saaneet hänessä suuren taitelijan.

Voitte lukea tällä hetkellä. K. Mäkelän haastattelun Tèlèrama-lehdestä n:o 3802 (26. marraskuuta ja 2. joulukuuta)

https://youtu.be/LouYxRdnXVM

https://youtu.be/Fkp9scT0eZ8

https://youtu.be/10U4kKALvwM

Ranskan ensimmäinen LGBT+ -oikeuksien suurlähettiläs

Ranskan presidentti lupasi viimeisimmän vaalikamppailunsa aikana nimittää tämän alueen toimintojen suurlähettilään.

26. syyskuuta ministerineuvoston pöytäkirjaan on kirjattu, että ”Eurooppa- ja ulkoasiainministerin ehdotuksesta Jean-Marc Berthon nimitetään LGBT+ -oikeuksien suurlähettilääksi”.

Tehtävään nimitetty Jean-Marc Berthon on 56 vuotias vanhempi virkamies ja hän toimi 2018-2019 presidenti Emmanuel Macronin ihmisoikeuksista vastaavana neuvonantajana. Sen jälkeen hän toimi La Francophonien kansainvälisen järjestön henkilöstöpäällikkönä. Sittemmin hän on toiminut kansalaisuusministeri Marlène Schiappan neuvonantajana.

Amnesty Internationalin LGBTQI+m -asioiden johtaja Sébastian Tüller onkin todennut: ”On hyvä uutinen, että Ranska nimittää vihdoin suurlähettilään koordinoimaan Ranskan kansainvälistä HLBTI+ -ihmisten ihmisoikeuksien suojelemiseksi ja edistämiseksi, mutta meidän on nyt varmistettava, että kunnianhimoisiin toimiin tällä alalla osoitetaan riittävästi resursseja”.

Jean-Marc Berthon
Jean-Marc Berthon

Onko Liechtenstein valmis?

Sveitsissä tuli 1. heinäkuuta voimaa laki, joka sallii erilaiset avioliitot, kuten homojenkin kesken. Tulevan kansallispäivän kunniaksi Liechtensteinin perintöruhtinas Alois anti haastattelun Volksblatt sanomalehdelle.

Toimittaja kysyi vuodesta 2004 lähtien isänsä sijaishallitsijana toimineelta perintöruhtinaalta hänen asennetaan lainmuutokseen Sveitsissä.

Vastauksena toimittajan kysymykseen perintöruhtinas vasta: "Kaikille avoimen avioliitton, erillisenä kysymyksenä tarkasteltuna, ei pitäisi olla suuri ongelma.”

Tämän vastauksen saaminen oli melkoinen pommi perintöruhtinaan taholta, sillä pieni Liechtenstein on todellinen katolisen konservatiivisuuden linnake.

Perintöruhtinas ja hänen puolisonsa
Perintöruhtinas ja hänen puolisonsa

Nyt kolahti!

Ja kolahtikin lujaa. Kuuntelin melkein vahingossa Mika ja Turkka Malin musiikkia, sukulaispoikia kun ovat.

Kun me melkoisella innolla keskustelemme venäläisten turistiviisumeista. Osa on sitä mieltä, että ei tavallisia kansalaisia voi rangaista valtion johtajien tekemistä typeryyksistä. Kuitenkin tänne tulevat ja täältä muualle lähtevät eivät ole yhteiskunnan alinta osaa, vaan keskiluokkaa ja sitä ylemmästä luokasta.

Sanovat siis, että ei tavallista kansalaista voi rankaista herrojen tekemisestä.

Nyt Malinin veljesten lauku "Heitä löylyä" sai minut vakuuttuneeksi, juuri päinvastaisesta syyllisyydestä. He lauloivat:

”Minä hullu Staliniin uskoin niin,
paratiisin mä sain palkaksein,
Vaihdoin sieluni henkiseen helvettiin,
tyhjän elämän sain itsellein.”

Minä muistan, kun huusin auttakaa,
kun ne saapuivat mua noutamaan,
Kaksi uljasta komeaa vartijaa,
minut kuljettivat Siperiaan.”

Alkuperäiset venäjänkieliset sanat on tehnyt runoilija Vladimir Vysotski (25.1.1938-25.7.1980). Hän varmasti kertoi juuri tavallinen venäläisen syyllisyydestä ja hyväuskoisuudesta Stalinin toimintaan ja väkivaltaiseen hallintoon.

Eli kyllä koko kansakunnalla on, ainakin minun mielestäni, vastuu kansakunnan nimissä tehdyistä päätöksistä. Jos suurin osa ryhtyisi vastustamaan tyhmyyttä, niin ei hallinto voisi kaikki Siperiaan kuskata, kuten tapahtuu runon hyväuskoiselle.

Eikös juuri nyt tapahdu samaa ja kohteena on Vladimir!

