Mopsi's

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2009.

oliski parempaa tekemistä :P

Jos vapaa kasvatus määritellään siten, että ei olla tietoisesti kasvatettu lasta vaan annettu kaikkien kukkien kukkia, niin eikös toi käsite silloin kumoa itsensä? Koska kasvatus on kuitenkin tietoista tekemistä, eikö, niin vapaa kasavtus käsitteenä ei toimi; ei voi sanoa, että meillä vapaa kasvatus, jos se tarkoittaa sitä, ettei kasvateta.


Ei, ärsyttävät opiskelun vaihtoehtokustannukset!

Soitti rehtori, pääsisitkö töihin?

"Valitettavasti täytyy valmistautua kahteen suureen tenttiin"

Olis ollut tokaluokkaa, tänää ja huome, yhtees 11 tuntii (nettona kätee noi 165 €). Ei voi ottaa ku täytyy opiskella :'(

Ärsyttää vaan se, että tarvis rahaa ja tarvis opiskella. Ja ny sitten täytyy valita! prkleen prkl.

On mullaki ongelmat, kaks hyvää: opintoo ja duunii (ja opiskelua ei vaan jaksa sijaisuuden jälkee, tiedän sen ittestäni), mutta kai joku sentään tajuaa mun ongelman?? Vaihtoehtokustannuksia opiskelulle (ja ohan niitä sitten työllekin...)

___

hihii, äiti on ottanut tavatessamme (jossain määrin selvästi tietoisesti) tavakseen kysyä, mitä bflle kuuluu :) Jotenkin outoa, kun me ollaan pari, mutta ei olla sillee oltu yhdessä kummankaan suvun tapahtumissa, eikä meistä tiedäkään muuta ku mun perhe. Jotenkin...olemme pari olematta pari? outoo, kun ei oo vielä kokemusta semmosesta "oikeesta" (ookoo oon vähä vielä jumissa tässä koti, perhe, auto, asuntolaina -jutus) parisuhde-elämästä, jossa me oltais parina molempien sukujen jäseniä...

ei tossa mitää, outoo vaan tavallaan, olla suhteessa omassa elämässään, mutta sitten toisissa ympyröissä se ei ookaan nii selvää. mua ei haittaa olla mitä oon, enkä mä askeliani varo. bf vähän vielä kaapissa, iha vähä :)

___

voivoi, sitten (bf tykkää tästäKIN :P) tää blogi on vähä huono ku bf lukaisee sen välillä aina. täytyy sensuroida vähä että säilyy rauha ja harmonia suhtees :D (lähinnä tarkoittaa tarkemmin valittuja sanoja vapaan mind flown sijaan, mitä tulee tiettyihin asioihin...me ku hahmotellaa maailmaa vähä erilaisten skooppie läpi, nii ei aina oo semmsota mutual understunding saavutettavis, ku piiiitkil keskusteluil :P)...(joista nauttivat naapuritki....)

___

edit: ny soitti jo siskoki, että heillä tarvittas duunivoimaa..ärsyy...

plussaa: mun pikkuvakiduunin palkka tarkistettiin: nousi vähä päälle 20 % (jopa ehkä takautuvasti tulee, ku olis pitäny jo viime vuonna maksaa enemmä...täs o vähä semmosta säätö täs duunis, ettei kannata pitää mitään tuhraa ääntä :P)




>=/

mä oon ny energiaton ja apaattine. ja vittumaisinta on, etten tiä miks. ei kiinnosta mikää ja kaikkee pitäis tehdä. ja ei kiinnosta.

joku hemmetin asunnon katselmuskin tulos ma-ti. ilmeisesti parin vuoden takaisen putkirempan takuutarkastus. viittis klaarata allaskaapin viinipullosumaa...

mä oon kyllästynyt.


opiskelustrategiat

Kyllä, olen sitä mieltä, että yossa pitäisi het alkuun olla jonkinasteista opastus/opetusta/vertaisjuttuja ihan organisoituna, mitä tulee erilaisiin opiskelu- ja lukustrategioihin.

Nyt vasta, viidennellä vuodella oon mäkin joutunut asiaa pohtii sen enempää, joskin sillee pienessä mittakaavassa vaan. Mä oon tavallaan hidas lukija (vaikka sekin kyllä kehittyy) ja oon aina lukenu koko kirjan sillee semihuolellisesti. Nyttemmin ku on kauheet pinot kirjoja, ku suorittaa vähän enemmän ku laskennallinen kohtuumäärää lukuvuodelle olis, o todennut et kaikkee ei ehi lukee, ainakaa kunnolla, ja ennen kaikkee, kaikkee ei TARVII lukee. Paljon on monissa kirjoissa semmosta höttöö, täytettä, esimerkkejä sun muita, jotka ohittamalla saattaa viidesosa teksitistä kadota, eikä sitä tarvii missää sillee. Osittai o varmaa sekin, että oma tietopohja on sen verran laaja, et näkee, mikä o turhaa ja mikä ei ja minkä osaa ja mitä ei osaa tai muista tms.

