"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2006.
Edellinen

Siivoamista ja pyykkäämistä

Nyt ovat joulusuunnitelmat selvinneet. :) Huomenna lähdetään puolenpäivän aikaan kohti korpea (eli Alapitkälle). :) Ihanaa päästä taas maalle. Menemme kullan kotiin. Olemme siellä jouluaaton ja joulupäivänä mennään sitten meille ja tullaan sieltä tapanina pois. Jepulis.

Oikeastaan ainut semmoinen enemmän harmittava juttu on se, että en nyt sitten pääse käymään jouluaaton enkä joulupäivän jumalanpalveluksessa. :( No, ei voi oikein muutakaan.

Marsut tulee mukaan. Otamme taikakuutioita mukaan ja askarrellaan heille sitten väliaikainen häkki. :) Toivottavasti marsut eivät kovin paljoa hermostu matkustelusta. Onneksi kyse on vain lyhytaikaisesta järjestelystä.

Tänään oli meillä siivous- ja pyykkäyspäivä. Ei ihan niin hyvin ehditty siivoamaan, kuin oli toiveena, mutta tarpeeksi kyllä. Tuli nimittäin yllätysvieras ja siksi meni vähän suunnitelmat uusiksi. Eräällä ystävättärellä oli jotain ongelmia tietokoneensa kanssa, joten tuli näyttämään sitä kultille. Kulti kun ymmärtää jotain näiden tietokoneiden päälle. Toivottavasti toimii nyt paremmin.

Minä olen melkein koko päivän pessyt pyykkiä. Lähinnä pyyhkeitä ja vaatteita. :) Oli tosi mukavaa. Pyykinpesu osaa olla niin terapeuttista.

Teimme vielä viime hetken jouluostoksia tänään. Ostin kummipojalleni semmoisen jännän poliisisetin. Toivottavasti tykkää. Siis oikeasti... pojalle on niin kamalan vaikeaa ostaa leikkikaluja. Eihän pojille ole muuta kuin jotain autoja. Olisi joskus mukavaa ostaa jotain muutakin. Tytöille sentään voi ostaa pehmoleluja ja nukkeja ja kaikkea muuta. Vaatteita en enää osaa ostaa (eikä neljä vuotiaat pojat osaisi sellaisia kyllä arvostaakaan). Pelejä (lauta tms.) ei oikein vielä tuon ikäisille löydy.

Ostimme itsellemme lahjaksi suklaata. :) Kultin porukat kun ei kuulemma osta karkkia, muuta kuin vihreitä kuulia, jouluna. Itse taas olen tottunut siihen, että jouluna mässytetään kilokaupalla suklaata ja karkkia. :D

Huomenna pitää muistaa ottaa mukaan myös kynttilöitä. Niitäkään kun kultin vanhemmat eivät harrasta jouluisin. Ja minusta kun jouluun kuuluu erottamattomasti kynttilät. Onhan se sentään valon juhla (eikä sähkövalo ole tunnelmallista).

Vähän outo olo, kun en ole vanhempieni luona jouluna, mutta eiköhän se siitä suttaannu. Pitää varmaan soittaa.


Remppaamista

Kävimme tänään taas tekemässä sitä remonttia siellä kämpällä. Toivottavasti huomenna ei olisi hartiat kipeänä, kun piti taas kurkotella kauheesti. Parina viime kertana on ollut tosi kipeät hartiat ja niska seuraavana päivänä. Ja kivasti on tiskivuoro aina osunut minulle (meillä kun on vuorojärjestelmä tässä hommassa).

Huomenna on tarkoitus siivota. Kulta imuroi ja minä pesen lattiat, semmoinen on meillä aina järjestyksenä. Kulta inhoaa lattioiden pesua ja minä imurointia. :) Ja marsuille vaihdetaan purut. Ja jos saadaan vuoro, niin pestään pyykkiä. Ja kulta silittää, että saadaan puhtaat lakanat vaihdettua.

Ooh... ulkona sataa lunta! Jo oli aikakin.Pakkasta on ollu lauantaista asti, mutta lunta ei ole maahan tullut, juuri lainkaan. Ehkä tänne sittenkin saadaan valkea joulu. :)

Kävimme tänään ostoksilla. Vihdoin on jouluostokset tehty. Harmi vain, kun rahatilanne on niin tiukka, että ei kovin suuria summia voinut käyttää. Enää puuttuu kummipojalle jotain. Menee perjantaille varmaan sen osto.

