• mopsi22

Pedagogi työssään

Tuli mieleeni - yhdyssana on yhdyssana -ryhmää selaillessani Facebookissa - eräs 4.-luokan oppitunti, jonka pidin aikaisemmin syksyllä. Osoitin itselleni liian pilkunviilauksen vaarat...

Yksi pojista selitti innokkaasti jotain omaa kokemustaan muun luokan ja tietysti opettajan kuunnellessa. Hän oli enemmän tai vähemmän innostunut saamastaan huomiosta, kun kaikki häntä kuuntelivat. Tarinan lähentyessä loppuaan, hän yhdessä lauseessa käytti sanaa HYVEMPI.

Silloin, ennen kuin ajatus ehti aivoihin asti, päästin suustani: "siis PAREMPI, ei HYVEMPI. Sellaista sanaa kuin HYVEMPI ei ole olemassa."

Poika-parka kadotti täysin ajatuksensa keskeytyksestäni johtuen - ja opettajankin aivot tajusivat pedagogisen idioottimaisuutensa. Kuka nyt menee keskeyttämään innokkaan lapsen, joka kertoo kokemuksistaan, mitättömän kielioppijutun takia!

Tunsin itseni suorastaan mainioksi opettajaksi :S

Työssäoppimista parhaimmilaan...

1 kommentti

Christian

5.12.2007 10:40

Ei kannata masentua, näitä sattuu :) Ulkomaalaisopetuksessa törmään usein tilanteeseen, jossa korjaan virheen, joka ei merkityksen kannalta olisi ollenkaan merkityksellinen. Seurauksena puhuja menee hämilleen. Rajoja saa vetää jatkuvasti välttääkseen ylilyöntejä virheiden korjaamisessa. Samaa ryhmää selaillessani olen vakaasti kuitenkin sitä mieltä, että oikeinkirjoituksen opettamiseen ON tarvetta!