Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2018.


Hulluja nuo ranskalaiset

Victor Noir
Victor Noir

He eivät anna patsaidenkaan olla rauhassa. Mainitaan vain keksi esikerkkiä.

Ensimmäinen esimerkki on nuoren lehtimiehen Victor Noir’n hautamuistomerkki Père-Lachaisen hautausmaalla, johon on luonnollisessa koossa kaveri lepoasennossa ja realististi jopa puntissa oleva melkoinen pullistuma.

Victor Noir'n ampui kuoliaaksi keisari Napoleon III veljenpoika.

Apollon
Apollon

Toinen esimerkki on antiikin Apollo-jumalan patsas Évrex’n kaupungin François Mitterandin puistossa. Oheisesta kuvasta huomaa hyvin, että Apollon sukukalleudet ovat jatkuvat hivelyn ja sivelyn kohteena. Niin naiset kuin miehetkin, tosin varmaan eri syistä ovat iholla hipelöimässä antiikin jumalaa.

Naiset toivottavat hipelöimällä lapsionnea, mutta mitä sitten miehet toivovat, siitä ei ole paljoa tietoja.


500-vuotta Leonardo da Vincin kuolemasta

Tulevana vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta suuren taitelijan ja aikaansa paljon edellä olleen neron Leonardo da Vincin kuolemasta. Italian television RAI juhlistaa kuoleman muistoa tekemällä sarjan Leonardo, joka lähetetään RAI:n kanavalla.
Sarja kuvaa Leonardoa teemalla ”outsider gay” eli homo ulkopuolinen. Ohjelman osien pitäisi tulla esitykseen juuri kuoleman muistopäivän paikkeilla.

Homo ja vegetaristi
Rasi on palkannut amerikkalaisen näyttelijän Frank Sponits’in (hän on esiintynyt amerikkalaisessa sarjassa ”The Man in the High Castle”) ja englantilaisen käsikirjoittajan Steve Thompsonin (mm. sarja ”Sherlock”) tekemään sarjaa.
Leonardo oli todella ulkopuolinen, sillä hänen isänsä ei tunnustanut häntä lapsekseen, hän oli homo ja myös vasenkätinen”, toteaa RAI:n draamasarjojen päällikkö Eleonora Andreatta.
Homoseksuaalisuudella on ollut tärkeä rooli Leonardo da Vinciin elämässä - vaikka hänen seksuaalisen suuntautumisensa herättää edelleenkin kysymyksiä historioitsijoiden parissa. keskustelevat edelleen historioitsijoista. Hänet oli kuitenkin pidätetty 24 vuotiaana sodomiasta.

Kahdeksan jaksoa
Sarjassa, jonka RAI, Saksalainen kanava ZDF ja France Télévisions välittävät englanninkielisenä, on kahdeksan jaksoa. Jokainen osa tutkii osaa taiteilijan elämästä ja katsojana on Caterina niminen tyttö, joka oli yksi hänen malleistaan. Näin saamme tilaisuuden porautua Leonardon sieluun ja tuoda julki hänen salaisuuksiaan, kuten sanoo Eleonora Andreatta.

Vielä hienompaa on luvassa, sillä jokainen jakso selittää yhden Leonardo da Vinci -mestariteoksen tarinan, mutta aina RAI:n draamasarjojen päällikkö Eleonora Andreattan mukaan "henkilökohtainen näkökulma on etusijalla taiteelliseen näkökulmaan nähden"

Nuori leonardo da Vinci
Nuori leonardo da Vinci

.