Olen jostain syystä käyttänyt viime aikoina paljon Operaa. Ainakin täällä windowsin puolella ollessa. Kiva selain, vaikkakaan ei saa adblockia tms. asennettua. Toin jopa kaikki kirjanmerkit yms. Firefoxista, että on helpompaa tämänkin käyttö.

Helkutti sentään, kun kukaan ei ole vaivautunut kertomaan minulle, että Kuopiossa on Finnish Design Shop! Minä melkein räjähdin. Sattumalta huomasin sivusilmässä Aapelissa (huomaa kyllä, että millä mielenkiintoni saa herätettyä). Olen käynyt tuhansia kertoja nettisivuilla ja unelmoinut vaikka mistä. Miten jossakin sitten voi olla niin upeita huonekaluja ja esineitä myytävänä? Sieltä kyllä löytyisi vaikka mitä ihanaa ostettavaa...

Toinen tämän päiväinen hermoilun aihe on ollut Iittalan sivujen käyttökatkos. En ole käynyt siellä muutamaan kuukauteen ja sitten kun haluaisin, sivut eivät toimikaan. Jaah, nyt sivut toimii taas. Kiva. :) Mikähän lie ollut ongelmana. Olen nimittäin koko päivän halunnut etsiä meille punaviinilaseja. Ja halusin katsoa teitoja hieman tuosta Essencestä. :)

Meillä on melkein kaikki astiat ja ruokailuvälineet Iittala Groupin tuotteita. Lautaset ja osa kahvikupeista ovat Teemaa (oliivinvihreä), ruokailuvälineet ovat Hackmannia ja juomalasit ovat Aino Aaltoja. Ja tämä ei ole sponsoroitu mainos. Minulla on vain kauhea tarve osoittaa, että minulla on edes jonkinasteista tyylitajua. :D

Nyt tämä "keski-ikäisenoloinen" 19-vuotias menee iltapalalle (katso kommentit merkintään 18.12.2006, 23:56:52).


Googlettamista

Google on nin kiva leikkikalu! :)

Esimerkiksi hakusanalla "Mordorin+linna" (Huom! isolla alkukirjaimella) tulee ensimmäisenä hakutuloksena Eduskunnan kotisivut.

Ja tämä on paras... hakusanalla "tyhmä lehmä" tulee (kokeilen onneani -toiminnolla) Tanja Saarelan kotisivut. xD


Pikkujouluilua

Olen tänä iltana ollut hieman kiukkuinen, mutta en ole enää. Kävimme kultin kanssa suihkussa. ;) Puuttui enää kynttilät.

Nyt on taas sellainen kausi, että heittäydyn vallan romanttiseksi. Siis unelmoin kamalasti. :) Valitettavasti en niitä unelmia voi toteuttaa. Monesti iltaisin olen haaveillut tällaisesta: tuli takassa. Minä ja kulti takan edessä jollain mukavalla sohvalla ja laisilliset punaviiniä. Aah! Niin ihanan imelän romanttista. Tahdon omakotitalon.

Tänään oli Nuorteniltojen pikkujoulut. :) Oli tosi mukavaa. Ihmisiä oli tosi paljon paikalla. Syötiin tajuttomat määrät herkkuja (maha melkein ratkesi). Tosi hyvä tunnelma. Pelattiin Rappakaljaa (järkyttävän hirveän kamala nimi, mutta muuten tosi hyvä peli) ja minä voitin.

Eilen oli Savon Setan Maailmanparantajaiset. Suunniteltiin hieman ensi vuotta. Enimmäkseen mietimme, mitä teemme eduskuntavaalien kanssa. Teemme luultavastikin (Pohjois-Savon ja ehkä muutaman muun alueen) ehdokkaille kyselyn ja sitten pistetään tulokset nettiin. Eli ketä kannattaa äänestää ja ketä ei missään nimessä. Krsitillisdemokraateilta saattaa tulla mielenkiintoisia vastauksia. Ai niin. Harkitsimme joulukortin lähettämistä Päivi Räsäselle (vitsillä). Teki kyllä tosi hyvin, kun palopuheissaan sanoi, että seuraava askel on adoptio-oikeus mies- ja naispareille. :) Kaikki muuu onkin sitten ollu kaameata p*skanjauhantaa.

