• sleepygay

Uhanalainen laji???

Minua hämmästyttää yksi asia. Nimittäin se, että monesti ns. lihansyöjäheteromiehet kuvittelevat olevansa jotenkin uhanalainen laji. Olen törmännyt monilla keskustelupalstoilla siihen, kun "puolustetaan" omia ennakkoluulojaan sillä, että on "uhanalainen valkoinen heteromies". Ja se on kyllä outo luulo. Mitähän muuta lajia löytyy eniten johtoportaasta, kuin näitä mukamas uhanalaisia hetskuja?

Mutta kolikolla on kääntöpuolensa. Kun he ovat sellaisia yrmyjä, heidän pitää sitten käyttäytyä sen mukaisesti. Ehkä tietyntyyppinen valkoinen heteromies on loukussa oman olemuksensa ja muiden odotusten kanssa.

Hyvänä esimerkkinä toimii oma isäni. Hän on aina "pilkannut" olkalaukkuani ja kutsunut sitä käsilaukuksi. Samoin kuin kaikkia muitakin olkalaukkua käyttäviä miehiä. Nyt sitten äiti kertoi, että isänikin haluaisi olkalaukun, mutta ei nyt kehtaa hankkia/käyttää sellaista, kun on vuosia pilkannut niitä. :p

En siis missään nimessä tarkoita, että kaikki keski-ikäiset heterot olisi jotain Oinosia, mutta ainakin tietyntyyppiset ehkä.

2 kommenttia

Rokkihomo

15.5.2009 15:40

Että kun jonkin asteinen homofobia on rakentunut erottamattomaksi osaksi omaa identiteettiä.

Jee.

sleepygay

15.5.2009 18:34

Ehkä paremminkin homofobian lisäksi muutenkin pelko erilaisuutta kohtaan. Mistä tulikin mieleen, että keski-ikäiset ja sitä vanhemmat miehet ovat huonoimpia mukautumaan jonkun tutkimuksen mukaan. :p