"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset elokuulta 2007.

Olen pipi

Olen kipeänä. Ollut jo lauantaista asti. Kuumetta ei enää onneksi ole, mutta kurkku on kipeä ja yskittää koko ajan. Limaa kurkussa varmaan litratolkulla. Perjantaina oli vain kurkku kipeänä. Lauantaina en meinannut päästä sängystä ylös aamulla, kun joka paikka oli kipeänä. Ranteet, selkä, olkapäät... siis kaikki nivelet. Ja kamala päänsärky.

Onneksi tietokoneet on keksitty. Olisin varmaan kuollut tylsyyteen ilman simsiä.

Mulla on nyt taas joku kausi. Siis ei vaan jaksa olla netissä. Mieluummin tekee jotain muuta. Jonkun verran olen pelannut, mutta siinä onkin kaikki, mitä tietokeeella olen tehnyt. Sähköpostejakaan en ole lukenut varmaan viikkoon. Nyt siellä on jo niin paljon viestiä, että ei jaksa edes avata koko ohjelmaa. Menee ikä ja terveys kun kaikki lukee ja laittaa oikeisiin kansioihin. :(

Kela varmaan ihan tahallaan maksaa minulle koko elokuun ajalta opintotukea, että minun pitäisi maksaa elokuun asumistuki takaisin. :( Miksiköhän sielläkin ollaan aina niin epäystävällisiä? Onko se niin vaikeaa olla kohtelias? On siellä ehkä kahdesti ollut yksi mukava nainen, mutta muut on karseita.


Olen poikki

Olen tänään ensin kolme tuntia kierrellyt puutarhaa ja opetellut eri perennojen nimiä ja sen jälkeen kolme tuntia kietkenyt perennapenkkiä. Huh, kun tuli kuuma. Aurinko porotti täydeltä terältä. Saatiin viidestään kitkettyä kottikärryllinen rikkaruohoja. :) Toinen puoli ryhmää kitki sillä aikaa kasvimaata ja toinen ryhmä kierteli perennoja opettelmassa. Ensi viikon perjantaina on perennatentti. Jännittää... Mitenköhän opin 58 perennaa siihen mennessä?

Kävin äsken katselemassa uusia silmälaseja. Nykyiset ovat jo aika rämät. Linssitkin on niin naarmuiset, että aurinko heijastaa tosi ikävästi.

Eilen oli kova ukkonen Kuopiossa. Enpä ole pitkiin aikoihin nähnyt sellasta ukkosta. Jatkuvaa salamointia. Tosi upeita. Kuvia löytyy osoitteesta http://viltsu.net/gallery/v/Bongailu/Myrskyt/2007/0814/

Jänskättää, kun huomenna on tekniikan tunti. Mitähän siellä tehdään. Varmaan on ainakin teoriaa niistä koneista, mitä puutarhuri käyttää. :)


Haaste

Kesäpoika haastoi minut. Tällä kertaa tehtävänä on kertoa viisi ajatusta ranneliikeläisten blogeista.

Ekana Kesäpoika. Luen joka ikinen kerta Kesäpojan blogin. Sitä ei vaan voi jättää lukematta. Jotenkin Kesäpoika osaa ilmaista omianikin ajatuksiani, mutta paljon selkeämmin kuin minä itse. Luulen, että meillä on pohjimmiltaan saman tapaiset ajattelutavat.

Martin. Martinin blogista löytyy aina jotain ajatuksia herättävää, vaikka merkintöjen taustat ja motiivit eivät minulle aina aukenekaan. Muutenkin Martin on tosi hyvä tyyppi.

Aboa. Aboan blogi on jännittävä. Aina niille tapahtuu jotain.

Hortus. Hortuksen blogissa (jota tosin nykyään päivitetään luvattoman vähän) on ihania puutarha-aiheisia juttuja. On mukavaa lukea Hortuksen hankinnoista ja keksinnöistä, koska koko ajan oppii kuitenkin jotain uutta, näin kun aloittelija olen.

Audinkopoika. On mukavaa lukea Audinkopojan tekemisistä. Ja välillä on tosi ihania runoja ja sensellaista.

Haastan (en ole pariin päivään seurannut ranneliikettä, niin en tarkkaan tiedä, ketä on jo haastettu) Audinkopojan ja Hortuksen (ihan tahallaan).