Ai niin... Kulta tekee galleriaa noista Raisa & Ritva Shown kuvista. :) Linkki tulee Savon Setan sivuille varmaan joskus tammikuun aikana. Tosi hyviä kuvia tuli.


Raisat, Ritvat ja kaikki muut...

Kauhistus sentään, kun on taas ollut semmoinen päivä ja ilta, että oksat pois. Tänään kun oli Savon Setan bileet, missä olimme mekin ja sitä ennen illanvietto nuorteniltojen vetäjän luona (alkoholia en ole nauttinut tippaakaan).

Nukuin viime yönä varmaan elämäni pisimmät yöunet. 14 tuntia ja pikkasen päälle. Eilen n. 21.30 mentiin nukkumaan ja minä heräsin hieman 12 jälkeen. :)

Illanvietossa oli tosi mukavaa, porukkaa oli sopivasti ja ihmiset olivat mukavia. Näin paljon uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Monien kanssa tutustuin enemmänkin. Eräs Mikkeliläinen houkutteli ryhtymään vetämään sitä kristillistä ryhmää. Ääks... pitäisikö? Pitäisi varmaan kokeilla. Saisikohan Savon Setan etusivulle vaikka jonkun kyselyn nyt alkuun ja siitä voisi sitten lähteä miettimään asiaa eteenpäin. Ja sitten voisi pitää vielä jonkun aloituskokouksen ja tehdä jotain toimintasuunnitelmaa jne.

Bileissä oli tosi tosi tosi (potensiin tuhat) kivaa ja mukavaa. :) Tällä kertaa oli bileiden pikkujoulut ja esiintymässä oli Raisa ja Ritva Show. Aivan mielettömän huippu esitys. Tosi hyvä. Ja ihmiset tykkäsivät tosi paljon. He lauloivat mm. Aikuisen naisen ja Apinamiehen. :) Tykkäsin tykkäsin tykkäsin...

(On näköjään joku toistelu tauti)

Pelkään pahoin, että minulla on vauvakuume. Luulin, että sitä voi olla vain naisilla, mutta ilmeisesti ei. Kaikkihan alkoi kesäpojan blogista ja eräästä piirrustuksesta, jonka näin rappukäytävän lastenrattaissa (suorastaan laitonta toimintaa jättää semmosia söpöjä piirrustuksia kaikenmaailman homojen nähtäväksi). Piirrustus olis semmoinen tyypillinen pikkulapsen piirrustus, jossa on oma perhe jne. Se sai minut heti miettimään, että olisi niin ihanaa, jos olisi oma lapsi ja saisi katsoa ylpenä hänen piirrustuksiaan ("tässä on isi, iskä ja meidän marsut"). Aah. Sen saisi sitten ylpeänä ripustaa seinälle. Sitten lasta saisi viedä päiväkotiin ja kuunnella sen jälkeen, että mitäs siellä päiväkodissa onkaan tänään tapahtunut. Voisi käydä aina mummon ja ukin luona. :)

Siis oikeasti... Miksi joka ainoassa telkkari ohjelmissa on suloisia pikku lapsosia? Salatut elämät, Mullan alla, Myytin murtajat (siinä ilmapallo myytissä), Aliaksessa, Kotikadussa, Täydellisissä naisissa... Onneksi sentään on OC. Tosin äkkiäkös siinäkin joku hommautuu teiniraskaaksi. Miksi se on heteroille niin helppoa?! Menet vaan baariin ja isket jonkun. Ja nyt myös lepakoilla hommat helpottuu, kun hedelmöityshoidot on oikein lailla sallittu. Saataisiinko Suomeenkin jo vihdoin se adoptio?

Ja nyt kun tässä on innostuttu pitämään valittamaan, niin miksi ihmeessä biojäteastiaan viedään roskaa muovipussissa??? Ei se tietääkseni ole biologisesti hajoavaa. Onko se niin vaikeaa ostaa marketista paperipusseja tai biopusseja? Samoin kun paprijätteeseen pistetään pahvia ja toisin päin. Jos ei jätteitä viitsistä lajitella, niin pistäisivät sitten kaiken edes sekajätteeseen, eikä siihen laatikkoon, mihin milloinkin sattuu huvittamaan. Krääh!



