Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2024.

Viikon uutinen

Onko tämä tulevaisuutta?
Onko tämä tulevaisuutta?

Tämän viikon uutinen on eittämättä ollut Vantaan kouluammuskelu. Itse pidän opettajia ainakin osasyyllisenä, sillä he eivät tunnista, joko he eivät osaa tai sitten eivät edes viitsi perehtyä koulukiusaamiseen.
On helpompi olla kollegoiden kanssa opettajainhuoneessa ja rupatella.


Chris ja Don sekä heidän rakkaustarinansa

Don Bachardy ja Christopher Isherwood heidän tapaamisensa alkuvaiheessa 1953.
Don Bachardy ja Christopher Isherwood heidän tapaamisensa alkuvaiheessa 1953.

[IMG undefined]
Bob Fossén musikaali ja myöhemmin elokuva Cabaret sai vaikutteita pitkälti Christopher Isherwoodin, saman miehen, joka kirjoitti Tom Fordin valkokankaalle sovittaman A Single Man (2009), romanista Jäähyväiset Berliinille -teoksesta.
Isherwood, upea kirjallija, joutui kiertämään ja välttämään panettelua, kun hän seurusteli romanttisesti 30 vuotta nuoremman muotokuvamaalari Don Bachardyn kanssa (juuri tämä ikäero ruokki suuren määrän kalifornialaisia juoruja), joka jakoi hänen päivänsä ja yönsä kuolemaansa asti. He pitivät yhtä yli kolmekymmentä vuotta.
Tästä pahansuopaisuudesta huolimatta nämä kaksi ystävää kykenivät kutomaan kadehdittavan suhdeverkoston kulttuuri- ja showbisnesmaailmassa, mikä tavallaan selittää monia erilaisia asioita.

Elokuva juliste
Elokuva juliste

Elokuva
Vuonna 2007 sai ensi-iltansa Tina Mascaran ja Guido Santin tekemä kaunis dokumenttielokuva Chris & Don: A Love Story, jokakertoo Bachardyn ja Isherwoodin ikuisesta rakkaudesta. Se on tarinan kahdesta miehestä, "nuoresta" ja "vanhasta", jotka olivat yksinkertaisesti luotu toisilleen.
Koskettava, liikuttava, joskus hauska elokuva on todellinen rakkauden hymni, joka saa tavallisen heteromiehen, joka uskaltaa olla utelias, ällistymään.
Elokuva on loistava oppitunti ihmisyydestä.
Lisätietoja:
Don Bachardy — Wikipédia (wikipedia.org)
Christopher Isherwood — Wikipédia (wikipedia.org)