Opintielle

Tein nyt sitten sellaisen päätöksen, että menen sinne puutarha-alalle. Tänään olikin jo ensimmäinen "koulupäivä". Olimme Muuruvedellä, jossa on myös samaa koulutusta. Suurinosa opiskelusta on kuitenkin onneksi täällä Kuopiossa. Välillä kuitenkin on päivä, jolloin menemme Muuruvedelle. Esimerkiksi opettelemaan traktorilla ajoa. :D Mitähöhän siitäkin tulee... siis kun pitää peräkärryn kanssa peruutella. Onneksi siihen on vielä jonkin verran aikaa. Ensiviikolla olemme koko päivän kasvihuoneilla. :)

Perjantaina oli viimeinen päivä kirjastolla. Jotenkin kaikki tuntui menevän niin nopeasti, vaikka olihan tämä kuitenkin ainakin periaatteessa tiedossa. Kirjastolla oli kyllä niin ihanaa olla töissä. Tykkäsin siitä todella paljon. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi en ollut tänään siellä, koska lämmintä on ollut varmaan n. 30 astetta. :D

Vitsi, kun on niin outoa opiskella taas. Osaaankohan minä enää. En ole vuoteen opiskellut oikein mitään. jonkun verran avoimessa yliopistossa, mutta siitäkin on jo reilusti yli puoli vuotta.

Ensiviikolla on perennatentti. :)


Pyykinpesukone

No niin. :) Saatin tänään se uusi pesukone. On kyllä niin mahtava vekotin! Pesin tuossa jo ensimmäisen tyhjän koneellisen lisäksi pyyhkeitä ja tuli kyllä puhdasta. :) Ja aika paljon mahtuu koneeseen pyykkiä. 6 kiloa. Onhan sitä tietenkin isompiakin koneita, mutta tuo on kyllä meidän tarpeisiin just passeli.

Aika jännä, kun tuo kone on ulkoisesti tosi paljon pienempi kuin tuo talopesulan, mutta silti talopesulan koneeseen mahtuu vain 4,5 -5 kg pyykkiä. :D Niin ja säästyy aika paljon sähköä. Nimittäin laskeskelin tuossa, että talon kone käyttää sähköä melkein 6,5 kWh yhdellä pyykkikerralla, kun taas tuo meidän uusi kone vie n. 1 kWh.

Mutta kaikista mukavinta on se, että enää ei tarvitse varata etukäteen pyykkivuoroa ja tulee paljon puhtaampaa pyykkiä. :)


Huhhuh

Pitäisikö pistää koko Kuopio kiinni... Nyt on kallansillat jääneet yläasentoon. :D Vitostiellä on melkoisen pitkät jonot. Jotkut ovat odottaneet jo yli tunnin.

Toivottavasti ei vaan tule esim. ambulansseja, joissa jotain kiireellisiä potilaita.



Vuosi sulaa ihanuutta

Huomenna tulee täyteen tasan vuosi siitä, kun muutettiin yhteen. :) <3 Ja onpa sitä kaikkea vuoteen mahtunutkin. Mutta tärkeintä kai on se, että olen ollut niin onnellinen! :) Aika hyvin me ollaan kyllä yhteiselossa onnistuttu. Tosin, siivota voisi useammin. :D (Meinaa aina työpöytä peittyä kaikenmaailman papereihin.)

Ollaan mökötetty ja sovittu. On ollut kiireisiä arkipäiviä ja kiireettömiä viikonloppuja. Ollaan oltu ystävien kanssa ja kahdestaan. Ollaan saatu kolme ihanaa marsua, kaksi kania ja koira. :)

Olen edelleen korviani myöten rakastunut tuohon omaan ihanaan höppänääni! <3


Jee!

Me saadaan maanantaina tai tiistaina oma pyykinpesukone. :) Olemmekin haaveilleet sellaisesta koko kevään ja kesän. Meinasimme ensin ostaa erään Upon, mutta päädyimmekin Samsungiin. Hinta/laatu -suhde on Samsungissa parempi. Ja Samsungissa on juuri ne ominaisuudet, mitä me kaipaamme. Ja ei ole liian isokaan. :) Tosin vauvanvaateidenpesuohjelmalle ei juuri nyt taida olla tarvetta. :D Mutta muuten on kyllä tosi tarpeeseen. Alkaakin jo pikkuhiljaa ärsyttämään tuo pyykkituvan kone, kun se huuhtelee surkeasti. Eikä pesutuloskaan ole kehuttava. Niin ja kun on jo pari kertaa ollut pyyhkeet tms. paperisilpussa, kun joku ei ole jaksanut tarkistaa pyykkiään.

Ohho... Kelloniemessä on tulipalo jossain talossa, kun sinne meni kauheasti paloautoja. Ja kun siinä 112 -infossa tms. sanotaan niin.