• mopsi22

Serkkutapaaminen ja pitsa

Ajatelimme, serkukset siis kaikki yhdessä, että kun olemme kaikki jo (melkein) täysi-ikäisiä, olisi kiva alkaa säännöllisesti kokoontua. Siis muutenkin kuin niissä pakollisissa sukujuhlissa.

Minun penthouseni valikoitui pitokohteeksi, serkut kun eivät kaikki ole vielä päässeet ihailemaan pettämätöntä makuani sisustuksen osalta ;)

Nyt alistan ranneliikkeen lukijoiden pohdintaan seuraavat ongelmat:

Teen 3 pitsaa tarjottavaksi. Joukkoon tulee yksi kasvissyöjä, joten yksi pitsoista on hänelle muokattu. Nyt kysynkin, millaisia täytteitä voisin käyttää?

Keittelen joka tapauksessa tomaatti-valkosipulikastikkeen kaikkiin pitsoihin, mutta millaisia kasvispitsoja olette syöneet? En ole ennen tehnyt, ja olisi kiva siihen laittaa muutakin kuin paprikaa ;)

Ja millaisia lempitäytteitä teillä yleensä on; ei pelkästään kasvissyöjäystävällisiä? Millaisia "erikoisia", mutta toimivia täytteitä olette kohdanneet? Minulla on paineita tarjota hyvää ruokaa, joskin perushyvät pitsat menee aina kaupaksi. Olisi kiva kuitenkin kokelilla jotakin uutta :)

Waiting for ideas!

5 kommenttia

stellagrrrl

2.12.2007 22:07

kasvissyöjänä ja ikiaikaisena pizzan ystävänä voin suositella ainakin seuraavia, jotka toimivat valkosipulisen kastikkeen kanssa:

-feta, paprika ja oliivi
-mozzarella, kirsikkatomaatti ja paistamisen jälkeen päälle lisätty tuore-rucola

millikan

3.12.2007 13:29

Tuo Stellan kakkospitsa kuulostaa kyllä hyvältä, kelpaisi minullekin...

Kasvissyöjät tapaavat syödä myös sieniä, seikka jonka unohtamisesta olen kuullut valituksia...

Itselleni kapris on ajoittain löytyvä piristävä yllätys pitsoissa.

mopsi22

3.12.2007 19:06

Kuinkas olen sienet unohtanut?! Itse en ole säilykesieniin ihastunut, mutta oletteko koskaan käyttäneet tuoreita herkkusieniä pitsasssa? Olisiko aiheellista käsitellä/kypsentää jotenkin ennen pitsaanlaittoa?

JPHki

3.12.2007 19:35

Herkkusieniä voi syödä raakana, ainakin mä syön, esim. tällaisessa salaatissa: kulhoon kerroksittain revityjä saalaatinlehtiä, viipaloituja herkkusieniä, murskattuja cashew-pähkinöitä, päälle ripaus suolaa ja mustapippuria, reilusti oliiviöljyä.
Pitsaan: pestoa, tuoretta pinaattia, paistettuja halloumi-suikaleita, verkkomelonia, auringonkukansiemeniä (ei siis samaan välttämättä).
Hyvää ruokahalua!

stellagrrrl

4.12.2007 16:33

ehdottomasti pizzaan voi laittaa tuoreita herkkusieniä, ja omasta mielestäni vain tuoreina. purkkimoska on... moskaa.