Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2011.

Homovanhemmat?

Taina Tervonen on luonut tekstin ja Zabou Carrière on kuvannut 30 homovanhempien tyttärien ja poikien elämäkerrat tai oikeammin näkemyksiä heidän kasvamiseensa sateenkaariperheissä. Haastateltujen iät ovat 18 ja 87 vuoden välillä. Näyttelyn nimenä on ”Fils de…”

Kokonaisuus on nähtävillä galleria BENJ:issä, osoitteessa 56, rue Saint-Sébastien, Pariisin kuudennessa kaupunginosassa.

Näyttelystä sekä teksteineen ja kuvineen on tehty myös kirja. Näyttely kuitenkin on avoinna lokakuussa, jollain kirjankin on tarkoitus ilmestyä.

Homolehti Têtu mainostaa Tervosta lehtensä homovanhemmuuteen perehtyneenä toimittajana. Mutta mitä me tiedämme Tainasta?


Poppers kielletty!

Ranskan virallisessa lehdessä julkaistiin 7. heinäkuuta tiedonanto, jolla alkyylinitriitten alalaji amyylinitriitti luokiteltiin huumaavien aineiden listalle. Tämä on useimmin tunnettu tuotenimellä Poppers. Ranskassa siis kiellettiin välittömästi aineen kaupallinen myynti ja käyttö.

Poppersin valmistaminen on Ranskassa ollut kielletty jo aiemmin, sillä asiasta annettin asetus jo marraskuussa 2007.

Myös Suomessa ilmeisesti juuri homojen piirissä tuotteen käyttö on melko yleistä.

Kuva on Wikipediasta.


Kesämekko

Se ei ole siis minun, vaan nimi ranskalaiselle lyhytfilmille Une Robe d'étè, joka valmistu 1996 ja jonka katsoin montasti ja tyskästyin ja nautin rajattomasti.

Tarina on yksinkertainen. Kaksi kaverusta on lähtenyt lomalle rannikolle. Heillä ei mene kovin hyvin yhdessä. Toinen tapaa rannalla naisen ja rakastelee tämän kanssa. Kaverin vaatteet kuitenkin viedään ja nainen lainaa kesämekkoaan, jotta kaveri pääsee kämpille takaisin.

Kämpillä ei suinkaan synny riittää ja meuhkaa, vaan kotiin jäänyt saa kunnolla seksiä rannalla olleelta. Vierailusuhde parantaa elähtymiseltä. Ja kun nainen vielä seuraavana päivänä lähtee pois, niin ehkä poikien suhde paranee tuosta intermezzonsta huomattavasti.

Elokuvassa näyttelevät: Frédéric Mangenot, Lucia Sanchez ja Sébastien Charles. Kesämekon on käsikirjoittanut ja ohjannut François Ozon.

Merkittävintä elokuvassa on ehkä sen taustalla soivat ja osin koko draamaa johdatteleva musiikki. Sen esittä ranskalainen laulajatar Sheila. Kyseessä on ranskannos eli Bang bang eli Sonny Bonon tuotantoa oleva musiikki.

Alkuperäisen Sheilan esityksen voi kuunnella osoitteessa

http://www.youtube.com/watch?v=hObssLkokro

Filmin kohtauksen, jossa Sébastien Charles laulaa ja esittää tämän musiikin taustallaan Sheilan esitys:

http://www.youtube.com/watch?v=gG0y_yOrHy4
&NR=1

Tietoja elokuvasta: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Summer_Dress