Oscarin omia?

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2016.

Kaksi laupeudensisarta lähtee luostarista… avioituakseen

Netti Têtu on julkaissut 20 syyskuuta 2016 Adrien Nasellin artikkelin, joka kertoo Isabel ja Federica nimisistä fransiskaaninunnista. He ovat kohdanneet toisen eräällä kirkon järjestämällä matkalla. He huomasivat olevansa rakastuneita toisiinsa.

Kumpainenkin sisarista on 44 vuotias, Isabel on italialainen, joka kirjallisuuden opintojensa jälkeen hakeutui luostariin auttaakseen köyhiä. Federica on syntyisin kolumbialainen, hänen on aiemmin omistautunut hoitamaan ja auttamaan huumeiden köyttäjien niin Italiassa kuin Afrikassakin.

Kumpikin toimi italialaisessa fransiskaaniluostarissa jossa omistautuivat auttamiselle ja hoivaamiselle. Eräänä päivänä kirkolliselle matkalla Afrikassa se kaikki tapahtui. Kolme vuotta heiltä meni todellisen luonteensa tuntemiseen. Lopulta he päättivät antaa etusijan rakkaudelle.

Naiset solmivat avioliiton Pinerolossa, ja kuten Italiassa on pakollista, niin siviilivihkimisen. Siviilivihkimisen suoritti tuon Torinoa lähellä olevan kaupungin pormestari Luca Salvai. Mutta puolisot halusivat myös kirkollisen siunauksen, tähän tehtävään he pyyrivat isä France Barberon jonka paavi Johannes Paavali II oli erottanut kirkon palveluksesta vuonna 2003 tämän esittämän kritiikin tähden.