• mopsi22

Hölmö insinööri, mutta omalle jalalleen kusee, minkäs sille tekee

Noin, äiti teki asiasta ilmoituksen, kuulustelupöytäkirja on äiteen osalta tehty. Poliisi soittelee naapurille, jos eivät (poliisinkin mielestä selvää asiaa) myönnä, tulee kutsu kuulusteluun. Äiti oli ottanut valokuviakin ahkerasti, joista poliisi totesi asian suhteellisen selväksi ja äidillä on vielä todistajakin, mitä tulee auton sijaintiin milloinkin.

Hauskinta on se, että kun äiti naapurin kanssa asiasta oli neuvotellut (taas kerran, onhan homma jatkunut jo vuoden) ja kärsivällisesti olivat naapurin raahanneet katsomaan autoja, oli naapuri kovaan ääneen sanonut, että eihän hän edes takapenkiltä mitään koskaan ota! (lommot siis Audin takaovesta äiteen auton takaoveen). Huippuna tuon kommentin jälkeen, mies totesi ohimennen, että taitaa tulla kylmä yö JA OTTI LÄMMITYSJOHDON TAKAPENKILTA.

Äiti oli oman miehensä kanssa vähän ihmeissään, varsinkin kun naapurin mies ei edes tajunnut juuri sanoneensa, ettei KOSKAAN tarvitse mitään takapenkilta. Eivät sitten viitsineet asiasta siinä huomauttaa.

Pyhä yksinkertaisuus. Antaa katsoa, saako poliisi asiaan vipinää. Jos ei, menee asia seuraavaksi syyttäjälle. Homma taidettiin kirjata liikennerikkomukseksi ja saattaa tulla vahingonkorvausten lisäksi sakkoja, jos viranomaiset niin hyväksi katsovat. Aika kuseen saa itsensä naapurin äijä, kun on niin, no, suomalainen jääräpää.

Sivuhuomautuksena, poliisin pöytäkirjan kieli oli huolestuttavaa, niin asultaan kuin sisällöltäänkin. Viranomaisella luulisi olevan vähän parempi kielitaito. Varsinkin siinä vaiheessa, kun virallista paperia aletaan tulkita jossain.

3 kommenttia

martin

13.3.2008 20:48

Hämmästyttävää. Ilokseenko hän hankkii itselleen sakkoja?

mopsi22

13.3.2008 20:54

Sarjassamme ihmiset ovat outoja...

audinkopoika

16.3.2008 14:05

Naapuri suhteet ovat joskus ongelmaisia ja tuppaavat joskus kärjistymään. Toivottavasti homma hoituu sivistyneesti.