Mutta pitäis olla tarkemmin semmosta yossa, että miten kannattaa lähestyä 1500 sivun kirjapinoa, kuinka kauan sen opiskelu reealisesti vie, kuinka paljon voi omaksua päivässä/viikossa, miten unirytmit sun muut vaikuttavat, miten eri tavoin voi tekstiä käsitellä ja jäsentää ja purkaa ja koota ja tiivistää jne. Yksilöllisii kaikki noi em. mutta silti niihin vois uhrata aikaa. Tyhmää (ja kertoo opettajankoulutuksen puutteesta ja olemattomista pedagogisista taidoista yon sisällä; huippuosaaja tietyllä alalla ei tarkoita hyvää luennoitsijaa, valitettava tosiasia) ja lyhytnäköstä olettaa, että kaikki yohon päässeet omaisivat hyvät opiskelukäytännöt. Tosin, ulkoaluku on edelleenki se päämetodi monissa tiedekunnissa, joten...ei vaa oo rahaa siihen kontaktiopetuksee pienemmissä ryhmissä, joissa vois oikeesti käydä KESKUSTELUU eri aiheista, sillee, että sä oikeesti joudut vastakkain eri mielipiteiden kanssa ja joudut muodostaa siitä oppimastas asiasta jotain kokonaiskuvaa ja ennen kaikkea soveltaan sitä tietoa käytännön keskustelussa ja erilaiste esimerkkie yhteydes.

Summa summarum: yliopisto-opetus on heikkotasoista monin kohdin, kuten myös on opiskelijoiden valmiudet soveltaa ulkoa oppimaansa tietoa. Tehokkaammin vois olla. Ei sitä turhaan sanota, että työssä oppii sitten sen työn. Teoria hienoo, mutta sillä ei elä.


voimakasta huulitoimintaa

kaveri aina välillä jaksaa huomauttaa, että mulla on voimakas huuli. pystyn kuulemma neutraaliuteen pyrkiessänikin välittämään pelkästään huulillani huomattavaa paheksuntaa/halveksuntaa/vähättelyä/inhoa jne.

nyt oon sitten neuroottisen tietoinen huulitoiminnastani...tänäänkin sijaisena pyrin keskittymään seurakunnan pitämän aamunavauksen aikana siihen, ettei huulet ilmaise kyrsiintymistä...tod näk juurkin vastakkaisin tuloksin :)


kokoomus ei nii kiva

"Katainen: Uutta velkaa otettava jopa 30 miljardia euroa "

ei nyt JUMALAUTA SENTÄÄ. Kokkarilla paljon hyvii ideoita, mutta...toi on vähä kallis..ja vituttaa jo seki, että puolustusteollisuutta tuetaan antamalla puolustusvoimille lisää fyffee...ihan liikaa...reaalisesti laskettuna (uutisten mukaa) 100 miltsii kasvuu vuodes...ei juma..

kokoomuksella on sentää jotai tuoretta, myönnän, mutta silti, aika härskit otteet välil, tuntuu ainaki...


Perjantai-ilta

Punkkua, jazzia nettiradiosta ja tavaroiden järjestelyä. Tossa järjestyksessä, afkkorse.

Sijaisuus oli yksi helpoimpia, joita oon tehny. Oikeastaan paljoakaan tehny. Mitä ny uimahallissa, jossa piti olla uimaope tekees hommia, joudun kirjailee cuupperintestiuintituloksi. Kiva sitten kirjailla, kuka tulee millonki mihinki, ku ei tiedä nimii 8|

Bf oli keskiviikkona kaverinsa kans bilettää ja ny opiskelee ku sillo meni pitkäks. Mä oisin voinu mennä tänää ku sillo opiskelin. Ny sitten tyydyn yksinäisee viinipulloo, mikä ei sinällää huono vaihehto :D

Harmi ku noksu, mun ainoo ryyppykaveri, on kotiäitiytyny sen nahkapallonsa kans (ja meinas prkl heittää mut ulos ku komensin sitä rottaa (<3) ku se Puri mua...emot).

Oonkohan sen myötä liian kiinni mun bfssä mitä tulee vapaa-aikaan...säälittävää :) Uusii kavereit? Anyone?

