Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2012.

Miksi Niinistö kehui Suomea?

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti puheen YKn yleiskokouksessa New Yorkissa. Mitä sauli puhui+ Hän kehui Suomea hyvänä yhteistyökumppaneina niin Euroopassa kuin koko maailmassakin. Puhe oli rivo puheenvuoro itsekäs mainos YK-turvallisuusneuvoston jäsenyyden puolesta. Hienoa Sauli, mutta ei Suomi niin hyvä ole kuin annoit ymmärtää.

Samana päivänä puhui myös Ranskan presidentti François Holland, hän puhui aivan jotain muuta kuin kansallista kehua. Puheessaan hän käsitteli tietysti kansainvälisen yhteisön toimia Syyriassa ja Sahelissa ja muistutti myös perusvapauksien puolustamisesta eli asettui kuolemanrangaistusta vastaan ja naisten oikeuksien puolelle.

Puheessaan Hollande käsitteli myös yleisen homoseksuaalisen rangaistavuuden poistamista. Poistamista siis koko maailmassa. Kyseessä ei ole hänen mielestään rikos vaan ennemminkin suuntautuminen, joka pitää tunnustaa.

Miksi kaiken hyminän keskellä Sauli Niinistö ei voinut kajota esim. homofobiaan ja homojen ja trans-ihmisten oikeuksiin? Eivätkö ne ole meillä Suomessa kunnossa, vai mikä asiassa mättää?


Liberez Roger

Nyt kaiikki ottamaan kantaa, kyse on ihmisoikeudesta ja oikeudsta ilmaista tunteitaan. Sillä Kamerunilainen Roger sai kolme (3) vuotta vankeutta kun hän lähetti tekstiviestin "I'm very much in love w/u." Hän lähetti tekstin toiselle miehelle.

Roger on nyt istunut tuomiostaan vuoden ja häntä kuullaan nyt uudelleen.

Kamerunin perustuslain mukaan maan presidentillä Paul Biyalla ja oikeusministerillä on valtuudet vapauttaa vankeja. Siksi Rogerin vapauttamisen puolesta kerätään nyt nimiä adressiin tällä sivustolla: https://www.allout.org/en/actions/roger

Maan presidentin maine on ollut vaikeuksissa kansainvälisen painostuksen alla aiemminkin ja hän on adressin kerääjien mukaan tietoinen siitä että Kamerunin maine on vaakalaudalla sen antigay-lakien takia. Ja syystä onkin, sillä kyllä homoille kuten muillekin kuuluvat ihmisoikeudet ja oikeus ilmaista tunteitaan.