Siinä hän on, ja kansa uskoi häneen"
Siinä hän on, ja kansa uskoi häneen"

Julkkisjuoru vuodelta 1918

Ensimmäinen maailmansota päättyi Saksan antautumiseen ja sen kautta aselepoon marraskuussa 1918. Lopullisesti rahasta päätettiin Versaillesin linnassa 28. kesäkuuta 1919.

Kuitenkaan elämä ei ollut sotaa käyvässä maassa ja pääkaupungissa kovin yksitoikkoista. Siitä kertoo oheisessa postikortissa oleva kuva tarina.

Kyseessä on Hôtel Marigny, joka sijaitsi osoitteessa 11 rue de l’Arcade, joka on lähellä Madeleine kirkkoa ja Élysée palatsia.

Jotenkin kummassa mikään ei ole muuttunut, sillä vielä nytkin talossa toimii samanniminen hotelli. Joskin rakennusta on korjattu ja modernisoitu.

Maailmansodan loppupuolella 11. tammikuuta tässä hotellissa pidätettiin eräs maailman tunnetuimmista kirjailijoista, eli Marcel Proust. Hänen kanssaan oli pidätyshetkellä kaksi sotilasta ja tämän ”miesten talon” pitäjä Albert le Cuziat.

Mitä miehet ovatkaan pelehtineet nuorten sotilaiden kanssa?

Hotellin sijaintikadun nimi on mielenkiintoisen symbolinen. Silla arkadian maineeseen liittyy myös ”momento mori” tyylinen sanonta ”Et in arcadia ego", joka yleensä koetaan kuolemaan viittavana. Eikä Proust pitkään saanut nauttia miesseurasta, sillä hän kuoli jo vuonna 1922. Arkadia on myös ollut nimenä yhdellä ylijumala Zeuksen pojalla.


Mielenkiintoinen yhteensattuma

Yöllä 4 ja 5 elokuuta 1789 Ranskan suuren vallankumouksen pyörteissä Perustuslain säätäjät äänestivät ja näin poistivat kaikki eri- ja etuoikeudet.

Neljäkymmentä vuotta sitten 4. elokuuta 1982 Ranskan kansalliskokous äänesti lain, jolla kumottiin aikoinaan ns. Vichyn natsiaikaisen ja toisen maailmansodan pyörteissä toimineen hallinnon säätämä laki homoseksuaalisuuden rikollisuudesta.

Vuoden 1982 laki Mitterandin hyväksymänä
Vuoden 1982 laki Mitterandin hyväksymänä

Masturbaation päivä

Maailma ehkä muuttuu, usein jopa hullummaksi. Kuitenkin miellä on jotain meille itselle merkityksellistä. Meillä on pääsääntöisesti kyky ja kunto nauttia masturbaatiosta.

Tänään, kansainvälisenä masturbaation päivänä, jokaiselle on annettava oikeus ja mahdollisuus nauttia itsestään.

jopa värikkäästi kuten kuvamme taitelija tekee!

David Digits Penis
David Digits Penis

Uskovaitset ja homoyhteisöt

Arkkipiisåpa Desmond TUTU
Arkkipiisåpa Desmond TUTU

Joskus ainoa tapa tavoittaa homovastaiset uskonnolliset ihmiset on, että viestitetään heille viestillä homojen hyväksymisestä jonkun kunnioitetun ja syvästi arvostetun uskonnollisen hahmon kautta. Ja juuri sitä tunnettu Etelä-Afrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu teki, kun kannusti kristittyjä tukemaan homojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.
Tutu on koko maailmassa tunnettu ihmisoikeuksien puolesta taistelija. Hän omien sanojensa vastusti anti-homoseksuaalista ajatusmaailmaa tai lakeja. Hän toimi näin samankaltaisella kiintymyksellä kuin rasisminvastaisessa taistelussaankin.
Saammeko mistään lähempää vastaavaa kuin Tutu oli ja voisimmeko hänen avullaan vaikuttaa esim. tuohon rouva räsäseen?


Sota Ukrainassa

Olen syntynyt sotiemme jälkeen suuren syntyvyyden aikana. Olen kokemus matkan seksuaaliseen vapautumiseen ja se on ollut pitkä, ja toki usein raskaskin.

Olen isäni saaman pahan henkisen sotatrauman myötä ollut hyvin kielteinen suhtautumisessani NATOon kuten sotaan yleensäkin. Isä ei sallinut meidän viiden lapsensa leikkimistä millään leluaseillakaan, ei edes kaaripyssyillä tai ritsoilla,

Nyt olen vankasti ja yksituumaisesti päätynyt NATOon liittymisen puolustajaksi. Teen sen eteen kaikkeni, ennen kuin muutan olomuotoni nurmiseksi. Se on perintö-osani vapaalle Suomelle.


Edellinen