___

Kauhee määrä vaatteita järjestettävänä. Oon vaan heitelly sohvalle niit kasaa. ny laitoin kaappii. viinin voimal. sitte pitäis laittaa uudet lakanat. Nooh, semmosta kevyttä siivousta, lasi toises kädes.

pitäis jostai hommata tarraharja, related tohon mu vessapaperi misshäpii :D elämä opettaa, sillee koval kädel. noi on aika hurjii noi vaatteet. toiki musta poolo o valkonen :D
___

mun kerroksessa oli yks asunto tyhjä ku muutin, toisen kämpän mummoo en oo nähny ku viikko sen jälkee ku muutin (lienee kuollu tms.) ja ny toi neljäs asunto muuttaa. Oon siis ainoo asukas täs kerrokses koht :D Onkohan noi tyhjii ku o vittumaine naapuri...mitää muut ku yöelämää ja äänekäst seksii (useemminki voisin :P)

->jatkaa siivoilua, oman elämän semmosta pientä märehtimistä (miks mulla ei oo kavereita?) ja sitte vaa yleisesti semmosta...semmosta, hmm, paikallaa oloo. Pitkää aikaa ollu sillee, ilman tenttikirjaa ja nii. Bf saa aina raivarin ku oon hiljaa ku ei se tiedä mitä aattelen. ny voin olla hiljaa iha rauhas :P

elämä rullaa, me ollaa vaa kyydis ja katellaa maisemii...joku joskus yrittää vaihtaa suuntaa, mut, se menee, kiskoil. Se o sit eri, et mitä kukin tilaa ravintolavaunus, siällä voi tehä mitä haluu...mutta sekin coachi menee vaa eteenpäi ja eteenpäi...no matter what..rullati

...ja joo, oon pedreraa jo muutaman lasin zippiny :)

- - - -
edit

mjooh, kattelen Napoleonia, sitä neliosasta sarjaa ku tuli yle teemalta. tallensin. bf ei oo innostunu tästä ekan jakso jälkee. mä jotenki tykkää, mutta oonki historiasta kiinnostunu. se o vähä nii, että historiaa tutkimal näkee tänki ajan, ja tätä aikaa tutkimal näkee historian.


Tunnetteks?

Nii, tunnetteko ihmisiä, jotka ovat koulutukseltaan opeja, mutta tekevät jotain muuta. Millasia duuneja?

huome sijaisuus, kuudes luokka...uimahallia toiselle luokalle, ja kruununa yhdestä kolmeen iltapäivällä: luistelua.

Vitun luistelua. inhoan liikuntaa. oppilaana. opettajana. kaikissa muodoissa. ihan vaan, koska en osaa sitä ja oon perfektionisti. ja oon koulussa jo kehittänyt sen perusinhon liikuntaan. enkä oo kiinnostunut sitä muuttaa. ja mulle ei toi sijaisuuden antaja kertonu, että on liikuntaa...oisin kieltäytynyt samoin tein..se vaan o vähä noloo kysyy, että mitäs aineita kuuluu? aijjaa, no ei sit kiinnosta jos liikuntaa. Ei ihan heti varmaa soittas. ja kauheen monel opel on liikuntaa, outoo kyl.

perseestä koko homma. no vedän sen vastoin perfektionismii: pelataa, ei lämitä koholla. that's it. lasken maalit. ja palelen perkeleesti. saa hemmetti varata miljoonat varusteetki ku ensin uimahallii (jossa onneks valvon vaan, en opeta ja vastuussa on uimaopeki) ja sitten ulkona hytisees.

niin saleen tuun alkon kautta kotii. en jaksa kuitenkaa lukee ton jälkee, nii järjestelen ton kauheen paperikasan mappeihin ja heittelen vanhoja laskuja sun muita tiliotteita pois. ja niin, tietysti vedän sen punkun, kerralla, kurkusta alas. päiväkänni. rentoutukseen.

tänään on vituttanut muutenkin ihan helvetisti. koko päivän tullu pikkuhiljaa semmosia pikkujuttuja, mutta yhtä kaikki negatiiivisia, jotka saanu veden kiahuu. Ärsyttää kaikki ja kaikki. vituttaa siis. ja seki vituttaa että vituttaa.

ei ny olis energiaa muuhun ku lukemisee. valivalivali.

päivän ainoo positiivine hauska asia oli toi vessapaperirulla pyykis. säälittävää...en ees jaksa kirota sitä.

ja illan kruunaa, mikäs muukaan ku se, että kadulla alotetaan tietyöt, hakataan asfalttii auki...TAKTAKTAKTAKTAKTAKTAKTAK!!!

ihanku joku hakkas mun päätä vasaralla. ja sitten oli taloyhtiön kokouskutsu. ei se mua koske, mutta siinä oli maininta ikkunaremontista ja sen rahotuksesta. tarkottaa siis sitä, että on remontii ja vuokra nousee. yksi noista vituttavista asioista...

...miten ne kaikki tommoset voiki osuu yhel päiväl...?