Ei muumitaloa lukita yöksi...

Minä kävin eilen kirjastossa ja lainasin vihdoinkin pari Muumi-kirjaa. Innostushan lähti liikkeelle siitä, kun kesäpoika kertoi blogissaan tuosta Taikatalvi-kirjasta. :) Nyt minulla on sitten tuolla hyllyssä tuo Taikatalvi ja Muumipeikko ja pyrstötähti. :) Sitten kun olen nuo kaksi lukenut, käyn hakemassa lisää. Mukavia kirjoja, kun ovat niin helppolukuisia.

Ollaan kultin kanssa parina viime päivänä otettu taas marsuista videoita. Pistettiin videot vielä kaiken kansan töllisteltäväksi googleen. Pistän tähän linkit. Videot löytyy myös tuolta viltsu.net:istä, merkinnästä "videoita marsuista..".
Tässä näitä linkkejä: http://video.google.com/videoplay?docid=-5666540554838944715
http://video.google.com/videoplay?docid=1849055359889083397
http://video.google.com/videoplay?docid=-4027501526086076122&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=6326841068169336379&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=-9209032484516848706&hl=en

Meidät on kutsuttu lauantaina illanistujaisiin yhden pariskunnan luokse. Toinen heistä vetää nuorteniltoja. Kivaa. Ja sitten illanistujaisten jälkeen mennään porukalla Savon Setan bileisiin. :) Siellä on nyt Raisa & Ritva Show. Viikonlopusta tulee tosi mukava. Sunnuntaina menen ensin Kauneimpiin joululauluihin ja sen jälkeen maailmanparantajaisiin Savon Setan toimistolle. Suunnitelaan ensi vuoden toimintaa.

Niin ja maanantaina on Nuorteniltojen pikkujoulut. :) Minä ja kulti luvattiin viedä sinne (kaupan)pipareita. sielläkin on varmasti todella mukavaa. Ja kaikki kolme vetäjääkin ovat yhtäaikaa paikalla, niin saa höpistä kaikkien kanssa. :)

Ensi viikolla on suunnitelmissa käydä tekemässä myös remonttia kultin porukoiden kämpällä. Samalla käydään myös jouluostoksilla.

Kauhistus sentään, kun väsyttää. Ollaan molemmat muutamina viime öinä valvottu kamalan myöhään (neljään tai viiteen), joten ei mikään ihme. Nyt lupaan ja vannon mennä ajoissa nukkumaan, eli hetikohta, kunhan olen saanut tämän laitettua ja luettua muiden bloggaukset läpi.

Hyvää yötä


Hoilaamassa

Juuri äsken tulin Neulamäenkirkon Kauneimmista joululauluista. Oli mukavaa laulaa muiden kanssa. :) En olekaan ennen ollut mukana laulamassa. Tähän mennessä olen vain säestänyt muita orkesterin kanssa. Kiva välillä näinkin päin. Taidan mennä vielä ensi viikolla tuomiokirkkoon laulamaan. Ja jos mukaan saisi kiskottua vaikka yhden mahdollisen ystävä pariskunnan, niin olisi kiva. :)

Koitamme kultin kanssa saada tässä parin päivän sisään järkättyä joulun aikataulut jotenkin. Tällä hetkellä vaikuttaisi vahvasti siltä, että jouluaatto menee kultin ja joulupäivä minun porukoiden nurkissa. Pitää ottaa marsut vaan mukaan, mutta tuskin ne siitä pahastuu. Hyvä vain, että pikkuset tottuu molempiin paikkoihin, jos joskus jätetään ne hoitoon.


Sivut valmiina

Saimme vihdoinkin kotisivuille jouluteeman valmiiksi. :) Ja tulipa lisättyä palautelomakekin. :) Jos mielestäsi sivuissa jokin mättää, niin voit ilmoittaa palautelomakkeen kautta. Me sitten teemme mitä tehtävissä on. :) Käykäähän katsomassa.


Edellinen