Oscarin omia?

Edellinen

Olisiko nyt niin . . .

Syyskuun 11. tuli julkisuuteen tieto Scientific Reportsin sivuilla, että ns. Modeman rakaistavaiset olivatkin kaksi miestä.

Tutkimukset suoritettiin Bolognan yliopiston toimemsta. Pitkään oletettiin kysessä olevan heteroparin, sillä sukupuolia oli vaikea määrittää niiden huonokuntoisuuden tähden,

Kuiten uudet tutkimusmenetelmät, jotka perustuvat hammaskiilteeseen, ovat antaneet selkoa luurankojen sukupuolesta.

Nyt on siis varmistunut, että käsi kädessä yhteisessä haudassa lepäävät ovat kaksi miestä. Tosin yhteisen hautaamisen syytä ei voi tietää ja heidän läheisyyttä osoittava asentonsa on yhä arvoituksellinen.

LGBT-naytely Pariisissa

Pariin kaupungintalolla on aina 28. syyskuuta asti esillä erittäin informatiivinen ja hyvin tehty näyttelyt. Näyttelyn teemana on LGBT ja elokuva. Näyttelyn syynä on kunnioittaa LGBT-elokuvan 100 vuotista olemassaoloa. ja se historiaa, Vuonna 1919 sai ensiesityksensä saksalainen elokuva Anders als die Andern, joka ohjasi Richard Oswald ja siihen olivat laatineet käsikirjoituksen Richard Oswald ja Magnus Hirschfeld.

Näyttely on koottu hyvin monipuolisesta materiaalista, jota sadan vuoden aikana on kertynyt melkoisesti esille pantavaksi. Ohessa muutama juliste, jotka tietenkin ovat oleellisen osa näyttelyä ja osittain jopa tuttuja LGBT-elokuvien ystäville ja niitä harrastaville.

Saksankielinen juliste vuodelta 1919
Saksankielinen juliste vuodelta 1919
Viscontin Ludvig II
Viscontin Ludvig II
Warholin Qurelle
Warholin Qurelle
Myös kirjoilla on oma osuutensa näyttelyssä
Myös kirjoilla on oma osuutensa näyttelyssä

Edellinen