• sleepygay

Höplähtänytkö?

Mikähän siinä on, että haluaisin asua Turussa? Olen jostain kumman syystä rakastunut siihen kaupunkiin! En ole edes käynyt siellä kuin pari kertaa ja ensimmäistä kertaa kun kävin, en tykännyt koko kaupungista yhtään. En edes tunne ketään sieltä. :p

Tykkään asua Helsingissä, mutta aina välillä tulee vaan mieleen, että olisi niiiiin kiva asua Turussa. En edes tiedä, mikä siinä kaupungissa on niin erityisen viehättävää. Varmaankin aurajoki ja tuomiokirkko ja Turun linna. Ja pakkohan siellä on olla jotain muutakin kiehtovaa.

7 kommenttia

Dragon-85

21.5.2009 20:24

Mulla on vähän sama vika, tosin Tampereen suhteen :D

sleepygay

21.5.2009 20:26

Minä en jotenkin ole niin kiinnostunut Tampereelta. En ole edes koskaan harkinnutkaan esimerkiksi opiskelua Tampereella. :D Ei vaan jotenkin innosta. Mutta Turku...

Aboa

21.5.2009 21:40

Tervetuloa käymään. Lupaan esitellä kaikkia mielenkiintoisia ja outoja paikkoja.

martin

22.5.2009 15:58

Turku. Mitä tulee "ihanneyhteiskuntaan", jonka valossa muka arvostelen nykyhetkeä - myös siinä on kyse hieman toisesta asiasta. Kunnianhimonani ei ole koskaan ollut luonnostella normatiivista poliittista teoriaa. Vaikka sekin on mielekästä työtä, en suunnittele piirustuspöydälläni "hyvinjärjestetyn yhteiskunnan" perusnormeja. Kyse on pikemminkin tosiasiallisten olosuhteiden rekonstruoinnista, lähtökohtana aina se, että sosiaalistetut yksilöt eivät voi jokapäiväisessä kommunikaatiivisessa toiminnassan välttyä arkikielen käytöltä myös yhteisymmärrykseen suuntautuneesti. Siten heidän täytyy lähteä tietyistä pragmaattisista oletuksista, joihin perustuu jotain sellaista kuin kommunikatiivinen järki. Se on aivan yksinkertaista: aina kun tarkoitamme mitä sanomme, väitämme samalla sanotun suhteen, että se on totta, oikein tai vilpitöntä; siten arkipäiväämme murtautuu hiukkanen ideaalisuutta.

Yhteisymmärrykseen suuntautuneeseen arkikäytäntöön on sitoutunut välttämättömiä idealisointeja. Nämä kuuluvat yksinkertaisesti arkikieleen sinä välineenä, jonka kautta elämämme uusintaminen tapahtuu. Yksilöinä voimme toki milloin vain päättää manipuloida tai muuten kohdella toisia strategisesti. Mutta tosiasiassa kaikki eivät voi aina käyttäytyä niin. Muuten esimerkiksi valheen kategoriasta tulisi mieletön; lopulta kielemme kieliopin tulisi kaatua sen mukana. Niin esimerkiksi perinteen omaksumisesta ja sosiaalisaatiosta tulisi mahdottomia. Meidän täytyisi sitten luoda sosiaalista elämää ja maailmaa varten toisia käsitteitä kuin ne, joiden varassa olemme tähän saakka toimineet osallistuessamme sellaiseen elämään ja löytäessämme itsemme sellaisesta maailmasta. Lisäksi haluan sanoa vain, että siinä määrin kuin viittaan idealisointeihin, kyse ei ole ideaaleista, joita yksinäinen teoreetikko asettaisi todellisuutta vastaan olipa se millainen tahansa; viittaan vain niihin käytännöissämme itsessään vastaantuleviin normatiivisiin sisältöihin, joita ilman emme tule toimeen, koska kieli yhdessä puhujien edellyttämien idealisointien kanssa on konstitutiivinen sosiokulturaalisille elämänmuodoille.

Rokkihomo

22.5.2009 19:53

Ja sitten tarvitsemmekin nykysanontojen käsikirjaa sanonnalle 'mopo karkasi käsistä'...

martin

23.5.2009 03:19

Älä nyt, rakas turkulaiseni!

kesäpoika

24.5.2009 17:14

Outoa, mutta mulla on aina vain vihamielinen kuva Turusta. :-/